Учени свързават ваксините на Пфайзер и АстраЗенека с неврологични увреждания

"Файненшъл таймс" цитира проучване върху 32 млн. ваксинирани в Англия
Обновена: 26 окт 2021 15:07 | 26 окт 2021 08:00, Анисия Иванова
193
Учени свързават ваксините на Пфайзер и АстраЗенека с неврологични увреждания
Снимка: БГНЕС

Учени свързват ваксините на Пфайзер и на АстраЗенека със "седем редки неврологични усложнения", съобщава в. Файненшъл Таймс.

Изданието цитира проучване, в което са взети предвид данни от 32 милиона ваксинирани възрастни в Англия.

То установява, че при хора, ваксинирани с първа доза от препарата на АстраЗенека, броят на случаите на синдром на Гилен-Баре (Guillain-Barré) се е увеличил: 38 са получили тежки усложнения, но броят на ваксинираните е над 10 милиона души. Синдромът е рядко състояние, при което имунната система атакува периферните нерви, което води до мускулна слабост, болка или изтръпване, а в по-тежки случаи и до парализа.

Експертите установяват още, че в рамките на 28 дни след ваксинацията с препарата на Пфайзер има повишен риск от хеморагичен инсулт или мозъчен кръвоизлив, като приблизително на 10 милиона ваксинирани случаите са 60. По-голям риск от усложнения има при ваксинираните жени.

Проучването разглежда данни от хора, ваксинирани между декември и май, и обхваща данните на 32 милиона ваксинирани, 20 от които с препарата на АстраЗенека, а 12 милиона - с този на Пфайзер. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
0
 
! Отговори
До 119 преди 2 години
Когато не са те заченали ваще 1 седмица по рано и после са хванали период на силни магнитни бури,не са виновни природните явления а са виновни родителите ти!!
121
0
 
16
 
! Отговори
255 преди 2 години
Това са данни от 2 години. Защо ваксините нормално се проследяват и разработват около 10 години ако всичко беше ясно след 2?Ще има ли по-късно проявени странични ефекти, никой не може да знае.
120
6
 
17
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Смятай колко е намалена цифрата като се има на предвид лобирането за фармацефтичните компании произвеждащи тая отрова наричащи я ваксина против ковид!!!
119
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайната цел на цялото мероприятие няма нищо общо с медицината. Който още не го вижда е мaлoyмeн.
118
0
 
4
 
! Отговори
А бъркането преди 2 години
Отзад,при преглед на простатата,минава ли за полово насилие?
117
0
 
1
 
! Отговори
И ти ако си процента преди 2 години
На починалите!
116
1
 
1
 
! Отговори
as преди 2 години
До Възражданемного си зле :Д
115
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според специалисти главният проблем при всички тези ваксини ще бъдат инфарктите и инсултите, благодарение на спайк протеина. Трагедията според тях още не е започнала. В следващите години ще има вълни от такива случаи. Извършва се геноцид срещу цялото човечество.
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако ти си в процента на усложненията друга песен ще запееш
113
1
 
12
 
! Отговори
Без крайности преди 2 години
Да се ***, че едва ли не който не е ваксиниран ще умре, е пълна глу.пост, същото се отнася и до квиченето, че който е ваксиниран, ще умре. За СЗО, Съвета на Европа и др. е ясно, че не трябва да се принуждават хората и за специалистите е ясно, че ваксинирането или затварянето на уязвимите (хора над 60 г. и такова с определени тежки заболявания) носи ползите за обществото. Поголовното ваксиниране на здрави и на хора, прекарали вече вируса, беше прокарано от фармацевтичното лоби. Факт!
112
1
 
4
 
! Отговори
Rado преди 2 години
Аз съм обеден, че от 10 000 000 ваксинирани, поне 50 от тях загиват в катастрофа!
111
2
 
4
 
! Отговори
До -121 преди 2 години
Еми защо тогава се предприема ваксинация в разгара на епидемиятаЦелта е да има повече заразени ли даи яснота шом си експерт
110
24
 
7
 
! Отговори
Мдам да подклаждаме преди 2 години
Недоверието та още маса народ да измре.. браво днес. Убийци малки!
109
0
 
14
 
! Отговори
345 преди 2 години
Не може смъртността при ковид да се измерва само с регистрираните случаи. В БГ много хора го преболедуваха без или с лека симптоматика без да се изследват. Ако се тества населението ще видим съвсем друга картина.Но целта не е да имаме яснота.
108
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да изгради имунитет са необходими 2 седмици след втората игла. Като се разболеете между двете игли не ваксината ви е виновна, а собственото закъснение. Да сте се ваксинирали лятото.
107
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините на файзера и модрена като са генетично иженирани имат ли разрешение за ГМО или то не е необходимо, защото са с изтекъл срок?
106
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирането не е христянски акт!! Да се ваксинираш означава да приемеш сатаната в тялото си!! Затова е известно като Дяволското Кръщене!! Немога да разбера защо се принуждават хората да приемат този юдео-масонски ритуал. Ние сме православни християни!!
105
16
 
13
 
! Отговори
Diabolo преди 2 години
Пак манипулаторски новинки и след това се чудят защо хората не искат да се ваксинират. Аз още преди 4 месеца се ваксинирах с астрата и нямам проблем
104
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 106 Прав е човекът да пита! Никой не е длъжен да рови в интернет и да чете. Това че аз и ти го правим не значи че всеки го прави. Баба ти Пена от село Големо Малово, Тутраканско, да не мислиш че ката ден гледа сайта на ЕМА?Дават ти един формуляр да подпишеш, че са те информирали за ваксината която ще ти слагат, и ти си се съгласил с тази информация. Не ми е за пръв път да подписвам информирано съгласие, знам за какво става въпрос. Всеки път дават да четеш. Това сега е проформа...
103
9
 
16
 
! Отговори
На сериозно преди 2 години
Шегата настрана от личен опит мога да кажа - брат ми се ваксинира преди -2 седмици в момента е на легло с положителен тест за ковид и температура - 39 , ас сьм неваксиниран и в момента сьм в карантина , вече седмица пия ракиика вкьши с мезе и нямам симптоми а и биричка чат патЛично мое наблюдение дотук - незнам вьзможно е да се разболея но засега сьм здрав имам само лека хрема и ми сьлзят очите