Броят на заразените е 4-5 пъти повече от регистрираните официално

До седмица нямало да остане свободно легло в COVID зоните
240
Броят на заразените е 4-5 пъти повече от регистрираните официално
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има опасност до една седмица капацитетът на болниците у нас да бъде запълнен, предупреди математикът от БАН проф. Огнян Кунчев пред Нова телевизия.

Още по темата

Според него ситуацията с пандемията ескалира.

„Каквато и мярка да въведем сега, тя ще даде резултат едва след 10-15 дни. През това време броят на заразените ще продължи да нараства. Ако миналият ноември нямаше локдаун, жертвите щяха да са с 15-16 000 повече. Направете си сметката за сега. Искам да напомня, че в момента броят на заразените е 4-5 пъти повече. Това е най-опасното”, каза още проф. Огнян Кунчев пред Нова телевизия.

„Имаме над 600 заети интензивни легла, а тяхната горна граница е малко над 700, така че са останали не повече от 100 свободни. Следващите дни ще бъдат заети. Погледнете колко е броят на хоспитализациите. Имаме над 7500, а леглата за COVID болни са 9000. Остават най-много 10 дни до запълването им.  Нещата ескалират. Стихията, която върви срещу нас, е неудържима. С меки мерки не мисля, че трябва да се експериментира", каза още математикът.

Според него зеленият сертификат няма да е достатъчен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бай *** е тарикат на дребно,винаги иска да мине тънко защото се мисли за по хитър от другите,но тоя път непозна ще чака на стъпалата пред болницата и тогава пак всички ще са му виновни
29
5
 
24
 
! Отговори
Хайл Ковид преди 2 години
Проблема идва от ваксинираните, които разнасят Ковид, но не ходят на лекар, защото някой ги лъже, че когато си ваксиниран, се превръщаш в свръхчовек, който е безсмъртен и няма нужда да носи маски или да ходи на лекар.
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тва е----------"само защото антиваксърите не са се сетили, че и с фалшиво положителен ПСР или антигенен можеш да си вземеш зелен сертификат. Ама ето на - подсказвам им - една година нямате проблем и никой няма да ви боцка, после ако трябва пак ще си вземете."-------------------Браво бе ваксо, откри топлата вода! Вече цялата ми компания сме с положителни тестове и сме се карантиниранили и си чакаме сертификтите след 14 дни :)
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да има заразени с фалшив вирус. Анадънму?
26
14
 
8
 
! Отговори
РАДЕВ Е УБИЕЦ... преди 2 години
...НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ !ВСЕКИДНЕВНО ТОЙ И КАЦАРОВ , ПРАЩАТ НА СМЪРТ ПО ЕДИН САМОЛЕТ ХОРА ОТ 120-130-ЧОВЕКА! РАДЕВ И КАЦАРОВ ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ ВЪВ КОМЕНИСТИЧЕСКИ ЛАГЕР НА СМЪРТТА! УБИТИТЕ ВЪВ ФАШИСТКИТЕ КОНЦЛАГЕРИ СА ДАЛЕЧ ПО МАЛКО ЗА ГОДИНА!!!!!
25
2
 
5
 
! Отговори
! преди 2 години
Математиката борави с арабски цифри. Помислете и по тоя въпрос.
24
4
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Тези...математици нямат ли професионални ангажименти например,да изучават...китайската азбука на...мандарин,ами се занимават с...непонятни за тях...неща.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи го това на Алибегов,който протестира,че ако кръчмите му не работели по цяла нощ,щял да фалира.
22
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белгия, над 70% ваксинирани, пък близо 26 000 починали досега! Що така бе, математици?
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката - заразени карат велосипед.
20
8
 
5
 
! Отговори
логика преди 2 години
Защо в Обединените Арабски Емирства няма нито един заразен или умрял - защото са най-ваксинирани и не се тестват. Арабите управляват света в момента.
19
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не! Дори и Европа ви каза че преболедувал веднъж не го кара втори път, но математиците ви казвали друго. Абе шмотльовци, ако слушате математиците ще излезе, че го караме в годината по 2 пъти всички. А ако е така, значи е най-обикновен грип. Та каква е истината? Че от толкова лъжене се омотахте като пилета в калчища.
18
7
 
12
 
! Отговори
Ще преди 2 години
ескалира, след като накарахте хората да си бият отровите...
17
8
 
8
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Стихията която върви срещу нас е доста по-сериозна отколкото вие късогледи ваксърчета виждате, и като удари по целия свят тоя 1% смъртност на короната ще ви се вижда мечтано благоденствие. Борете се щом искате с глупавата настинка, а истинската стихия която идва след нея ще ви хване по бели ***.
16
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
броя щял да нарастне - кога ли ще прочетем , че всички българи са измрели
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спуканият ковид балон вече не може да се надуе. Тия дето още опитват, да слагат памперси, че стават бели от напъване.
14
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
глупости, в момента се правят по над 50 хиляди теста и 80-90 % от тях са на неваксинирани, няма как при такова количество тестове да има толкова огромно количество скрита заболеваемост, просто тоя математик да си скъса дипломата и да не се мярка повече с неадекватните си коментари, ако миналата година ноември се правеха по толкова тестове, сигурно щяха да излизат по 10-12 хиляди заразени, но тогава се правеха само 7-8 хиляди теста, е това е истината
13
5
 
16
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
За две години няма начин да не е преболедувало цялото население!Като знаем че от мерките им няма никакъв ефект и вируса не могат с нищо да го спрат..
12
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вървете по дяволите с вашата ковид пропаганда!
11
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривай фалшивата пандемия!