Лекари: Кривата нараства, не сме стигнали платото!

Българите трябваше да се възползват от ваксините, коментират те
27 окт 2021 21:23, Петя Славова
84
Лекари: Кривата нараства, не сме стигнали платото!
Снимка: БГНЕС

Всекидневно нарастват случаите на коронавирус в страната. Болниците са препълнени, но според лекари е оптимистично да очакваме, че в момента е пикът на четвъртата COVID вълна у нас. "Смятам, че нещата ще продължат да се влошават, защото броят на открити заразени показва, че кривата нараства и не сме стигнали платото", заяви пред БНТ  д-р Иван Колчаков - анестезиолог и член на УС на МБАЛ "Софиямед".

Още по темата

 "Най-важните ресурси в здравеопазването вече са изчерпани - това е човешкият фактор. Огромна заблуда е да се броят легла и здравни заведения, защото те не лекуват. Специализираните екипи, които извършват реанимация, са голям дефицит и без пандемия. А сега ние сме разделени по групи, които трябва да полагат грижи за болните от COVID-19, а в същото време и останалите болести функционират. Така че дефицитът на кадри е изключително остър - не само на лекарите, а тук са и сестрите, и санитарите", коментира той.

По думите му е трагично поведението на българските граждани, които не осъзнават, че отговорността за техния живот и здраве е персонална, а не на лекарите, не на здравната система, а още по-малко на политиците".

 "Българските граждани трябваше да се възползват максимално бързо, като хората в цивилизованите страни, и да се ваксинират", допълни д-р Колчаков.

Заместник-председателят на Българската болнична асоциация Иван Тодоров, заяви, че цялата здравна системата е застанала рамо до рамо, за да поеме тежестта на заразата.

 "И частни, и общински, държавни болници еднакво поемат тежестта. Ваксинацията работи, когато е масова", категоричен беше той.

По думите му българите са приеле ваксинацията като акт на индивидуална защита, а тя е въпрос на групова отговорност - да застанем рамо до рамо срещу един невидим враг, който отнема човешки животи, и да се погрижи за другия, за по-слабия, за по-възрастния.

 "Тежестта на тази битка се поема най-вече от лекарите, медицинските сестри, санитарите и по-малко от обществото", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев добре изчегърта стадото. Зеленчорап недоучен.
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много трудно се лекува кре.те.н.изъм. То няма и как да го лекуваш.
53
9
 
17
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 2 години
Ако имаш две ваксини дай едната на ближния си ваксидиот, а другата положи в ковчега му
52
4
 
4
 
! Отговори
до факт преди 2 години
да ядете кривата ваксъре
51
7
 
6
 
! Отговори
Псевдокоронясал преди 2 години
А в 16 стая едно плато сирена с две бутилки Ейнджълс на Мидалидаре и две мед. сестрички на обща възраст по-малка от 60г.
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да ни спасят за да работим и им плащаме заплатите. Да ама ние нещем да живеем. Ние искаме да се пресилим в друг свят. Могат ли да ни спрат. Не. Немогат. Ще ги оставиме тук на земята да си бъркат по дупките и да си ядат таааците е стафидите. Тези така наречени Лекари ако не сме ние да опъваме каиша да плащаме данъци какво и откъде ще ядат. Ще ни ядат дедовият Като отида на доктор и ме гледат като че съм портфейл. Не не сам портфейл а голем с котешка глава който ще им го подам под вода.
49
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото място на Земята с растящи случаи на заразени и лавина от умрели е Европа. Познай на кого се дължи- България Румъния и Украйна. Най-неваксинираните. Срам! Най-големите *** на Земята излязохме!
48
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да се възползваш от ваксина когато ти искат информирано съгласие да подпишеш - т-е ако стане нещо сам си си виновен, как да се възползваш когато на другите лекарство пише съставките , а на ваксината не, как да се пвъзползваш когато и ваксинираните заразяват и умират. А дали това е въобще ваксина?
47
14
 
4
 
! Отговори
Пенсилвания преди 2 години
Само за информация за всички пътъри,антиваксъри,и всякакви тен подобни ненормалници търсещи конспирация дори и когато гуруту им пръдне(Мангъров),проверете колко хора имаше в Гугъл на състезанието по формула 1 преди 2 дена в Америка,400 000души,за 3 те дни,неваксинирани нямат право да присъстват,Остин,Тексас,24.10.2021г
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До факт: Що ме пращаш при рях бе? Нали ти предложи закончето! Плъх
45
4
 
6
 
! Отговори
Минко 48г. ерген преди 2 години
И аз така нараствам до 19 санта и след платото - мощен оргазъм. Защото не съм ваксиниран.
44
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До АнонименОбърни се към онези 240 умници , там са парите.
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ваксинацията като акт на индивидуална защита, а тя е въпрос на групова отговорност" ??? А КОЙ НЯМА ОТГОВОРНОСТ??? ПРОИЗВОДИТЕЛЯ!!! Разкарайте се платени слуги на фармацевтичната мафия! За "отговорност" ще ми свири на тъжната цигулка!
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23 Няма нужда да ткриеат лагери вие ваксаните сте по- малко вас да тикнем на необитаемо място,да сте сигурни предпазени и да не правите хипохон.рич..ни кри..Зи!
41
1
 
12
 
! Отговори
КОВИДЛОГИКА преди 2 години
"дефицитът на кадри е изключително остър - не само на лекарите, а тук са и сестрите, и санитарите" - ---- Ами да ги насилваме да се боцкат и да им губим времето с тестове! Има "логика", нали?
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт: Тези, дето разкрихме конспирацията, искаме да върнете всички неправомерно източени пари за бонуси и пътеки. С лихвите за две години. Връщаш ми здравните и ти подписвам, че не искам лечение.
39
3
 
17
 
! Отговори
taka преди 2 години
Говорих със сестра ми в Лондон.Каза,че там ваксинират и бременни, започвали и 12 годишни да боцкат.Ясно защо ни натискат.Ако видят, че още сме живи и неваксинирани ние и Румъния - какво ли ще си кажат, западняците и нашите позападнячени българи - също.
38
10
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До VansНа българина винаги някой му е виновен и някой му е длъжен а той е невинен и неоправдан.
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам в болници да не се приемат ваксинирани. Всички те са подписали информирано съгласие, като са си сложили отровата доброволно!
36
6
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Шестима души са починали по време на изпитванията на ваксината, разработена съвместно от американската фармацевтична компанияPfizerи германската биотехнологична фирмаBioNTech. Това се посочва в документ, публикуван на сайта на Администрацията по храните и лекарствата (FDA) на САЩ.