Математикът проф. Огнян Кунчев: Прикриват данни за починалите от COVID-19

Когато и да се въведе локдаун - все ще е навреме, смята ученият от БАН
Обновена: 3 ное 2021 21:47 | 3 ное 2021 21:45, Красимир Ангелов
106

Ковид ситуацията у нас продължава да се влошава. Вече над 105 000 са активните случаи, а в болница се лекуват над 8 000 пациенти. На фона на това се готви завръщане на най-малките ученици в клас, а проф. Николай Витанов изрази мнение, че "по-лошо, отколкото е, трудно ще стане"

Това ли е най-черният сценарий на Ковид кризата у нас?

Още по темата
Това, което се случва в момента, бих го сравнил с това, което имахме през март-април. Тогава имахме достатъчно заразени и като погледнем броя на починалите хора, той е върхът. Имаме много голям пик на починали от неизвестно какво. Там става дума за прикриване на реални данни", каза математикът от БАН проф. Огнян Кунчев в коментар на ситуацията сега и по време на третата вълна.

Той припомни, че през периода март-април е имало около 15-16 хиляди починали.

"И само част от тях са обявени като Ковид-19. От март месец миналата година до октомври имаме 40 000 души, които са починали над средното през  последните години. От тях досега са обявени 23 700 за починали от коронавирус. А останалите от какво са починали? Една част от тях са починали от други заболявания, защото не са ходили на лекар и т.н, но другата част? Почти сигурно, че също са починали от Ковид-19. Значи сметката е малко по-различна", изрази мнение той.

Когато и да се въведе локдаун - все ще е навреме", допълни проф. Кунчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му изборите действат много нездравословно на българския народ.

"Когато се направи сериозен локдаун, статистиката тръгва надолу. А ако го нямаше - щяха да починат 17 000 души повече. "Зеленият сертификат" също е форма на слаб локдаун. Не мисля, че ще имаме спад, защото мерките не се спазват. Хората в градския транспорт си ходят без маски. Те за вечни ли се считат?", попита математикът.

Според него сега има около 5 хиляди болни със симптоми, а без симптоми са поне около 15 хиляди.

Според него може да се стигне до 6 000 заразени на ден.

Проф. Кунчев смята, че заради Делта варианта, два пъти по-често се влиза в реанимация.

"В Германия също има силно антиваксърско движение, правеха се много демонстрации, но в крайна сметка има над 60% ваксинирани. При нас нямаше кой знае какви демонстрации, но народът не е имунизиран", категоричен е експертът.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
На сайта на Статистиката в Забележка под таблиците с починалите пише. Данните за 53 седмица на 2020 г и за 2021 г. са предварителни.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Починали са от "реформираната" здравна система и от качествен живот.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не им излизат сметките на тези математици според тях трябваше да сме измрели
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато се направи сериозен локдаун се отлага проблемът. Ако до сега не бяха ни затваря ли щяхме да сме го изкарали всички и щяхме вече да сме отворени. Пак същите хора щяха да умрат. Ваксинираните старците и хората с хронични заболявания и отваряйте че инфлацията ни видя сметката.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те руски шпиони прикриваха, после двойно гражданство, после Вера Си, той за едни данни, че не били верни! Ай, по-сериозно, моля, Партията не греши! РадеФ е ФелиК и с 10те си десни ръце, ще направи желаната от нашите партньори лява политика! Толкова лява, че и най-големия левак да му завижда!
76
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредния индивив на ковид хранилката, еми напук на вас ми се иска да се разболея и да пукна, ама ей на вече 2 години не мога, не ми се иска повече на такива хрантутници да им изкарвам заплатите.....
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало много безсимптомно болни. Математико, безсимптомно болни хора няма. Болестите се разпознават по симптоми. В противен случай хората са здрави. Тестовете откриват, че в горните дихателни пътища на даден човек има антиген от определен тип и нищо друго. Само по резултат от тест не се поставя диагноза.
74
2
 
13
 
! Отговори
Математиката без... преди 2 години
..без ковид или климатични фондове- ще умре от глад. Разберете го човечеца! На същия хал е и така наречената журналистика.
73
0
 
13
 
! Отговори
до 92 преди 2 години
До До Математик Кунчев- Проблема е че България е най- некорумпираната държава в света. И нашите политици, лекари и журналисти не ги блазнят ковидфондове. След нея е Швеция.
72
1
 
9
 
! Отговори
До Математик Кунчев преди 2 години
Не само прикриват починалите от ковид при пътнотраспортни произшествия, рак, инсулт, овърдози с наркотици и подобни. но и нарочно завишават бройката на починаните от вълшебните ваксини. Защото по непонятни причини, криво разбрана почтеност и инат, отказват сладката далавера с ковид фондовете. Математически доказано!
71
3
 
9
 
! Отговори
AAA преди 2 години
останалите от какво са починали?Е няма ли от какво друго да почине човек бе Кунчев. Леле тея математици и прочие как и защо не са безработни, то един общ работник има повече мозък в главата.Еми само един пример - от постоянен стрес, който може да влоши състоянието на всеки човек с сърдечми проблеми, диабет. А да не започваме с отложените операции близо 3 месеца.
70
3
 
10
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Още един кунчев, и той ваксиниран. Не искам нищо да кажа, да не си помислите нещо лошо.
69
7
 
20
 
! Отговори
3575335 преди 2 години
Само не разбрах защо плюете този математик. Защото се е осмелил да каже истината ли? Докторите и т.н. специалисти защо не я казват? А тези неща всеки поне средно-интелигентен човек ги знае. Но специалистите и управляващите си ги премълчават, защото не са приятни за матряла и не са удобни за изборите. Точно започваме да обръщаме тенденцията. И онези искат пак да пуснат учениците, преди да се е оправила ситуацията. Но идват избори. Няма как.
68
7
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен85 Вирусът е много коварен - изглежда като настинка, грип и много хора подценяват положението и не се лекуват както трябва, да не говорим, че много и до сега смятат, че такъв вирус няма, особено БСПари или техни привърженици..Който вярва на БСП, нищо добро не го очква - БСП лъжат до мозъка на костите си! Но има и доказани фалшификации на резултати и в двете посоки - ако реалните резултати им изглеждат много ниски, си ги завишават както си искат...Платеният тест е фактор също!
67
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нов вид математик - трупен. Занимава се с броене на трупове. Що не си обърнеш повече внимание на думите, че не ходили хората в болница и затова умирали. Я кратуно дървена да кажеш защо не са отишли да се лекуват? От страх, наплашени възрастни хора. Друга част от затворени отделения. За направените 550 000 по малко хоспитализации за 2020 година какво ще кажеш? Май е нормално 10% от хората които не са получили лечение да починат от липса на медицински грижи. T,юфлek.
66
6
 
8
 
! Отговори
. преди 2 години
Явно математиците са много заети професионално хора, щом имат време да ходят по телевизиите и да се изказват по теми, които не се учат в специалност "математика".Да заповяда по темата да се изкаже експертно и някой зарзаватчия, някой шивач и някой кондуктор, за да имаме истинска експертна група.
65
4
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кат е математик да си гледа интегралите и диференциалите :)))
64
15
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Всички достатъчно интелигентни хора още в края на 2020 година забелязаха, че има голяма разлика между регистрираните като починали от Ковид-19 и надвишената смъртност в България със съвпадащи пикове и спадове във смъртността, което недвусмислено сочи, че повече от половината починали от Ковид-19 не се регистрират, а се записват като починали от нещо друго. Същото се повтори и през март 2020, както и сега, но в по-малка степен.
63
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев е доброволец в болницата, доброволно се набоде и се га лежи - доброволец
62
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лош матрак са българите антиваксъри