САЩ стартира активна ваксинация на децата над 5 години

Ваксината на Pfizer/BioNtech беше одобрена за употреба и върху деца
3 ное 2021 07:22, Ния Христова
39
САЩ стартира активна ваксинация на децата над 5 години
Снимка: БГНЕС
Съединените щати започват да прилагат ваксината на Pfizer/BioNtech срещу коронавируса и връху деца на възраст от 5 до 11 години, заявиха американските здравни власти, предаде БГНЕС. Вчера беше дадено окончателно одобрение на тази нова фаза на борбата с пандемията в САЩ, предаде АФП.
 
Администрацията по храните и лекарствата и Центровете за контрол и превенция на заболяванията одобриха ваксината. Сега може да започне ваксинацията на поне 28 милиона деца в тази възрастова група.
 
Ваксината на Pfizer/BioNTech е получила пълно одобрение от Агенцията за храните и лекарствата за лица на възраст над 16 години, а през май беше разрешена спешната ѝ употреба при деца на възраст от 12 до 15 години.
 
Експертите твърдят, че ваксинирането на децата е от съществено значение за постигане на имунитет на цялото население срещу болестта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
17
 
! Отговори
r преди 2 години
До АнонименКато чете човек тези редове и усети самочуствието и увереността в написаното ще си каже, че може и да има нещо вярно в тях. Грамотността обаче в писането и липсата на пълен член показва точно обратното, огромно самочуствие за знания, без усет за обективност и невъзможност за попиване на правилна информация и детайли. Това е образът на българския всезнайко по-известен като бай ***.
13
4
 
21
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
А защо трябва да ваксинират децата? Против въшku ваксина има ли? Защото те вредят на децата точно колкото и ковида им вреди. Да, заразни са, да, биха убили баби и дядовци, ама да ваксинират тези за които е опасно, а не другите.
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давайте не се ваксинирайте и България на 7 континента. Само ние ще оцелеем!
11
23
 
4
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Пишем тук благодарение на технологии и бизнес разработен в САЩ.Каквото направят там, останалите следват.Жалки антиваксъри.
10
45
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво лошо има да ваксинират децата? Само в болните глави на бг антиваксър съществува опасност. Страхливци! Заради вас сме на тоя хал!
9
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези, които питаха: "Какво толкова като ги тестват?"Стана ли ви ясно?След тестовете идват и ваксините. Правят го стъпка по стъпка.
8
5
 
29
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Дойде време да направят децата БЕЗПЛОДНИ!!!!!,,План Калерги,,!!!
7
11
 
5
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Когато бях в казармата всички си мажеха обувките с вакса, само аз и още трима събрахме пари и си купихме крем за обувки. Щото сме умни, щото сме антиваксъри!
6
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственоте ваксинирани трябва да са хората над 50 и тези с хроничните заболявания (при сериозни проучвания и доказателства, че ваксината не повлиява тези заболявания).Всеки ден в България от/с Ковид умират не повече от десетина души под 51 години и над сто над 51г.5-10% хора под 51 и 90-95% хора на и над 51 години. Въпроса е, ако над 50 годишноте бяха ваксинирани, дали пък и тези % при починалите под 51г нямаше да е по-нисък, нак-малкото от по-добра болнична достъпност.
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние над 60 годишните още не може да убедим, защото ваксината "убивала". Ох, мъка, мъка, дано някога се научим как да четем от интернет.
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо? Течността не създава траен имунитет, ако въобще създава.
3
4
 
27
 
! Отговори
Хана преди 2 години
Ето след 2 г. всички американци измират и байганьовците и мокрите власи им взимаме държавата. Да живей велика бг
2
9
 
48
 
! Отговори
x преди 2 години
Горките деца. Жертва на Новият План за Зануляване и Депопулация. Докато не хванем тоягите, няма да престанат онези злодеи отгоре.
1
1
 
37
 
! Отговори
ья преди 2 години
Нещо гнило има в Дания