Съпругът на Меркел: Германците не се ваксинират от мързел

Зауер рядко говори пред медиите
23 ное 2021 18:57, Нели Христова
69
Съпругът на Меркел: Германците не се ваксинират от мързел
Снимка: БГНЕС

Съпругът на канцлера Ангела Меркел обвини във вторник неваксинираните германци в "мързел", докато страната се бори с драматично нарастване на броя на коронавирусните инфекции, което подхрани дебата за въвеждане на задължителни ваксини.

За възобновяването на болестта COVID-19 в Германия отчасти обяснение се търси в сравнително ниският процент на ваксиниране в сравнение с други западноевропейски страни като Франция, Италия и Испания, доколкото само 68% от германците са напълно ваксинирани.

"Учудващо е, че една трета от населението не следва научните открития", заяви съпругът на Меркел, Йоахим Зауер, в интервю за италианския вестник „Ла Република“, цитирано от германския ежедневник „Ди Велт“.

"Отчасти това се дължи на известен мързел и самодоволство на германците", каза Зауер, който рядко говори публично.

"Другата група са хора, които следват лично убеждение, един вид идеологическа реакция на това, което смятат за ваксинационна диктатура", каза Зауер, като според него в тази кохорта влизат и лекари и учени.

Подобно на известната си съпруга, Зауер е квантов химик и е бил в Италия на академично посещение.

Зауер рядко говори пред медиите.

Съпругът на Меркел добави, че нерешителността на германците по отношение на ваксините е още по-жалка, като се има предвид "чудото" колко бързо бяха разработени безопасни и ефективни ваксини по време на пандемията.

Коментарите на Зауер идват ден след като Меркел предупреди, че Германия не прави достатъчно, за да ограничи "изключително драматичната" четвърта вълна на пандемията.

Отиващият си канцлер, който вероятно ще бъде заменен от финансовия министър Олаф Шолц следващия месец, многократно е призовавала германците да се ваксинират.

Бавният ход на ваксинацията и бързото запълване на леглата за интензивно лечение доведоха до нарастващи призиви Германия да последва примера на Австрия и да въведе задължителни ваксини срещу коронавирус.

Въпреки че федералното правителство на Меркел винаги е изключвало това, през последните дни настроенията започнаха да се променят, особено в най-засегнатите региони на Германия.

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер от консервативния лагер на Меркел и колегата му от Баден-Вюртемберг Винфрид Кречман от партията на Зелените отправиха съвместен призив за задължителни ваксини във вестник „Франкфуртер Алгемайне“.

Те предупреждават, че обществото ще "плаща все по-висока цена за това, че малка част от населението" отхвърля предложението за ваксина, като подчертават, че задължителните инжекции са необходими, "за да си върнем свободите".

Премиерът на Хесен Фолкер Буфие, в чиято провинция се намира град Майнц, където съвместно са разработени ваксините на Pfizer/BioNTech, също се обяви в подкрепа на задължителните ваксини срещу COVID-19.

Дясноцентристката партия ХДС на Меркел, която се готви да бъде опозиция, призова бъдещото коалиционно правителство, водено от Шолц, да каже на германската общественост каква е позицията му по този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
ехм преди 2 години
Кунчев дали е добре хора? Съмнявам се. Някой инфо има ли? Крият го във военна болница, ама няма ли как да влезем да разберем с една скрита камера
46
0
 
5
 
! Отговори
Duchess of Cringe преди 2 години
Във всеки случай едно е ясно. Когато заради болест с такава ниска смъртност могат да ти отнемат кажи-речи всичките права, значи правата ти са измислица и само на хартия. В природата има само едни права и те са на силния. Който е слаб - т. е. повечето хора на земята - правата може да си ги направи на фунийка и да си ги забие някъде, защото не съществуват в истинския свят. Не може Ива и Ивайло да се изправят срещу Кенеди & Ротшилд, няма как.
45
0
 
6
 
! Отговори
Duchess of Cringe преди 2 години
Тъжно е, че ваксинираните са насъскани срещу не-ваксинираните и обратно... и не виждаме, че всички вме в един капан. Много жалко. Свободата трудно ще си я върнем. А дори да я върнем някак (или, да започнем с размишлението, дали някога сме я имали?)Конспирации, конспирации, триъгълници и пергели виждаме всякакви...
44
0
 
7
 
! Отговори
Duchess of Cringe преди 2 години
Поздрави из Потсдам. Така. 1. Не познавам човек, който от мързел не се ваксинира. Който не се ваксинира го решава заради собствени рационални убеждения. 2. Арабетите никой не ги закача за иглите и те не си и помислят да го правят. Но тъй като не работят, това не ги засяга и без това. Дупчат се само робите, пардон, работещите. 3. В Германия има специално измислени обиди за неваксинираните. Наричат ги Querdenker, Impfgegner и какво ли още не. Те са новите черни овци. Случайност?
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежка обида е да обвиниш германеца в мързел. За нас ще трябва друг подход
42
1
 
10
 
! Отговори
Антивакс преди 2 години
Не са мързеливи а са разумни затова не се ваксинират
41
2
 
7
 
! Отговори
Напротив преди 2 години
"А по смъртност сме направо на космически разстояния . Благодарете на антиваксърите!"=====Напротив, благодарете на ваксаните които развъждат нови щамове след като в организма им вируса и ваксината се срещнат и се опознаят по-отблизо.
40
1
 
13
 
! Отговори
Зауер душко преди 2 години
Значи рядко си бил говорил пред медиите, време ти е да престанеш изобщо да говориш, освен на бабулята за която си се оженил.Така поне по-малко народ ще знае, че си куха лейка.
39
1
 
13
 
! Отговори
Аха! преди 2 години
Ясно защо Съпругата му покани милиони младежи от близкия и далечен Изток да дойдат в Германия - защото не ги 'мързи'! Ама за една по друга 'ваксинация' не ги мързи...
38
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В пика ни бяхме 1250 на 100 000. Не могат да ни стигнат. А по смъртност сме направо на космически разстояния . Благодарете на антиваксърите! И още нищо не е свършило. Тепърва ще започва.
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38 Я пак. При шампионите по ваксинация имат по над 1200 случая на 100000. Ние сега сме на 230, а абсолютният ни пик е към 600. В Холандия от 1.11 до 19.11.2021 47% от приетите в болница са напълно ваксинирани. В Англия за седмици 39 до 43(преди 2-3 седмици) 66% от приетите в болница са напълно ваксинирани, както и 75% от умрелите. Сигурен ли си, че неваксинираните пълнят болниците и умират много повече от ваксинираните? Официалните статистики, макар и крити от медиите, показват съвсем друго.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом евро*ейците толкова натискат - значи не е читава работата, като истанбулската конвенция, като договора за "бежанците" и като много други
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъжа на Меркел както и самата тя не знаят че Германските Безработни(безработни 20 г на Социални пари) , Клошари няма да се ваксинират никога, защото те жиееят в друг Свят друго Измерение , тези същества нямат нищо общо с нормалното Население , най лошото че са Продукт на 16 годишното Управление на Меркел. Дефакто мъжа на Меркел може да се сърди на жена си
34
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните пълнят болниците, блокират икономиката, срутват социалната система , здравната система. Затова се правят ограничения. За да не фалират държавата. А не че да не заразят ваксиниран. Много сте *** вие антиваксърите! Не виждате очевидното.
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли са , супер нагли ..аз не вярвам те самите да са ваксинирани
32
3
 
13
 
! Отговори
Аман от мисирки! преди 2 години
Тези германци не са мързеливи, а интелигентни. Достатъчно за да ви схванат номерата. Останалите са от ония 70% ваксинирани, които са достатъчно задоволени, за да отидат да си купят електромобил и достатъчно плиткоумни да питат дилъра къде е капачката на резервоара.
31
3
 
19
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Интересна е логиката на ваксиналните насилници. :-) Как по-точно неваксинираните, в болшинството си здрави хора, ограничават правата на ваксинираните, които са УЖ ЗАЩИТЕНИ от страхотна ваксина. Не неваксинираните налагат рестрикции. Властите го правят. За да "защитят" "защитените" с ваксини??? :-D Някой да схваща тази сбъркана логика?
30
1
 
1
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
29, ако си мислиш, че нещо си казал, прочети си го още веднъж за успокоение. Слагам ти и плюсче по същата причина - готово.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да ги мързи германците като по цял ден разни източноевропейци и турци им бацaт и мият тоалетните. Новите-стари рoби на райхa.
28
3
 
25
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Абре " ваксинираните"! Що ви е страх от на не ваксинираните?-:)))