Евродепутат увери: В Европа не се говори за задължителна ваксинация

Адрей Ковачев: Няма как сертификатът за ваксинация да бъде безсрочен
92
Евродепутат увери: В Европа не се говори за задължителна ваксинация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Никъде не се говори за задължителна ваксинация на европейско ниво, заяви пред БНР евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

"На европейско ниво няма да се вземе решение за задължителна ваксинация. Това са желания на някои страни като Австрия и донякъде Германия, но това ще бъде на национално ниво, не на европейско ниво. Задължителна ваксинация не се приема от мнозинството страни членки на европейско ниво", коментира той.

Още по темата
Зеленият сертификат беше въведен през май с основна задача да се улесни пътуването в рамките на ЕС и извън него, припомни евродепутатът.

"Европейският сертификат не беше въведен за това да се ползва за други цели. Страните членки решават за какво да използват сертификата. Уеднаквяването на европейско ниво е свързано с улесняване на пътуванията и недискриминацията на хора, които са преболедували или пък неваксинирани", каза той.  

Относно изразените от здравния министър Стойчо Кацаров в телевизионно интервю опасения, че страната ни може да претърпи санкции заради ниския дял ваксинирано срещу коронавируса население, Андрей Ковачев отбеляза, че не е чул за санкции.

"Това, което се наблюдава и се казва сега от специалистите е, че ваксинацията не предпазва от това да може да предадеш и да може да се разболееш от Covid, но ще протече много по-леко. Научните доказателства относно намаляващия имунитет от ваксините също ще бъдат взети предвид. Изследванията показват, че има значителен спад в защитата след около 6 месеца“, посочи още евродепутатът.

С оглед на научните данни няма как сертификатът за ваксинация да бъде безсрочен, поясни Ковачев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
41
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
само за Принудителна, т.е. на сила чрез Финансово и Социално Изнудване!
51
0
 
32
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Този започва да ми лази по нервите.
50
0
 
15
 
! Отговори
Нане преди 2 години
срам ме е от ковиваксите! Как можахте да си опуснете главният флагман?! Човека толкоз добре Ви напътсваше. Това е все едно да тръгнете на война и да си загубите от небрежност дженерала! Надявам се поне да е добре чиляка!
49
0
 
30
 
! Отговори
ОТНОВО МАНИПУЛАЦИЯ! преди 2 години
Заглавието е подвеждащо: В Европа не се говори...? Не само, че се говори. Има дата в Австрия - 1 Февруари 2022. В същност, евродепутатът казва, че европейската централна разпределителна и маркетингова агенция за ваксини - разбирай Европейската Комисия - не предвижда на този етап да наложи повсеместно задължително ваксиниране на робите в Европа.
48
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРясна информация драги съфоромциИмаме си нов ГДЗИ на мястото на Кунчев - със заповед от 17.11.2021 год. заповед РД-15-1475/17.11.2021 е назначена д-р Кремена Пармакова ИД - ГДЗИ!!!!И така тройно набодения Кунчев - е или в отвъдното или тотално осакатен и скрит далече от всякакви очи. Но най-вероятно е пукнал!Е има ли още спекулации по темата - къде е Кунчев??????А има ли още някой съмняващ се че ви лъжат за всичко вкл. и за това колко е здрав и изпълнен със сили?
47
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белорусия защо няма сертификати и локдаун? Защо няма икономическа и енергийна криза и криза за ресурси, при това Белорусия не е особено богата на природни богатства?
46
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обзалагаме ли се, че от нова година сертификата ще е със срок 6 месеца и ще ви карат да се ваксинирате до безкрай?!
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тест за болест се прави на болен човек,значи човека се е разболял от конкретна болест от която се жалва и има симптоми от нея за което е определят каква е що е и му се назначават проби за анализи,които се изразяват в тест с маркери от вещества или без по методи и начини назначени по общоприети правила като стандартни процедури за които има изграден стандарт дори по БДС как се постъпва и какви показатели се следят за определяне с точност на параметри в какво се състои анализа,изменения за болест.
44
1
 
26
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Здравния министър що се изказва неподготвен? Няма ли да излезе и да се извини за насаждане на паника сред населението? Кой му дава право да плаши хората и да им вменява безпочвено чувство на вина? Да излезе и да каже на какво основание ЕС има право да ни санкционира спорен него? Какво се прави с министър, който лъже?
43
0
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
В ДУМИТЕ МУ ИМА И ИСТИНА! ИЗОБЩО НЕ ГОВОРЯТ , А НАПРАВО ГО ВЪВЕЖДАТ В ЕДНА ПО ЕДНА ОТ ДЪРЖАВИТЕ В ЕС! В ИСПАНИЯ ЛИ ВЕЧЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ХОРА НАД 60 ГОДИНИ ИЛИ БЕШЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ, А МОЖЕ ДА Е БИЛО И В ИТАЛИЯ ! УЖ НЕ СЕ ГОВОРИ А НАКРАЯ ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ, ЧЕ Е ВЪВЕДЕН В ПОНЕ НЯКОЛКО ДЪРЖАВИ ОТ ЕС!
42
1
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
Ти се моли с две ръце слънцето да не грее 20 пъти по-силно, както си го написал, че ни соларни панели, ни батерии, ни вятърни генератори ще те спасят от глад, липса на вода и радиация
41
2
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Мое... Та факсинирам с големата игла... Напрао, щи сложа четвърти бустер...
40
0
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
Не е задължително да дишаш, бе!
39
0
 
21
 
! Отговори
В. преди 2 години
Щом в Германия печатат фалшиви сертификати прави сметка доли не е да се спасят от задължителната ваксинация. Трябва да намериш начин да се спасиш за един полу-сезон. Докато втасат ваксинираните, де.
38
2
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОЗИ Е НАПЪЛНО НЕНОРМАЛЕН! АВСТРИЯ ГО ВЪВЕДЕ, ГЕРМАНИЯ Е НА КРАЧКА, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ФРАНЦИЯ И ИТАЛИЯ ,АМА НЕ СЕ БИЛО ГОВОРЕЛО!
37
0
 
27
 
! Отговори
Защо? преди 2 години
Баш си е задължителна кво лъжите. За кинти пращате всичко.
36
8
 
4
 
! Отговори
Шериат преди 2 години
България тайно е въвела извън съдебно СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ по времето на Борисов
35
0
 
29
 
! Отговори
Не се говори, ама преди 2 години
става задължително. Не можеш да пътуваш, не можеш да ходиш на работа, не можеш да ходиш на училище... Другите ограничения - мол, кино, фризьор, ресторант - са само допълнение към отнемането на елементарните човешки права. Айде да видим кой кон ще яде боб!
34
6
 
2
 
! Отговори
До Нане преди 2 години
Нещо смислено може ли да "роди" кратуната ти?
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германската асоциация за евтаназия обяви, че всеки който иска да бъде евтаназиран трябва първо да покаже сертификат, че е ваксиниран, според новите регулации на асоциацията.