Решено: Удължиха извънредната епидемична обстановка до 31 март 2022 г.

От МС посочват, че ваксинационният обхват в страната е 25,53%
Обновена: 24 ное 2021 15:33 | 24 ное 2021 15:33, Красимир Ангелов
196
Решено: Удължиха извънредната епидемична обстановка до 31 март 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г.

Още по темата
Разпространението на COVID-19 в страната бележи интензивното развитие на поредната пандемична вълна. Засегнати от новия коронавирус са всички области на страната, като в 93% от тях 14-дневната заболяемост е над 500 на 100 000 население (в 8, от които показателят надхвърля 1000 нови случая на 100 000 население).

Случаи на COVID-19 се диагностицират при лица от всички възрастови групи. Съществено нарастване на заболяемостта се наблюдава при децата и младите лица (20-29 г.). Нараства и броят на хоспитализираните лица, отчитат от правителствената пресслужба.

От МС посочват, че ваксинационният обхват в страната е 25,53% и далеч от поставените от ЕС цели от 70% сред възрастни хора и население като цяло.

Това допринася за регистрираните високи нива на заболяемост сред неваксинираните лица, които представят над 85% от всички заразени със SARS-CoV-2 лица. Удължаването на извънредната епидемична обстановка цели ограничаване на разпространението на COVID-19.

Следва да продължи прилагането на здравни изисквания при влизане на територията на страната от органите на граничния здравен контрол, както и въвеждането на ограничения за достъп до страната, които ще спомогнат за намаляване на вероятността за внос и последващо разпространение на нови варианти у нас, отчитат от Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
***, необразован и страхлив народ - заслужаваме съдбата си - кви експерименти, кви опитни зайчета, никой не се интересува от нас, единствената статистика, в която влизаме е по броя на починали в световен мащаб - СРАМ! Да ви изтребва естествения подбор и да се приключва с тая драма - в тоя живот няма само права, има и задължения - ако не искаш, марш в гората да живееш в изолация. Скапани байганьовци и андрешковци!!!
163
0
 
6
 
! Отговори
Слава преди 2 години
Разумните хора вършат разумни неща, дайте пример поне на 10 ваши познати които са в болнично заведение от Ковид, после помислете колко такива познавате които не са ваксинирани и в отлично здраве, и колко такива познавате които противно на всички твърдения са ваксинирани и имат усложнения след това.А децата ни ? Кой ще помисли за тях , така ли трябва да изглежда тяхното детство? Един разумен човек не би причинил всичко това на най милите си същества. Долни лъжци всички са за затвора.
162
0
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Новината е, че най-после работещите от БНБ са успели да пресметнат поскъпването на имотите в страната. Тези процентиза ваксинираните не са от моята компетентност. Сета на тези от БНБ-то им остава само да прусметнат годишните увеличения на борсовите индекси на българския капиталов пазар, както и на инфлацията. Журналистите от БНР-то ще се радват, ако им ги кажат тези неща. Честито на бюджетарите и финансистите от политическите партии !
161
0
 
3
 
! Отговори
Къде преди 2 години
е новината?!?
160
3
 
5
 
! Отговори
. Не че нещо ама.. преди 2 години
Лъсва смисъла на абревиатурата ПП... ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРИДОБИВАНЕТО
159
1
 
7
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
Аз го казвах много пъти преди - БЕЗ извънредна обстановка, БОЦИНА НЯМА. Понеже сме 51-ви щат, да ви кажа - там боцините се използват под т.нар разрешение за ИЗВЪНРЕДНО ползване (EUA - Emergency Use Authorization) тоест без "пандемична" обстановка няма боци-боц. Сами може да прецените кога ще свърши този цирк.
158
1
 
16
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
"От МС посочват, че ваксинационният обхват в страната е 25,53% и далеч от поставените от ЕС цели от 70% сред възрастни хора и население като цяло." - Тук е заровено кучето. Управлявщите изпълняват заповеди отвън, насочени срещу избора на мнозинството хора. Не искаме да ни управляват чужди роби. Още в Търновската конституция е записано, че стъпилият на наша земя става свободен! Сегашната я погазват с медицинския експеримент. тези заповеди са нищожни.
157
1
 
17
 
! Отговори
Някой преди 2 години
НЕ на фашизма и дискриминацията!
156
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОВА Е АБСОЛЮТЕН ТЕРОР НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО!много го знаят от самото начало -план за НОВ СВЕТОВЕН РЕД И НАМЕЛЕНИЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ОТ МЕЛИНДА И БИЛ ГЕЙТС СЗО ФАРМАЦИЯ ЛЕКАРИ ПРАВЕТЕЛСТВА - ПОНЕЖЕ НА НИКОЙ ОТ ТЕЯ КОИТО ИСКАТ ДА УПРЕВЛЯВАТ СВЕТА НО ТОЙ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ БОГ И ВИСШИТЕ СИЛИ! НЕ ИМ ПУКА ЗА ВАС ТОЗИ КОЙТО ВИ ОБИЧА Е ВАШИЯТ СЪЗДАТЕЛ НА ДУШИТЕ ВИ - ГОСПОД! А ТОЙ Е ЕДИН! ЗАЩОТО Е ЛЮБОВ!В ЛЮБОВТА НЯМА БОЛЕСТИ! ЖИВЕЙТЕ В ЛЮБОВ!
155
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И до 2030 да я удължите, мерките ви ще ги спазват само будалите.
154
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадовете ни откраднаха две години от живота и сега искат още една година. Това престъпление не трябва да остане безнаказано.
153
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както казва клиничният лекард-р Тодоров, цитирайки черния хумор на свой познат, тъй като това не е ваксина, а препарат, който е в процес на изпитание, хората не са ваксинирани, а препарирани. В момента тече третият етап на експериментирането, който се предвижда да приключи вкрая на следващата или по-следващата година.Може би афиканците като не ги "препарират", за това нямат такава висока заболеваемост
152
2
 
30
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Две години военно положение. Няма край.
151
2
 
36
 
! Отговори
яаожгтн преди 2 години
Изнънредна еп. обст- накратко ИЕО е новата дума за диктатура- еднолично издаване на запаводе от един човек, без намесата на демократично избрани законодателна и изпълнителна власт.Някой живее ли с илюзията, че държавите в ЕС живеем в демокрация?
150
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мета Кунчев Кунчевия сигурно са го мумифицирали вече ?@
149
2
 
29
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Пълна лъжа! Заболеваемостта е много по-ниска. 534.66 на 14 дневна база. Най-много е във Враца-800. Затова журналистиката ни е на такова ниво. Зор да има сензация. Срамота.
148
53
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо го удължете до 30 юни. То е ясно какво ни чака заради тъпите неваксинирани. Агонията ще е до лятото. На есен пак отначало . Докато всички се ваксинират или измрат.
147
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм привърженик на предишните бандити,ама сегашните се очертават супербандити!Предишните ограбваха предимно парите ни,а сегашните ще ни заставят да жертваме телата си!!!Стана като в приказката - на младо прасе и нов началник не се радвай,защото не се знае,каква *** ще излезе!От 30 години тази приказка си я внушаваме и все не поумняваме!!!
146
2
 
24
 
! Отговори
Мета Кунчев преди 2 години
в Мета Вселената съм след 3-та доза, Бустер, за това ви пиша само от там!
145
6
 
48
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 години
2 години Отнеха от Живота ви и няма да спрат - интересно ми е до кога ще ги търпите?! а специално в България - от всичко друго се умира повече отколкото от КОВИД - по 10 000 души умират на година от мръстният въздух, ама никой не ви е маскирал, затварял и сертифицирал за мръсен въздух, нали?!