Антонио Гутериш настоява за "глобален план за ваксинация"

Всеки да има достъп до ваксини, тестове и лечение на COVID-19
30 ное 2021 20:53, Анисия Иванова
43
Антонио Гутериш настоява за "глобален план за ваксинация"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди във вторник, че само "глобален план за ваксинация" може да сложи край на пандемията COVID-19 и нарече "неморално" неравномерното разпределение и използдване на ваксини по света.

Докато страховете от новия щам на вируса Омикрон разтърсваха световните пазари, Гутериш повтори отдавнашните си призиви за координиран отговор на пандемията по време на виртуална среща на външните министри от коалицията на Групата на 77-те развиващи се страни и Китай.

"Единственият изход от глобалната пандемия - и от тази несправедлива и неморална ситуация - е чрез глобален план за ваксинация", каза той.

"Въпреки разработването на ефективни ваксини в рекордно кратки срокове, през 2021 г. са починали повече хора, отколкото през 2020 г.", добави той и заяви, че болестта "продължава да сее хаос както в развитите, така и в развиващите се страни".

"Всеки, навсякъде трябва да има достъп до ваксини, тестове и лечение на COVID-19", каза той.

Гутериш заяви, че "цялата система на ООН" подкрепя стратегията, изложена от Световната здравна организация, за ваксиниране на "40 % от хората във всички страни до края на тази година и 70 % до средата на 2022 г."

Според данни на ООН само 12 държави със средни доходи, 27 държави с по-високи доходи и 71 държави с много високи доходи са достигнали тази граница от 40 процента сред населението си, съобщи БГНЕС.

Нито една държава, класифицирана като страна с ниски доходи, не е достигнала същото ниво. Към 25 ноември 4,15 милиарда души са получили поне една доза ваксина срещу коронавирус, като 3,2 милиарда от тях са напълно ваксинирани


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Ваксината трябва да е достъпна,но не задължителна.Който иска,да се ваксинира.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно, засега ще се задоволят с 1/3 жертви. След 1-2-3г. ще има ново 20 за останалите.
36
0
 
4
 
! Отговори
КОЛКО преди 1 месец
..ПРРРОСТТТ ТРЯБВА ДА СИ, ЗА ДА НЕ СХВАЩАШ, ЧЕ ВАКСИТЕ СА НЕЕФЕКТИВНИ И ЧЕ НИТО ЕДНА ЕПИДЕМИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯНА С НЕСТЕРИЛИЗИРАЩА ВАКСИНА!!!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
5 милиона починали за 2 години за цял свят.Аманхот истерици.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само поправка - може би грешка в превода - не "Въпреки разработването на ефективни ваксини в рекордно кратки срокове, през 2021 г. са починали повече хора, отколкото през 2020 г.", а "ЗАРАДИ разработването на ефективни ваксини в рекордно кратки срокове, през 2021 г. са починали повече хора, отколкото през 2020 г."
33
1
 
8
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
Някои "хора", като Кунчев, още от раждането си знаят какви ще станат и какво ще правят по време на пландемията. Обучават ги на специални острови като Ютьоя и ако не ги барне Брейвик ни ги връщат да са пландемици, лидери на партии, министри. Не очаквайте състрадание от програмираните, ако господарите им кажат, ще ни затрият с едно щракване на пръстите. Хубавото е, че има само 2 народа които са важни и имат път, единия е българския.
32
1
 
16
 
! Отговори
В. преди 1 месец
Като лошо скалъпена кримка. Едва появил се новия щом и вече провалът с ваксините е забравен. Идат нови ваксини.
31
0
 
12
 
! Отговори
Станишката преди 1 месец
ООН е за задължителна масова евтаназия на голяма част от населението, така ООН ще направи направи нещо съществено и ще отхвърли слуховете за нищоправене.
30
0
 
4
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
До 26 Това са робски кръвни линии от монарх роби. Никога нищо не са решавали и нищо не зависи от тях. Понякога се случва да си помислят, че могат да взимат самостоятелни решения и се давят във ваната или получават инфаркт. Обикновените хора си мислят, че е голяма работа баща им да е евгеник-нацист и да носят фамилията Гейтс например, но това е много тъжно. Сменят им сексуалната ориентация, женят ги за братята и сестрите им които също са със сменен пол, снимат извращенията им и ги тормозят.
29
0
 
21
 
! Отговори
Видин преди 1 месец
Абе я си е'и майката португалска, къв си ми ти да казваш какво да правя и с какво да се бодаВ трета световна война сме, и тези костюмарчета са по-страшни и от нацистите.
28
0
 
9
 
! Отговори
Андрей Вишински преди 1 месец
Настоявам за незабавна екзекуция на Гутериш!
27
0
 
8
 
! Отговори
Видях Кумчев преди 1 месец
Днес и аз видях Кумчев - бързаше към централата на днес.бг и не можа много да ми обърне внимание, но все пак си поговорихме: Питам го: Кумчев ти ли си бе? А той - да бе брат, Свети Петър ме пусна няколко часа отпуска за да мога да обиколя "медиите", че така им бил казал оня канадеца, но за съжаление на камерите не излиза нищо, като невидим съм, та затова пак ми правиха монтаж като с "вчерашния вестник".
26
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БОЦ ВАКСАДОЛФ: ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИЗИРАНЕ И ПРЕ ВАКСИНИЗИРАНЕ-БУСТЕРИЗИРАНЕ ЩЕ БЪДЕ ВЪВЕДЕНО ВЪВ ВСИЧКИ РАЗВИТИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА ПРЕЗ 2022 БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Леша. Ами което си е право - право си е. От стремеж да запазят властта в няколко рода така са се кръвосмесили, че на хора не приличат и са луди за връзване.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия вече съвсем изтрещяха за една кихавица. Време е това да спре и да ни оставят да работим. Кои го е страх да се вексинора и да не тормози другите
23
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бедните горят. Както винаги . Ние имахме късмет, че се озовахме сред богатите, но собствената ни глупост ни попречи да се възползваме от ваксините.
22
2
 
20
 
! Отговори
Някакъв Луд преди 1 месец
Пионков говорител на световните кукловоди надига глас. ООН/ЕС алфа версията на новия световен ред. Федерална Европа или проекта на глобалистите за заличаване на индивидуалните държави. Пълното унищожение на думите - държава, традиця и култура. Нов технократски световен ред. С избор за всеки - чип или куршум. Тези, които изберат робството ще плачат за куршума. В крайна сметка или всички нормалнни трябва да умрат или всички ненормални, които затриват света. Едните или другите. Това ни предстои.
21
2
 
17
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
Дeгeнeрaтитe съвсем изперкаха. Сигурно е от инцеста.
20
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БОЦ ВАКСАДОЛФ: НЯМА ЧОВЕК КОЙТО ДА МЕ СПРЕ! МЕРКЕЛ, БАЙДЪН, МАКРОН, СИ ДЖИНПИН И ОЩЕ ЕДНА КАМАРА ЛИДЕРИ ВСИЧКИТЕ СА С МЕН!
19
8
 
0
 
! Отговори
Пътешественик преди 1 месец
А пък на Международната Космическа Станция има специална капсула за неваксинирани. Правителствата от цялата планета изпращат там заловени неваксинирани партизани. Като ги вкарат в капсулата, ги подлагат на бързи импулси от вакуум и антигравитация, чрез което изтриват психологическите им инстинкти. По този начин ги превръщат на практика в зомбита. След това им инжектират специален вирус, приносител на ваксина. Накрая ги връщат на земята и те се връщат сред нелегалните, заразявайки ги с ваксината.