Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея

Това са най-вече възрастни, които са и ваксинирани
1 дек 2021 14:50, Петя Славова
257
Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея
Снимка: БГНЕС

Южна Корея прехвърли границата от 5 000 нови случая на заразяване с коронавирус за първи път и отбеляза нов пик при тежкоболните пациенти на фона опасенията, че новият вариант на Омикрон вече е в страната.

Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията (KDCA) отчете 5 123 нови случая на COVID-19, с което "подобри" предишния рекорд от миналата седмица от 4 115 новозаразени. По-голямата част от случаите са причинени от огнища в област Сеул, предава БГНЕС.

Броят на тежкоболните пациенти достигна рекордните 723, което натовари капацитета на болниците в района на Сеул. До вторник 89,2% от капацитета на леглата за интензивно лечение на пациенти с COVID-19 бяха заети, сочат данни на KDCA.

Още по темата

Здравните служители заявиха, че първите предполагаеми случаи на Омикрон са достигнали до Южна Корея. Властите очакват резултатите от теста за секвениране на генома при група пътници, които пристигнаха от Нигерия миналата седмица, за да потвърдят „влизането” на новия щам в страната.

Южна Корея започна да ограничава в неделя издаването на визи и пътуванията от осем африкански държави, включително Южна Африка, където новият вариант беше открит за първи път.

Министърът на вътрешните работи Джон Хе-чол заяви днес, че правителството обмисля допълнителни спешни мерки за ограничаване на разпространението и се стреми да осигури още поне 1 300 болнични легла до средата на този месец, съобщи новинарската агенция Yonhap.

Нарастването на тежките случаи е концентрирано сред по-възрастните граждани, като 84,4% от тежко болните пациенти са на възраст 60 или повече години. Случаите от заразяване са нараснали рязко сред лица над 60-годишна възраст, които бяха сред първите в страната, които се ваксинираха.

Здравните служители съобщиха миналия месец, че отслабващият ефект на ваксините е настъпил по-бързо от очакваното, което накара правителството да ускори въвеждането на бустерни дози. Близо 80% от населението е напълно ваксинирано, но само около 7,5% от тях са получили досега подсилваща инжекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
10
 
! Отговори
до 191 от славянин преди 2 години
Не е въпроса колко случая дневно има Южна Корея в сравнение с България, а че вирусът коси наред и ''надеждно ваксинално защитените''!
162
6
 
4
 
! Отговори
A преди 2 години
В Япония последната вълна отмина в средата на октомври. Най-тежката вълна с най-много заразени, но смъртните случай са им по-малко от предишните вълни. Защо подвеждате хората?
161
0
 
8
 
! Отговори
Идат Коледни чудеса! преди 2 години
Искам да се ваксинираме със Снежанка.
160
5
 
3
 
! Отговори
един преди 2 години
мдаааа....4 пъти по-малко починали при 15 пъти повече население от Бг
159
2
 
9
 
! Отговори
До Да допълня... преди 2 години
Че учило, ама недоучило, и чуло нещо, и сега го разпространява "компетентно". Така наречените "класически" ваксини с атенюирани (отслабени) вируси са и най-тежките ваксини, с множество странични реакции, да не говорим за реалния риск да се разболеете от това, срещу което ви ваксинират.
158
0
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
След 10та ваксина ще бъдат истински защитени от вируса.Да се дупчат всеки месец.
157
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърска статия? Какво искате да ни кажете? Колко е населението на Южна Корея, колко е нашето? Ние имаме около 3000 случая дневно при около 6.5 милиона души население, а Корея има 5000 при 50 милиона население! И седнали да се притесняват корейците от 5000 души на ден, при 4% положителни тестове. Кое по-умен? Корейците или ние? Ееех, кога ще ни догонят! Ние почваме да се притесняваме при над 20% положителни тестове!
156
2
 
24
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Какво и къде още трябва да се случи, за да започнат и най-фанатичните нарковаксъри да проумяват, че ваксините не спират, а стимулират разпространението на заразата!?
155
1
 
15
 
! Отговори
ззз преди 2 години
Даа а защо никой не говори, че имунитета след преболедуване е 100% и освен това - доказано доживотен (търсете в нета за мащабното хАмериканско изследване за доживотния имунитет от преди 3-4 месеца) ? Даже и в този сайт писаха за това изследване! (това, последното, май не е реклама, щото щом този сайт го е публикувало, то значи трябва да имаме едно на ум! )Нещо не обичат да споменават, че практически няма повторно разболяли се, при това в световен мащаб !!!Всички "повторили" се оказват грешка!
154
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ти хляб няма да можеш да си купиш, и ще те бодат на касата :)" - Ами не, ще платя на някой набоден като теб да ми купи... :) ... А и няма да се стигне дотам. Плашат в момента, за да може по-страхливите да се ваксинирате и да се намали СО2. Как ще се намали ли? Еми сети се сам... :) ... Очаквайте лятото всичко с Ковид да приключи, а следващата зима или най-късно пролетта на 2023 да се появи нов вирус, който няма нищо общо с Ковид и който за съжаление ще довърши започнатото от ваксините... :(
153
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 184Ти хляб няма да можеш да си купиш, и ще те бодат на касата :)
152
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо, ваксърите да си сложите бустерна 3-та доза, а и 4-та, след няколко месеца. Все пак разправят, че ползите били повече от рисковете, а това, че може да се заразите и всичко да приключи фатално,няма да ви плаши. Вие сте отговорни граждани и сте длъжни да действате отговорно. Най-отговорното в наши дни е да намалим СО2, което ще се постигне само с масова ваксинация. Аз понеже съм безотговорен антиваксър конспиратор, ще пропусна боцкането и така няма да допринеса за намалянето на СО2... :)
151
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи здравната система на град с 10 млн. население (Сеул) е претоварена, заради 723-*** човека в тежко състояние. Това някакъв виц ли е? хахаха хахаха Или това е фейк новина, или така яко се гъбаркат с вас (с мен не, защото не им вярвам), че чак и мен ме хваща срам. Абе боцкайте се бее беее бееее бееееее... хахаха ... Има ли ваксъриии? ... :) ... Ако има, да сте живи и здрави, за да има на кой да се смеем... :)
150
2
 
17
 
! Отговори
Майдан преди 2 години
очаквано е, разбира се. сега ще изкарат уж подобрените, но за тях ще трябват по две начални дози и нова бустерна, за да утроят печалбата. А агънцатс блеят ли, блеят и от страх тичат към кланицата. Янсен я забраниха в Словения, апропо
149
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха, значи държава с 52 млн. население не може да се справи с 5000 заразени дневно от Ковид. Значи ние сме китка спрямо Южна Корея хаха ... А относно това, че ваксините не издържали не е новина. Естествено ваксърите може да са учудени, как така ваксините не издържат, а от повече от година ги убеждават в обратното, но на тях им е простено. Все пак когато се докаже, че са те излъгали 100 пъти за нещо и ти продължаваш да вярваш, значи освен да ти пожелаят да си жив и здрав, всичко друго е излишно..
148
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е важно дали работят ваксините, важното е фармацевтичните гиганти да са си взели милиардите, а хората да бъдат мачкани и дискриминирани от властите.
147
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както и да го мислите , както и да го изчислявате , колкото и да се опитвате да го въртите- сте прецакни и обречени.
146
2
 
18
 
! Отговори
До Мангъропитека преди 2 години
Да, информацията е от Чинка стринка , пък вие слушкате , каквото ви се каже нали хахахаха. Сега почнаха малко по малко дори медиите да отразяват какво се случва заради ваксините, обаче или нямате с какво да мислите вече или се чувствате доста прецакани. Ами, да, такива сте.
145
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5000 случая на население 51 милиона Южна Корея. Съотнесете го процентно към България. В пъти е по-добро положението от тука. Журналистите с тяхната ниска функционална грамотност и жажда за сензационни заглавия са голямо зло, признавам...
144
6
 
26
 
! Отговори
Амин преди 2 години
Няма нищо де, скоро ще се боцкате на 3 месеца да ви дойде акъла в главата. По-вероятно обаче е нещо друго да ви се случи.