Преболедувалите COVID-19 с повишен риск от смъртност година след това

Усложнения има и при децата, алармират експерти
7 дек 2021 14:48, Петя Славова
132
Преболедувалите COVID-19 с повишен риск от смъртност година след това
Снимка: БГНЕС

Общият брой на регистрираните смъртни случаи от COVID надхвърли 5 милиона в световен мащаб, като само в Съединените щати са починали над 750 000 пациенти. Въпреки това, тези цифри е малко вероятно да разкрият истинското въздействие на COVID върху населението на света, още повече, че шокиращи данни от ново изследване доказва, че преболедувалите и оцелелите след Covid са с повишен риск от внезапна смърт до година след заразяването.

Още по темата

За хора под 65 години, които са били хоспитализирани с Covid, рискът от смърт през 12-те месеца след инфекцията е бил с 233% по-висок, отколкото при хора, които не боледували, показват резултатите, публикувани в списание Frontiers in Medicine .

Близо 80% от всички смъртни случаи на хора, които са се възстановили от Covid през последните 12 месеца, не се дължат на сърдечно-съдови или респираторни причини, което предполага, че въздействието на вируса е значително и широкообхватно, дори след като инфекцията е преборена. За да измерят въздействието на Covid върху дългосрочното здраве, изследователи от Университета на Флорида разгледаха електронни здравни досиета от пациенти, тествани за COVID. Хората, починали в рамките на 30 дни след тестовете си за Covid, бяха изключени от анализа.

От 13 638 души, тествани за Covid между 1 януари и 30 юни 2020 г., е установено, че 424 души имат COVID-19. От този брой 178 души са класифицирани като страдащи от тежко заболяване. След това изследователите оценяват електронните здравни досиета на тези хора, следвайки ги в продължение на 365 дни след първия PCR тест. Те открили, че 2686 души от тях починали.

Не е ясно и каква е съдбата на хиляди деца, заразени с вируса, но починали по-късно в резултат от усложнения от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То 100 процента смъртност , си е достатъчна. Имотите ще поевтинеят иде последният ден.
88
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вие дето мислите че никой не може да ви излъже сами несъзнателно се манипулирате и сте най податливи на конспирационни теории!" - Виж сега, наричат се конспиративни теории, а не конспирационни и не е лошо да провериш какво означава думата конспирация ей така за обща култура, защото съм сигурен, че не знаеш! След това си бии 3-тата доза (естествено). Все пак си отговорен и "умен" гражданин, а те така правят - бият си ваксинката, когато им кажат и не питат защо. Успех!
87
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лошо да се направи подобна статистика за ваксинираните т.е. колко от ваксинираните са починали в рамките на една година след ваксинацията и числото да се сравни с неваксинирани. Примерно 10 000 ваксинирани и 10 000 неваксинирани, при които не е доказано и при двете групи, че са боледували от Ковид. Ако при първите числото на починалите е значително по-голямо отколкото при вторите, значи ваксините си работят и вършат работата, за която са създадени а именно намаляне на населението...
86
2
 
20
 
! Отговори
Внезапна смърт преди 2 години
До "Какво значи внезапна смърт?" - Ами ... внезапна. Решаваш да идеш да се ваксинираш, ама внезапно те блъска кола, или внезапно ти пада саксия на главата или внезапно ... каквото и да е. Ако не беше тръгнал да се ваксинираш, щеше да живееш.
85
0
 
7
 
! Отговори
Четящ преди 2 години
Тук пише един, най-много двама души, които са със сериозни метални проблеми на клинично ниво. Не ги мразя, ненавиждам гадостта и долнотията им
84
0
 
4
 
! Отговори
Пррболедувал преди 2 години
Какво значи внезапна смърт? Аз си завещавам имота лично на Тома Биков .
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Това е истината :)) " Победилите вируса..".. СЛЕД ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ! Под 65г, това са под 1% от далите положителен тест! Направо се разтреперих... ти кажи защо ваксинираните *** двойно повече в Англия???
82
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще прочетем тука, че не-кромид смъртността в Англия сред ваксинираните 10-60г е двойно по-висока от тази при неваксинираните??? За Италия тия дни излезоха също подобни цифри! Та кога ще го прочете това тука???
81
3
 
23
 
! Отговори
Това е истината :)) преди 2 години
Разбрахте ли? Победилите вируса има остава до година живот. Ваксинираните могат да изкарат още цяла година, а пък с две дози може и две години да изкарат. За третата игла е още рано за информация - рога ли, крила ли дава , какво дава, какво взима ....
80
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие дето мислите че никой не може да ви излъже сами несъзнателно се манипулирате и сте най податливи на конспирационни теории!
79
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още по-висок е рискът , ако преболедувал се ваксинира. Но тази статистика не се вади на светло, защото е неудобна.
78
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не вземете да пишете за умрелите след ваксина, от ковид?Че имам 1 познат ваксиниран и умрял.А друг, ваксиниран и след това е с 2 инсултаА собственият ми мъж след 2 игла получи същата вечер пристъп на задушаване и му слагаха кислород и инжекцияИ после го получи още 2 пъти?
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ме хванат без маска в хипермаркета ще кажа, че ковид ме е заставил да съм без.
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме ние виновни за климатичните промени, ковид е виновен, веднага да върнат парите на хората.
75
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подпомагам матрялно антиваксърски вдовички!
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер! Най-добре се ваксинирайте веднага с ваксината, която пази на 0% от разболяване, за да имате +233% от Ковид и още +125% вероятност за съдови заболявани от "ваксината."
73
2
 
14
 
! Отговори
233% преди 2 години
Като пишете се информирайте какво означава 233 % риск от смърт.Заначи всички са починали плюс още 1,33 на починал вече отгоре.КОи са тези отгоре дето са починали?
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека плашенето започне СЕГА !
71
1
 
19
 
! Отговори
ПРЕДНАТА АГИТАЦИЯ преди 2 години
Нещо още по-плоско да измислите? И така да е - избирам да умра свободен, а не набоден. Все от нещо трябва да се мре. И ваксинираните умират, също и неваксинираните оцеляват въпреки "лекарите"
70
0
 
14
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Подгряват за всичко предстоящо като резултат от вакшитирането. Да не си мислите, че само Кунчев е втасалия от инжекциите и проявил признаци на Ковит.