Проф. Константинов: 50% от българите са антиваксъри, ако не и повече

Политиците не искат да си навлекат допълнителен проблем
15 дек 2021 13:51, Ния Христова
176
Проф. Константинов: 50% от българите са антиваксъри, ако не и повече
Снимка: БГНЕС
"Поне половината българи са антиваксъри, ако не и повече. Има много агресивни такива и политиците не искат да си навлекат допълнителен проблем. Не искат да поемат риска от по-сериозни сблъсъци". Това заяви пред Нова тв математикът проф. Михаил Константинов.
 
Според него световните здравни власти не са действали по най-добрия начин в началото на пандемията.
 
"Те ни обърнаха на маймуни. Властите, със своята бездарност, допринесоха за скептичността на хората по отношение на коронавируса. Идиотщина е, че маските нямат значение", посочи той. 
 
Политологът Кольо Колев е на мнение, че отхвърлянето на идеята за въвеждане на зелен сертификат в парламента се дължи на твърдата позиция на една политическа формация срещу документа.
Още по темата
 
"Трябва или да ги принудиш, или да ги изолираш. Това ще противоречи на демократичната процедура. Има много хора против сертификата и ваксините и те имат своето представителство в парламента", коментира той.
 
Той смята, че това не дава добър сигнал към обществото.
 
"ПП "Възраждане" се "повозиха" на антиваксърските настроения и това им помогна да прескочат 4-процентната бариера", подчерта Колев.
 
Според него коалицията е изпълнена с противоречия. 
 
"Тя е формирана не толкова от желания, колкото от опасения - под камшика на общественото мнение", коментира още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
1
 
! Отговори
Киборг Киборкян преди 2 години
Копейкин ще свърши като Далавери, Болен и Магарешки - на бунището на историята, но преди това ще бъде в ролята на руски слуга и патерица на тиквата и ДПС.
133
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Всички насилници над волята на човека как да управлява собственото си тяло в затвора. Или на Марс щом искат. Да избират. Нека минат 5 години да видя аз какви са последствията при другите и ако преценя тогава, че има файда може и да се бодна.Ама да ставам част от наложен от чужди експеримент. Що не се гътна някой от тези, които дърпат конците?
132
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около 60-70% от пълнолетните живеещи в България се ваксинираха, както и над два милиона български граждани живеещи в чужбина и ваксинирани в чужбина.
131
2
 
9
 
! Отговори
Луда работа, преди 2 години
за две години дандания само 3-4 пъти се изказаха инфекционисти и вирусолози,и това им беше...По един път-първи и последен.През останалото време-математици,статистици,политици,журналисти и какви ли не още,само не и тези,на които това им е работата...И после се чудим защо сме на този хал...
130
1
 
1
 
! Отговори
До 150 преди 2 години
И ние се радваме,че не живееш в България...и без теб си имаме достатъчно ***...
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то над 50% преболедувахме ковида от къв зор са ни сертификати?
128
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% от българите са антиКовидваксъри, 10% се ваксаха по принуда, а останалите 10% са убедени в ковид ваксинацията. Иначе 96% от българите сме ваксъри, които си харесват истинските доказали се с времето ваксини и спокойно си ги слагаме и си следим календара, за да не пропуснем някоя. Ей това е истината! Крайно време е да я осъзнаете. И нещо много важно, да схванете разликата между антиваксър и антиковидваксър!
127
3
 
0
 
! Отговори
бурсук преди 2 години
Мате мате *** тикът мечтае да стане шеф на голяма болница и да лекува болните с разработения от него алхимичен алгоритъм тоя ще живее , тези са да мрът.
126
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност не съществува еднократна ваксина. При всички се прави реваксинация и то по няколко пъти. Вземи за хепатит В , на бебетата се прави три пъти за 6 месеца и действа само няколко години. И всички останали ваксини се правят ре- и ре -ваксинация.
125
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвам се, че не живея в България. Толкова простотия на едно място не се търпи.
124
1
 
6
 
! Отговори
ТАКА ЗАЩОТО преди 2 години
Още от малки като деца трябва да ги свикват на тестове, маски и ваксини. Новото поколение от ковид деца ще са ваксърчета няма да пропускат дозата ваксина и лекарствата.
123
2
 
3
 
! Отговори
абсолютно точно преди 2 години
До Не е вярно!Друго ме смущава!Как е възможно един професор да си приказва просто ей така като в квартално кафене!?
122
2
 
13
 
! Отговори
Изискан преди 2 години
ПроКовид свидетелите да си свият сертификата и да си го мушнат там където обичат, за предпочитане еи да го ламинират. Ако един не му стига ба някой ще му дам моя :)
121
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези епидемии са с изкуствен произход. От тях печели милиарди фармацевтичната мафия и тя има интерес да поддържа напрежение чрез медиите. Това никой не може да го отрече. В парламента могат да се пазят по други начини, а не чрез задължителни сертификати. Които са ваксинирани защо се страхуват от зараза? Това не е мол, където може и да не ходиш ако нямаш сертификат. Народните представители трябва да имат осигурено присъствие независимо, за да могат да представляват интересите на избирателите си.
120
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами другите около 50% да вземат двойни дози по два пъти, да сложат по две маски, и така ще се компенсира положението.
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз живея на запад и ползвам бг сертификат.
118
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде едон математик ще знае дали маските са полезни или не?!? Маските са пълен т***к, освен аконе са истиснки медицински маски, каквито никой не ползва в България, защото през тях много трудно се диша, а и са скъпи и за еднократна употреба.
117
3
 
29
 
! Отговори
Какво предлагате преди 2 години
А вие професоре какво предлагате - да се ваксинираме с 1,2,3 и т.н. дози, да носим зелени сертификати, да носим маски и да се тестваме въпреки това (Италия дава пример). И къде е логиката, науката и ползата...освен финасова и то не за всички!Аз не съм антиваксър...аз съм разумен човек!!!
116
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко се радвам, че живеяв БГ , а не на Запад в така наречените бели страни , който иска да бега да го боцкат с по 10 , 20, 30 дози, през 2 седмици, ае успех на запада!!!
115
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не 50 % , а много повече са против тези експериментални ваксини и сертификатите им