СЗО не препоръчва ваксинацията на деца срещу COVID-19

Призовават още за равно разпределяне на ваксините по света
23 дек 2021 07:29, Ния Христова
49
СЗО не препоръчва ваксинацията на деца срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
"Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва универсална ваксинация на деца и юноши срещу COVID-19, тъй като има малко случаи на сериозно заболяване в тази възрастова група. В допълнение, в редица страни все още пълнолетното население не е ваксинирано". 
 
Това се казва в изявление, оповестено от стратегическата консултативна група от експерти по имунизация на СЗО, цитирано от БГНЕС.
 
"СЗО понастоящем не препоръчва ваксинация на деца и юноши, тъй като тежестта на COVID в тази възрастова група е ниска и защото не е постигнато широко ваксинационно покритие във всички страни", казва се изявлението.
 
Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус отново подчерта липсата на справедливост при разпределението на ваксините по света. 
 
"Докато някои страни сега прилагат бустерни дози, само половината от държавите-членки на СЗО ще успеят да постигнат ваксинация на 40% от населението си до края на годината", каза той, цитирайки „дисбаланси в глобалното предлагане на „ваксини“. 
 
Ръководителят на СЗО цитира данни, според които сега в света "около 20% от всички дози на ваксината се използват ежедневно за бустерни и допълнителни ваксинации". Липсата на равен достъп до ваксини в света "коства много животи", каза Гебрейесус.
 
Гебрейесус сподели мнението си, че са необходими допълнителни мерки, за да се гарантира равен достъп до ваксини. Той припомни, че в Африка трима от всеки четири здравни работници не са ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
31
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
СЗО от време на време с половин уста казват някой важни неща.. Иначе като цяло са още една ненужна структура, политизирана до степен на нетърпимост!
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахахахха. Ще дойде ден и на : Извиняваме се, че ваксината има такива странични ефекти...такава беше ситуацията.
16
1
 
4
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
На СЗО пак ще им резнат грантовете и ще започнат да пеят правилните дитирамби. Ако не разберат сигнала ще им изключат микрофоните, както това прави голобрадия председател на парламента на Републиката и както Фейсбук и Туитър направиха на Президента Тръмп.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден противоречива информация или може би дезинформация... Е... на кого и на какво да вярват хората? Лъжливи политици, лъжливи медици и всякакви други "специалисти и експерти "...
14
2
 
29
 
! Отговори
простият преди 2 години
СЗО са лицемери, в Африка има недостиг на вода и храна, те ми пеят за ваксини.
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, тия наште дето ще си счупят вратовете да угаждат на ваксинаторите и да пеят дитирамби в чест на прекрасните ваксини, дали разбират, че когато всичко това приключи, а то вече е на последни издихания, те като най-дребни риби, първи ще гризнат дръвцето?
12
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да очакваме когато на власт тук е един ,,гражданин на света'' т.е - безродник ,който ще изпълнява сляпо всичко което му се нареди за ваксините ,за Македония ,за чужди войски ,не само децата ,този ако може ще ваксинира и неродените за да угоди на тези които го довлекоха тук !
11
1
 
36
 
! Отговори
възмутен преди 2 години
разкарайге този, който разпореди агитацията и боцкането на децата. Това граничи с престъпление към децата.Амян ОТ ШАНТАВИ ДОКТОРИ
10
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи нашите изпълняват план за отчитане на по-голям % "ваксинирани " щом почнаха и децата... Киро Ментето е дал тези указания...
9
2
 
51
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Д-р Робърт Малоун е човекът, изобретил технологията и РНК. Той също направи изявление, свързано с новата мания да се ваксинират деца. Но българските медии мълчат!
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Викнете Кунчев да коментира новината.
7
1
 
42
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
А българските "корифеи" не спират да призовават от екрана!
6
2
 
59
 
! Отговори
До Сербезова преди 2 години
Заглавието на статията трябва да бъде поставено с огромни букви на входа на ваксинационните центрове за деца!
5
2
 
38
 
! Отговори
Тц тц тц преди 2 години
Ами тези "детски ваксини",дето дойдоха вчера...за какво ще ги ползват???? Нали имат срок на годност...таквози....Че и в определени болници откриха пунктове за дечицата..със съгласието само на единия родител..риЙш?!!! Сега Гейбресус..ги попарва с новината,че..не е важно това,,дайте да набодем основното възрастово население.. Те децата ще си измрат,когато няма кой да ги храни. Опази дечицата Господи !!!!
4
1
 
38
 
! Отговори
Серсемин преди 2 години
Кунчо не е съгласен. Няма само той да тегли я.
3
1
 
36
 
! Отговори
Край преди 2 години
Добър ден тъга. По БТВ пък даваха тръпнещи от нетърпение деца да се ваксят. Просто Киро също.
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя брикет къде видя загуби на много животи освен в най ваксинираните държави?
1
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде Сербезова в затвора незабавно!