Въвеждат 2G гривни за ваксинирани във Франкфурт

Управата на града в тясно сътрудничество с търговците на дребно
24 дек 2021 13:52, Петя Славова
177
Въвеждат 2G гривни за ваксинирани във Франкфурт
Снимка: БГНЕС


Управата на град Франкфурт на Майн в тясно сътрудничество с търговците на дребно, Търговската асоциация на Хесен и Индустриалната и търговска камара на Франкфурт въвежда от 27 декември носенето на 2G гривни, които ще служат на клиентите достъп до определени търговски обекти, без да се налага да представят зелени сертификати. Носенето на гривната е доброволно и не се събират никакви данни. Обхватът на приложението е валиден за всички участващи търговски обекти в района на града. За да се предотврати евентуална злоупотреба, цветовете на гривните ще се променят всяка седмица, пише официалният информационен портал на града.

БГНЕС припомня, че т.нар. 2G правило (ваксиниран или възстановен, на немски geimpft oder genesen - 2G), осигурява достъп до определени обекти само на ваксинирани или преболедували коронавируса граждани.

Кметът на Франкфурт Петер Фелдман заяви, че тазгодишният коледен базар е възможен, благодарение на баланса между официална координация, работеща хигиенна концепция и сътрудничеството на всички заинтересовани страни.

Още по темата

"В момента е важно да се помогне прагматично и бързо на стационарната търговия в центъра и в кварталите на града, която е отбелязала спад в продажбите до 50 %. Ето защо съм доволен, че ние, като град Франкфурт на Майн, най-накрая успяхме да въведем практичното решение за 2G гривни. Това ще гарантира, че до известна степен ще бъдат избегнати дългите опашки пред магазините в края на годината и гражданите ще могат да пазаруват спокойно и безопасно", подчерта той.

От търговските камари обясняват, че проверката за наличието на сертификат на всеки всеки клиент в магазините води до значителни усилия, както и до допълнително чакане на опашки пред вратите на съответните магазини. С решението за гривни клиентите си връщат част от преживяването при пазаруване, без да се намалява сигурността. Последващото разширяване на обхвата на 2G гривната към гастрономията, хотелите и културата ще бъде още една стъпка към създаването на истинско "франкфуртско преживяване" за всички посетители.

Припомня се, че въпреки гривните, клиентите ще трябва да се носят валидни удостоверения за ваксинация и лични карти, тъй като е възможно да има проверки от градската полиция.

2G гривната е контролна лента, която не може да се предава на друг човек и която видимо документира статуса 2G. Тя не е заместител на сертификата за ваксинация или възстановяване, чийто оригинал трябва да се носи заедно с официален документ за самоличност.

Издаването на гривните е доброволно, както и приемането им като заместител на проверката за 2G в магазините. Проверките на състоянието на 2G могат да бъдат извършени отново по всяко време.

Гривните са валидни в търговските обекти в целия град, а клиентите могат да ги получат на определените за целта места срещу представяне на валидно доказателство за 2G статута си.

Уточнява се, че гривните са валидни за срок от една седмица, като всяка седмица ще се сменя цветът им.

За целите на проследяването 2G гривните са произведени с последователни номера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
3
 
! Отговори
Vs преди 2 години
Тия 2 пъти се опитаха да пр..бат света и не успяха! Да им дадем трети шанс, а?
114
0
 
1
 
! Отговори
Обедини се народ преди 2 години
Къде да прочета анти-конспиративни теории и анти на анти-конспиративни теории или се една дума философии
113
0
 
4
 
! Отговори
Ала Бала преди 2 години
А 2G раирани костюми кога ? :)
112
0
 
9
 
! Отговори
Pen преди 2 години
Оооо не, това е конспирация! Питайте някой ваксиниран!
111
0
 
20
 
! Отговори
Един българин.. преди 2 години
Значи само болни и оздравели могат да ходят там. Тези които се пазят и са здрави,тях кучетата ги яли! Тези съвсем се ***. И това в Германия. И гледам..има народи двто продължават да се натискат да влязат в този побъркан съюз!
110
0
 
9
 
! Отговори
Стадото преди 2 години
Хахахаха конспирации а
109
0
 
18
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Браво, бе комунисти. Хората ,които не искат ваксини и гривни сигурно са неонацисти и зли фашисти предполагам. ЕС е левичарска клоака,но какво да се прави. Новото нормално:гривни, ваксини маски, а новите гости и третия пол си живеят живота мухаххахааааааа.
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкожни чипове вече имплантират в Швеция. Това е факт. Нека сега тези, които обижда а прозорливите хора,, които го знаеха още преди 2 години, да си навеждат главата и да се извинят.Аз мисля обаче, че една каишка на врата с по една хубава халка е много по-стилно от чипове и гревни. И се вижда от дале. Може и да е светеща. Още по-красиво и практично. Ха ха ха. На ваксинираните Честито!
107
0
 
14
 
! Отговори
Ковид преди 2 години
БЕШЕ САМО ЛЕКА ТРЕНИРОВКА ЗА ТОВА, КОЕТО НИ ГОТВЯТ! Проверка за стадното мислене на политиците и хората.
106
1
 
6
 
! Отговори
Още по- лесно преди 2 години
Със звезда на челото! Да си сменя цвета в жълто!
105
0
 
6
 
! Отговори
хъм преди 2 години
До Анонимен 68 Няма кой да го направи.Ние които можехме остаряхме,а сегашните млади не са така борбени и вярващи в идеали.На тях им дай да си цъкат на телефона.
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 126. Имаш проблем, щото винаги могат да те обвинят че ти си престъпника. Зависи къде ще се окажеш с гривната.
103
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия, отново център на нацизма! Хитлер би умрял от кеф ако беше жив!
102
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току що баджанака ми подсказа, ами така те ще разберат на колко време претакаш зелето! Проблем! За това не бях помислил!
101
42
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека помислим заедно! Аз нямам проблеми ако някой следи как ходя на работа, до магазина, до кръчмата, ако имам, и до любовницата, и вкъщи. Проблем има престъпникът ако трябва да прикрие местонахождението си. Аз нямам проблем с това защото нямам какво да крия.
100
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа се оказа стадо. Китай се оказаха отговорни.
99
1
 
16
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Накрая да я слагат, на ***, на някой политик.
98
0
 
11
 
! Отговори
@ Германец преди 2 години
Този сигурно е дошъл в Германия някъде след 18/годишна възраст, а се мисли за германец..аматьор. Освен това, позорно е така да си предаваш националостта, W i xxer.
97
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес 2G гривни, утре печат... Има го записано в откровението на Йоан.
96
0
 
37
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
После за да им е по-удобно ще им сложат чипчета и конспирацията става истина !