Въвеждат 2G гривни за ваксинирани във Франкфурт

Управата на града в тясно сътрудничество с търговците на дребно
24 дек 2021 13:52, Петя Славова
177
Въвеждат 2G гривни за ваксинирани във Франкфурт
Снимка: БГНЕС


Управата на град Франкфурт на Майн в тясно сътрудничество с търговците на дребно, Търговската асоциация на Хесен и Индустриалната и търговска камара на Франкфурт въвежда от 27 декември носенето на 2G гривни, които ще служат на клиентите достъп до определени търговски обекти, без да се налага да представят зелени сертификати. Носенето на гривната е доброволно и не се събират никакви данни. Обхватът на приложението е валиден за всички участващи търговски обекти в района на града. За да се предотврати евентуална злоупотреба, цветовете на гривните ще се променят всяка седмица, пише официалният информационен портал на града.

БГНЕС припомня, че т.нар. 2G правило (ваксиниран или възстановен, на немски geimpft oder genesen - 2G), осигурява достъп до определени обекти само на ваксинирани или преболедували коронавируса граждани.

Кметът на Франкфурт Петер Фелдман заяви, че тазгодишният коледен базар е възможен, благодарение на баланса между официална координация, работеща хигиенна концепция и сътрудничеството на всички заинтересовани страни.

Още по темата

"В момента е важно да се помогне прагматично и бързо на стационарната търговия в центъра и в кварталите на града, която е отбелязала спад в продажбите до 50 %. Ето защо съм доволен, че ние, като град Франкфурт на Майн, най-накрая успяхме да въведем практичното решение за 2G гривни. Това ще гарантира, че до известна степен ще бъдат избегнати дългите опашки пред магазините в края на годината и гражданите ще могат да пазаруват спокойно и безопасно", подчерта той.

От търговските камари обясняват, че проверката за наличието на сертификат на всеки всеки клиент в магазините води до значителни усилия, както и до допълнително чакане на опашки пред вратите на съответните магазини. С решението за гривни клиентите си връщат част от преживяването при пазаруване, без да се намалява сигурността. Последващото разширяване на обхвата на 2G гривната към гастрономията, хотелите и културата ще бъде още една стъпка към създаването на истинско "франкфуртско преживяване" за всички посетители.

Припомня се, че въпреки гривните, клиентите ще трябва да се носят валидни удостоверения за ваксинация и лични карти, тъй като е възможно да има проверки от градската полиция.

2G гривната е контролна лента, която не може да се предава на друг човек и която видимо документира статуса 2G. Тя не е заместител на сертификата за ваксинация или възстановяване, чийто оригинал трябва да се носи заедно с официален документ за самоличност.

Издаването на гривните е доброволно, както и приемането им като заместител на проверката за 2G в магазините. Проверките на състоянието на 2G могат да бъдат извършени отново по всяко време.

Гривните са валидни в търговските обекти в целия град, а клиентите могат да ги получат на определените за целта места срещу представяне на валидно доказателство за 2G статута си.

Уточнява се, че гривните са валидни за срок от една седмица, като всяка седмица ще се сменя цветът им.

За целите на проследяването 2G гривните са произведени с последователни номера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
7
 
! Отговори
до 55 преди 2 години
До АнонименКомтрейл съдържа вируси и земята е плоска .Нас ни лъжат!
54
2
 
25
 
! Отговори
Медийни пионки преди 2 години
Официалните медии: 2000 г. - чипирането е конспирация!; 2010 г. чипирането е конспирация, 2020 г - за какво му е на Бил Гейтс да ви чипира? Да ви вземе трушията ли?2022 г. - да има чипиране, технологиите напредват. И, къде е проблема? Аз се водещият например се чипирах, не е страшно. А ти?
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До оваксан, не ти капе мед от сърцето защото ти нямаш сърце. Хората със сърца никога не биха се радвали на глупостта и насилието.
52
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дотук само конспирацията с рептилите не се потвърди.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли такава държава или е колония на ФАЩ?
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отнасят се с него като с доб_итък, пък онзи оваксания по-долу писал, че му капело мед на сърцето. Чудя се това коментар на човек ли е или някакъв софтуер пише под статията. Бустерче за такива всеки месец докато му дойде акъла или докато всичко приключи.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо на едни наши депутати. Ама да има и проследяване.
48
0
 
5
 
! Отговори
ПО преди 2 години
До Архангел Псувнаил ПО ТОЧНО--ПОКАЙТЕ СЕ!НАБЛИЖИ НАИСТИНА ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО!!!
47
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама моля ви се, това е конспирация.
46
3
 
26
 
! Отговори
Зануляване преди 2 години
Следва дигитален зелен сертификат (не на хартия както е сега), имплантиран в ръката и ти го сканират като влизаш в Мола.Няма проблеми, нали? Хубаво е да сте маркирани оффчици на ония глобалистки чичаци дето искат да ви зануляват, нали?
45
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето за това не искаме да се ваксинираме, защото целта е политическа и тя се изразява в подчинение, подчинение, подчинение.. Сигурна бях че ваксинираните няма да имат повече своя воля. Те стават зависими от факта че са се ваксинирани. Последния момент в който са имали своя воля е когато са отишли доброволно и са се ваксинирали. В него момент са загубили свободата си. И понеже го разбират озлобяха страшно срещу останалите. Забележете каква омраза и злоба има в медиите към не ваксинираните хора..
44
0
 
6
 
! Отговори
НА преди 2 години
До Драгокойто НЕ мУ харесва територията;моля да си търси ДРУГА!
43
11
 
4
 
! Отговори
Оваксан преди 2 години
Мед ми капе на сърцето.
42
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Викате луда конспирация било всичко, а???
41
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Швабите, после и чипчето, и в компютърчето.
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо, скоро ще ги заменим с конопени вратовръзки з всички политици.
39
1
 
29
 
! Отговори
NWO преди 2 години
Който не бъде маркиран-чипиран с гривна и набоден няма да може да пазарува-купува-продава. Знакът на звяра!!!
38
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изненадан ли съм от тази новина от Германия?
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия имат челен опит с жълтите звезди на дрехите на евреите и знаят как да го прилагат.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КОМУНДЕЛОВАКСЪРОВАЧ - Не, няма да бъдем... :) ... Ще се бием ако трябва, но няма да ни чипират подкожно. С телефончето ни чипираха, но телефона все още можеш да го носиш, а можеш и да не го носиш, но подкожно чипче... не благодаря... Ти щом искаш се чипирай... :)