Въвеждат 2G гривни за ваксинирани във Франкфурт

Управата на града в тясно сътрудничество с търговците на дребно
24 дек 2021 13:52, Петя Славова
177
Въвеждат 2G гривни за ваксинирани във Франкфурт
Снимка: БГНЕС


Управата на град Франкфурт на Майн в тясно сътрудничество с търговците на дребно, Търговската асоциация на Хесен и Индустриалната и търговска камара на Франкфурт въвежда от 27 декември носенето на 2G гривни, които ще служат на клиентите достъп до определени търговски обекти, без да се налага да представят зелени сертификати. Носенето на гривната е доброволно и не се събират никакви данни. Обхватът на приложението е валиден за всички участващи търговски обекти в района на града. За да се предотврати евентуална злоупотреба, цветовете на гривните ще се променят всяка седмица, пише официалният информационен портал на града.

БГНЕС припомня, че т.нар. 2G правило (ваксиниран или възстановен, на немски geimpft oder genesen - 2G), осигурява достъп до определени обекти само на ваксинирани или преболедували коронавируса граждани.

Кметът на Франкфурт Петер Фелдман заяви, че тазгодишният коледен базар е възможен, благодарение на баланса между официална координация, работеща хигиенна концепция и сътрудничеството на всички заинтересовани страни.

Още по темата

"В момента е важно да се помогне прагматично и бързо на стационарната търговия в центъра и в кварталите на града, която е отбелязала спад в продажбите до 50 %. Ето защо съм доволен, че ние, като град Франкфурт на Майн, най-накрая успяхме да въведем практичното решение за 2G гривни. Това ще гарантира, че до известна степен ще бъдат избегнати дългите опашки пред магазините в края на годината и гражданите ще могат да пазаруват спокойно и безопасно", подчерта той.

От търговските камари обясняват, че проверката за наличието на сертификат на всеки всеки клиент в магазините води до значителни усилия, както и до допълнително чакане на опашки пред вратите на съответните магазини. С решението за гривни клиентите си връщат част от преживяването при пазаруване, без да се намалява сигурността. Последващото разширяване на обхвата на 2G гривната към гастрономията, хотелите и културата ще бъде още една стъпка към създаването на истинско "франкфуртско преживяване" за всички посетители.

Припомня се, че въпреки гривните, клиентите ще трябва да се носят валидни удостоверения за ваксинация и лични карти, тъй като е възможно да има проверки от градската полиция.

2G гривната е контролна лента, която не може да се предава на друг човек и която видимо документира статуса 2G. Тя не е заместител на сертификата за ваксинация или възстановяване, чийто оригинал трябва да се носи заедно с официален документ за самоличност.

Издаването на гривните е доброволно, както и приемането им като заместител на проверката за 2G в магазините. Проверките на състоянието на 2G могат да бъдат извършени отново по всяко време.

Гривните са валидни в търговските обекти в целия град, а клиентите могат да ги получат на определените за целта места срещу представяне на валидно доказателство за 2G статута си.

Уточнява се, че гривните са валидни за срок от една седмица, като всяка седмица ще се сменя цветът им.

За целите на проследяването 2G гривните са произведени с последователни номера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
17
 
! Отговори
бил в немско преди 2 години
До 109 Германецххаххаххах , ти германец ! да бе ! Байганюбалкански в франкфурт се мисли за немец !
94
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложете им гривните на врата и с по една халка, за да се закача повода!
93
47
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Гривни за ваксинирани ***и преболедували***. По желание. Показваш си сертификата веднъж и после 3 дни влизаш директно по магазините. Който не иска, си вади телефона на входа на всеки магазин. Според антиваксърите обаче ни маркират с чипове. Нищо, че гривничката е от хартия :)
92
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Носенето на гривна ви прави свободни!
91
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и на кравите им слагат на ушите с номерца :)
90
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук по две хлебчета и кебабчета ще получат за поредната доза
89
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година гривна, следващата - чип. Конспирация, а!
88
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е пак тази истерия? В статията става въпрос за хартиена гривна, която се слага за улеснение на пазаруващите. Развиват се излишни теории и патос. Коментари има, покъртителни..
87
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некоректно подвеждащо заглавие и статия за разлайване на овцете
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари това е форум не го превръщайте в изясняване между двама. Досадно е. Останалите искаме да изкажем мнение и или коментар, но вие двамата сте заели пространството.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз шпионин по надолу дето се представя за Оваксан да не е Омикрон, под прикритие де, шегичка бе хехехе...
84
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо ли ми напомня за едни жълти звезди...
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като шопа дето дето се чудил защо жените целуват мъжете по време на секс. Че и франкфуртската рая така слагат им гривни на връх Рождество Христово и те се чипират за да могат да отидат в Мола на Позора...Как ще отидат на църква и как ще се прекръстят с тази ръка белязана с гривната.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"КОЙ Е ТОЗИ "МЪДЪР ЧОВЕК"? КАЖИ МУ ИМЕТО ДА ВИДИМ КОЛКО Е МЪДЪР?" - Аха, значи ти определяш мъдростта на някой по името му, а не по това какво е казал хахахаха хахахахахха Какво значение има името на някой, ако казаното от него е мъдро, би ли обяснил?
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 83 - Ами след като с телефон или без ако си извършил престъпление пак могат да те открият на теб какъв ти е зора да си слагаш гривна или да се чипираш?
80
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един мъдър човек каза: Ще ви накарат да свикнете с неща, които се носят. После ще въведат неща, които се прикрепят към тялото. Като го приемете за нормално, ще изкарат импланти. Всичко за ваше удобство... Събуди се стадо!
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"5G телефон и си мислите, че сателитите не ви следят. Някой който не е роб би ли обяснил, как с гривната (2G) те следят, а с телефона (4G или 5G) не!?" - Тук става въпрос за друго, но ти как да се сетиш хаха Става въпрос за отношението към хората. Според теб Били Гейтс и децата му ще тръгнат ли да ходят с гривнички? Остава да ви сложат по един чан на врата и тогава вече нещата ще си дойдат абсолютно на място. Такива като теб предполагам няма да имат нищо против хахах
78
0
 
10
 
! Отговори
В. преди 2 години
Този лукс се плаща от общата каса на ЕС с инфлацията еврото, която бърка в нашите джобове.
77
0
 
27
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Направо изваждайте синжирите за роби
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните като сме прости и мислим че земята е плоска, ей го на ваксинираните мислят че е кръгла. Макар че тя нито е плоска нито е кръгла.