Въвеждат 2G гривни за ваксинирани във Франкфурт

Управата на града в тясно сътрудничество с търговците на дребно
24 дек 2021 13:52, Петя Славова
177
Въвеждат 2G гривни за ваксинирани във Франкфурт
Снимка: БГНЕС


Управата на град Франкфурт на Майн в тясно сътрудничество с търговците на дребно, Търговската асоциация на Хесен и Индустриалната и търговска камара на Франкфурт въвежда от 27 декември носенето на 2G гривни, които ще служат на клиентите достъп до определени търговски обекти, без да се налага да представят зелени сертификати. Носенето на гривната е доброволно и не се събират никакви данни. Обхватът на приложението е валиден за всички участващи търговски обекти в района на града. За да се предотврати евентуална злоупотреба, цветовете на гривните ще се променят всяка седмица, пише официалният информационен портал на града.

БГНЕС припомня, че т.нар. 2G правило (ваксиниран или възстановен, на немски geimpft oder genesen - 2G), осигурява достъп до определени обекти само на ваксинирани или преболедували коронавируса граждани.

Кметът на Франкфурт Петер Фелдман заяви, че тазгодишният коледен базар е възможен, благодарение на баланса между официална координация, работеща хигиенна концепция и сътрудничеството на всички заинтересовани страни.

Още по темата

"В момента е важно да се помогне прагматично и бързо на стационарната търговия в центъра и в кварталите на града, която е отбелязала спад в продажбите до 50 %. Ето защо съм доволен, че ние, като град Франкфурт на Майн, най-накрая успяхме да въведем практичното решение за 2G гривни. Това ще гарантира, че до известна степен ще бъдат избегнати дългите опашки пред магазините в края на годината и гражданите ще могат да пазаруват спокойно и безопасно", подчерта той.

От търговските камари обясняват, че проверката за наличието на сертификат на всеки всеки клиент в магазините води до значителни усилия, както и до допълнително чакане на опашки пред вратите на съответните магазини. С решението за гривни клиентите си връщат част от преживяването при пазаруване, без да се намалява сигурността. Последващото разширяване на обхвата на 2G гривната към гастрономията, хотелите и културата ще бъде още една стъпка към създаването на истинско "франкфуртско преживяване" за всички посетители.

Припомня се, че въпреки гривните, клиентите ще трябва да се носят валидни удостоверения за ваксинация и лични карти, тъй като е възможно да има проверки от градската полиция.

2G гривната е контролна лента, която не може да се предава на друг човек и която видимо документира статуса 2G. Тя не е заместител на сертификата за ваксинация или възстановяване, чийто оригинал трябва да се носи заедно с официален документ за самоличност.

Издаването на гривните е доброволно, както и приемането им като заместител на проверката за 2G в магазините. Проверките на състоянието на 2G могат да бъдат извършени отново по всяко време.

Гривните са валидни в търговските обекти в целия град, а клиентите могат да ги получат на определените за целта места срещу представяне на валидно доказателство за 2G статута си.

Уточнява се, че гривните са валидни за срок от една седмица, като всяка седмица ще се сменя цветът им.

За целите на проследяването 2G гривните са произведени с последователни номера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда да бъдат чипирани.. след като са се хванали да се ваксат това само по себе си говори колко са наред с процесора.
14
3
 
32
 
! Отговори
чекист преди 2 години
Педерастите, дето трият и блокират ИП адреси, да знаят, че ще го духатт, адреси бол, ако искат война, насреща съм! Да ви го туря, коледно!
13
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
- О, Пепи, пристигнаха гривните счиповете след ваксините и след кренвиршите. -Дай едно кило!
12
4
 
61
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Само не забравяйте че чиповете са конспирация. Като почнат да ги обявават в следващите няколко месеца из най-овчите държави - естествено НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНО, и даже с томболи за участващите - да знаете че това е конспирация. И не забравяйте че изобщо ама никак няма да проследяват чиповете . Това е много важно да го повярвате. А като свършат доброволните, естествено ще стане принудително - но пак напълно доброволно и по желание. И никакви конспирации, нали се разбрахме.
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно. Провинените трябва да бъдат белязани. Може и със жиг.
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато стигнат до 5G ще им изникне трета ръка с която жените да си държат тишката докато пикаят прави
9
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо гривна? По-удобно е да се сложи подкожно и няма да пречи на човека. Няма да се мокри при къпане и миене. Нека да помолим Франкфурт на Майн да ни ги слага подкожно. При животните слагат подкожно. Ние по-долни ли сме от животните?
8
3
 
34
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Хехе.. Хайде да са жълти на цвят....! Опит имаме, и функционира...
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще ги включат кьм -5 г мрежата
6
0
 
21
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
сега до гривните утре до нещо друго защо не търсите кои пусна вируса и измисливаксините там е заровени кучето а не в гривните 75 години германия е окупирана ине ги гони от територията си
5
5
 
62
 
! Отговори
pronto преди 2 години
Дигиталният фашизъм настъпва, първо доброволно, после доброзорно, накрая ще стане и насила. Тежко му и горко на онзи, който му съдейства!
4
3
 
46
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
А нашийници с с GPS ......кога ???
3
4
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А антиваксърите бяха наричани параноици, нали? Кой сега е луддият? Всички лекари да се извинят на антиваксърите за заблуждаващата реклама и лъжите. Чипове ще има и всеки лекар трябва да го признае веднага и да спре да лъже народа.
2
4
 
26
 
! Отговори
КОВИД преди 2 години
(К)омунистическа/(К)итайска (О)оторизация за (В)аксинация и (И)дентификация на (Д)обичетата!
1
3
 
62
 
! Отговори
Растата преди 2 години
Да бе, носенето на гривната ще бъде доброволно, колкото и ваксините бяха доброволни. Скоро няма ли да ни правят киборги?