Въвеждат 2G гривни за ваксинирани във Франкфурт

Управата на града в тясно сътрудничество с търговците на дребно
24 дек 2021 13:52, Петя Славова
177
Въвеждат 2G гривни за ваксинирани във Франкфурт
Снимка: БГНЕС


Управата на град Франкфурт на Майн в тясно сътрудничество с търговците на дребно, Търговската асоциация на Хесен и Индустриалната и търговска камара на Франкфурт въвежда от 27 декември носенето на 2G гривни, които ще служат на клиентите достъп до определени търговски обекти, без да се налага да представят зелени сертификати. Носенето на гривната е доброволно и не се събират никакви данни. Обхватът на приложението е валиден за всички участващи търговски обекти в района на града. За да се предотврати евентуална злоупотреба, цветовете на гривните ще се променят всяка седмица, пише официалният информационен портал на града.

БГНЕС припомня, че т.нар. 2G правило (ваксиниран или възстановен, на немски geimpft oder genesen - 2G), осигурява достъп до определени обекти само на ваксинирани или преболедували коронавируса граждани.

Кметът на Франкфурт Петер Фелдман заяви, че тазгодишният коледен базар е възможен, благодарение на баланса между официална координация, работеща хигиенна концепция и сътрудничеството на всички заинтересовани страни.

Още по темата

"В момента е важно да се помогне прагматично и бързо на стационарната търговия в центъра и в кварталите на града, която е отбелязала спад в продажбите до 50 %. Ето защо съм доволен, че ние, като град Франкфурт на Майн, най-накрая успяхме да въведем практичното решение за 2G гривни. Това ще гарантира, че до известна степен ще бъдат избегнати дългите опашки пред магазините в края на годината и гражданите ще могат да пазаруват спокойно и безопасно", подчерта той.

От търговските камари обясняват, че проверката за наличието на сертификат на всеки всеки клиент в магазините води до значителни усилия, както и до допълнително чакане на опашки пред вратите на съответните магазини. С решението за гривни клиентите си връщат част от преживяването при пазаруване, без да се намалява сигурността. Последващото разширяване на обхвата на 2G гривната към гастрономията, хотелите и културата ще бъде още една стъпка към създаването на истинско "франкфуртско преживяване" за всички посетители.

Припомня се, че въпреки гривните, клиентите ще трябва да се носят валидни удостоверения за ваксинация и лични карти, тъй като е възможно да има проверки от градската полиция.

2G гривната е контролна лента, която не може да се предава на друг човек и която видимо документира статуса 2G. Тя не е заместител на сертификата за ваксинация или възстановяване, чийто оригинал трябва да се носи заедно с официален документ за самоличност.

Издаването на гривните е доброволно, както и приемането им като заместител на проверката за 2G в магазините. Проверките на състоянието на 2G могат да бъдат извършени отново по всяко време.

Гривните са валидни в търговските обекти в целия град, а клиентите могат да ги получат на определените за целта места срещу представяне на валидно доказателство за 2G статута си.

Уточнява се, че гривните са валидни за срок от една седмица, като всяка седмица ще се сменя цветът им.

За целите на проследяването 2G гривните са произведени с последователни номера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оваксан - С критичното си мислене. Бъдещето не се нуждае от хора, които слушат и изпълняват. За тази цел ще има роботи, но виж тези с критично мислене и без много страх от вируси примерно са нужни. Ако искаш да колонизираш да кажем Марс кой ще пратиш там? Ваксър, който го е страх от Ковид 19 ли? хахах Кой знае какви вируси може да има на Марс. Ваксърчето няма да има смелост за подобни мисии. Кой движи науката напред? Ами тези, които задават въпроси и поставят под съмнение самата наука... :)
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай. Кирчо още не се е светнал.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите и 5G не ги лови, какво правим тогава. На гол тумбак жилетка.
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЪЛЗЯЩ ФАШИЗЪМ!
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две дози 2G. Три дози три. 5G за пета доза . Бхахааа.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като баба ратка пиратка дето се опитва с памук да ни извади душата.
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой е пропуснал да изгледа сериала Black Mirror (2011 година), да го гледа. Уникален! След всяка серия все едно ти оставят за домашно и мислиш ли, мислиш. След като го изгледате ще сте една идея по-подготвени психически за това, което предстои да преживеем през следващите десетилетия, стига да сме живи и здрави естествено.
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За българи 5G!
67
2
 
4
 
! Отговори
Оваксан преди 2 години
Не може стадата гвeдa да ги чипирате а пък вас не. С какво сте по различни .
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефът ми току-що прояви интерес. Обаче иска да са с електрошок, подобно на кучешките нашийници.
65
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд за Кировци, Урсули, Швааб (оня дето иска да ни занулява), Шоррошите и останалите глобалисти дето искат да ни слагат знакът на Звяра. Преди поне го криеха, сега дори не се старят да го прикриват, ами съвсем директно си го казват!Бесене по площадите на тия оттрепки!
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Който е свободен и не желае свободата на другите, Бог може да отнеме неговата свобода." .Хубаво си помислете за кого се отнася. На рождество.
63
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 55 - САЩ през 2017 официално признаха, че се пръска със самолетите, но медиите почти не го отразиха. Естествено ти няма откъде да знаеш, защото по БТВ не са го съобщили. "Пенчо бре чети, Пенчо не чете" хахаха Еми като не чете ще се излага.
62
0
 
33
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Представят робството като мнооого приятно преживяване и гордост за овцете!Тая лудост трябва да се прекрати!Това е ненормално!
61
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дотук само конспирацията с рептилите не се потвърди." - Бързаш, има време. Живеем в толкова откачен свят, че вече и това няма да ме учуди. До 03.2020 бях изчел повечето конспирации и осъзнавах, че е възможно да се случат някои от тях, но честно казано ми се струваха пресилени. Сега вече и за рептилите започнах да се замислям хаха Освен това може би не е случайно, че в приказките има лоша ламя. Може би просто е метафора на нещо, от което древните са искали да ни предпазят.
60
0
 
1
 
! Отговори
Предприемач преди 2 години
Заинтересован съм .
59
4
 
1
 
! Отговори
ботьоф преди 2 години
лъжливи уста слуша със вяра .Вярвайте на хибридките , които целят да освободим територията за да завладеят Цариград и проливите .Баница с тикви такива !
58
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подготвят ги за чипиране.
57
1
 
9
 
! Отговори
Урсул Неяменяем преди 2 години
Ще ви наваксаме с добро или зло.
56
3
 
16
 
! Отговори
Работодател преди 2 години
Тъкмо ще ги изловя моите работници колко пъти пушат и ходят до клозетя. И ще ги орежа едно хубаво. Даже ще им платя чиповете , от заплатите естествено.