СЗО вижда локдауна като последна мярка: Може да е ефективна, но е и много скъпа

2022 г. трябва да е краят на пандемията от COVID-19, каза д-р Скендер Сила
Обновена: 2 яну 2022 20:11 | 2 яну 2022 09:56, Елка Василева
225
СЗО вижда локдауна като последна мярка: Може да е ефективна, но е и много скъпа
Снимка: архив, БГНЕС

„2021 г. беше болезнена година за всички нас, но не можем да си позволим да бъде пропиляна година. Всички трябва да научим уроците, които тази година ни преподаде. В това отношение 2022 г. трябва да бъде краят на пандемията от COVID-19, но трябва да бъде и началото на нещо друго - нова ера на международна солидарност и национално единство”. Това заяви представителят на Световната здравна организация у нас - д-р Скендер Сила за Нова тв.

Още по темата

„Знаем, че Омикрон се разпространява изключително бързо и в рамките на няколко седмици ще доминира във все повече страни в европейския регион, вероятно докарвайки до ръба всички затруднени в момента здравни системи”, каза още той.

По думите му не можем да си позволим да стискаме палци и да се надяваме на най-доброто. „Напрежението между здравната система и медиците, които се борят с пандемията, може да бъде огромно. Поради ниското ниво на ваксинация в България предизвикателството може да бъде дори по-голямо от други страни в ЕС”, смята Сила.

Той коментира още, че когато става въпрос за локдаун, СЗО вижда това като последна мярка. „Тя може да е ефективна, но е и много скъпа. На този етап от пандемията имаме инструментите, които ще ни позволят да реагираме на COVID-19 и в същия момент да запазим животите ни”, посочи представителят на Световната здравна организация у нас.

„Нашият успех зависи от това как и кога прилагаме тези инструменти. Трябва да продължим да увеличаваме нивата на ваксинация и да подкрепяме всички отговорни за контрола на заболяването. Спазването на мерите е много важно при варианти като Делта и Омикрон”, категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
0
 
! Отговори
Геноцид преди 2 години
Унищожават Българи чрез сателит на ЦРУ! Пернишки мафиоти използват сателит за тероризъм!
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трият ефективните предложения за премахване на пандемията.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да не се стига до локдаун трябва да се контролира поетапно заразяване, все едно имунизирате по план и възрастови групи. Ама найсе. Дали ще го осъзнаят. Не. А е лесно. Старците в миналото, когато не е имало ваксини така са правили и сме оцелели. Питат фармата дето има интерес да печели, а не ония дето от време оно са семейни лечители, че повечето от тях имат и медицинско образование. Аз спазвам старите правила и всички сме здрави. Вярвам в медицината, но вярвам и в традициите.
8
2
 
29
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 2 години
Е.............как защо??Лекарите и чиновниците от СЗО са проводници на медицинския фашизъм и на Новия световен ред!!!
7
2
 
30
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Световните кукловоди . Проектантите на новото-нормално !
6
3
 
17
 
! Отговори
Фаучи гномът преди 2 години
До Анонимен 4Умрелите от Ковид в Бергамо през 2020г са ваксинираните от ГРИП пенсионери през 2019г и така се завърта колелото до днес. Ваксинираните 2021г от Ковид, ще са основните действащи лица през 2022г
5
2
 
34
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 2 години
СЗО са най-верния слуга на АНТИХРИСТА !!!
4
2
 
41
 
! Отговори
???? преди 2 години
Докторите от СЗО като този от снимката как помогнаха света да се справи по-бързо с епидемията??Никак..............само на приказки са много добри!!!
3
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо още през 2018г. СЗО промотират масова ваксинация? Има материали за четене. Трябва да бъдат изметени от земята.
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Джо ще строи завод за тестове у САЩ с капацитет 80 млн теста на месец. Тая дивотия няма да свърши никога. Ще ни бутат тестове и игли по дупките, докато сме живи, или докато не им теглим една на канадските еничари..
1
2
 
6
 
! Отговори
???? преди 2 години
да