Д-р Сила, СЗО: Случващото се в България е истинска трагедия

България е на второ място по смъртни случаи поради липсата на доверие
13 яну 2022 10:08, Елка Василева
301
 Д-р Сила, СЗО: Случващото се в България е истинска трагедия
Кадър: БНТ

Експертите от СЗО препоръчват да се работи по ново поколение ваксини в три направления - моновалентна срещу Омикрон, поливалентна, съставена от няколко елемента и дългосрочно да се работи върху т.нар. панкоронавирусна ваксина, която ще обхваща различни щамове от различни групи коронавируси. Това обясни пред БНТ д-р Скендер Сила, представител на СЗО в България.

Още по темата

Производители вече работят по новите ваксини, след няколко месеца може би ще имаме ново поколение ваксини, обясни д-р Сила.

„Това, което се случва в България в момента, е истинска трагедия. Във втората година на пандемията, през 2021 г. са загубени повече от 23 000 човешки живота, това е тройно повече от първата година на пандемията. Не трябваше да позволите това да се случи, защото вече имаше висококачествени ваксини, които бяха доставени в България“, смята д-р Сила.

Затова призовавам всички българи да се ваксинират, да използват тази възможност, допълни той.

Статистиката е много ясна - страните с добър ваксинационен режим се представят много по-добре, целта на ваксините е да се спасят човешки живот, категоричен е експертът.

„България е на второ място по смъртни случаи, за съжаление толкова много животи са загубени поради липсата на доверие и комуникация“, смята д-р Сила.

Той обясни, че бустерната доза предоставя повече от 80% намаляване на риска от хоспитализация при заразяване.

Д-р Сила обаче отхвърли твърденията, че вариантът Омикрон ще доведе до самоограничаване на пандемията.

Той апелира към всички българи, особено по-възрастните, тези с хронични заболявания и педагогоческия персонал, да се ваксинират.

На въпрос дали ще се стигне до въвеждане на задължителна ваксинация, представителят на СЗО обясни, че е в непрекъснат контакт със здравния министър Сербезова и се обсъждат всякакви подходи. Работи се по стратегия за убеждаване на българите за ваксинация, което според него, трябва да е доброволен акт.

„Установихме, че около 12% от българското население е категорично против ваксините. Останалите са по-скоро колебаещи се, така че ние трябва да им предоставим необходимата информация“, заяви д-р Сила.

Ако се говори с широката общественост, нещата ще се подобрят, категоричен е експертът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom 230 Всъщност изобщо не се крият, защото кромовците и да видят, не вярват. Я, да ми кажете, че не ми се ходи до фризьорката :), защо президентът Храст излъга целия свят за оръжията на саддама, онези от международната агенция за атомната енергия и те се заклеха, а после какво стана да ми припомните - понесоха ли някаква отговорност? Някой направи ли си изводи как не може да се лъже целия свят?
220
3
 
0
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Оберщурмбанфюрер 213 - това се отнася само за куците конспирации. Ако конспирацията е истинска такава, никога няма да стигне до знанието на простолюдието. Смисъла на конспирацията е точно това - никой и никога да не разбере за нея. Освен обаче в българския случай - където автомонтьора или фризьорката са добре запознати с тоя пъклен план. Освен, че разбират от вирусология и имунология, което е напълно естествено и логично.
219
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom 227 Не знам защо ни изпитвате да гадаем замисъла на елита, без да отговорите на нито един въпрос, поставен от мен, защо истината е скрита от нас. Като си говорим за конспирации, аз мога веднага да Ви посоча две, които се оказаха истина, но в дадения момент само лудите ги вярвахме.
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оберщурмбанфюрер 226 А ще ни осведомите ли има ли в днешната немска армия такъв чин и защо :)
217
3
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Мжкжкжкжи- не думай, овчице мила! Дали нямаше да е по лесно, същия Елит да произведе ваксина само за себе си и да не се грижи да тика зорлем цялата *** към ваксинация, да рискува разкриване на тоя зловещ план и всички произтичащи последици? Толкова ви е акъла на конспираторите. Чети ако искаш отзад напред. Може по лесно да го осмислиш.
216
1
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен --- Думата "фюрер" се превежда на български като ВОЖД (Водач, Лидер). Цялата дума, оберщурмбанфюрер, означава офицерски ранг еквивалентен на подполковник - Путин, например. Ако нарека някой "литературен гаулайтер" пак ли ще ви избие в нацизъм? Има един Хер Мюлер, който се появява в късна доба. Същият се е изгаврил поставяйки снимка на Луи де Фунес от френски филм, където де Фунес прилича на Хитлер. Това за вас означава ли нацистка или неонацистка символика?
215
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аве, Костадине, умиращите от ковид антиваксъри те поздравяват!"
214
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умиращи антиваксъри не е трагедия. Трагедия няма. Това е голямо щастие за всички - ваксъри и антиваксъри. Спрете да ни информирате за умрелите антиваксъри, за болните антиваксъри. Премахнете зеления сертификат. За умрелите антиваксъри и болните отговаря само един човек и неговите депутати - Костадин и Партия Възраждане. Това си е тяхна работа. Да не им се месим в техните си работи.
213
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ел-ке този генномодифициран чиновник сега не ни го показвай. Давай друго
212
2
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До До Оберщурмбанфюрер (211) Племенникът ми на 26 и неговата приятелка - на 22, една от братовчедките ми - на 44 лазарника, двама мои колеги - единият на 36, а другият - 31. Затова вече казах. НЕ генерализирайте. Светът не се върти само около нас. Изброените по-горе бяха лекувани в квалитетни болници не от туберколоза, а от КОВИД и починаха.
211
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костадин Костадинов - вожд на болните и умиращите от ковид антиваксъри.
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОберщурмбанфюрерЗащото това е чин от армията на нацистите, недей да пробваш евтини манипулации! Умен си и разбираш за какво ти говоря.
209
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За трагедията уведомете Костадин Пионкин и неговите ваксинирани депутати от Партия Възраждане. Обществото вече не се интересува от умрели антиваксъри. Те си имат народен представител и цяла партия в парламента..............Бъдете смели антиваксъри и кажете като древните гладиатори: "Аве, Костадине, умиращите от ковид те поздравяват."...........Костадин е вашият Вожд на болните и умиращите. Нека той да лекува електората си с партийната субсидия, вместо да харчи за протести.
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оберщурмбанфюрер 216 Все пак човек избира ник по някаква причина. Ние не бихме избрали Комирнати :)
207
3
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Nvjvjchchcgxgd--- Защо да съм нацист? Ако се изпиша Подполковник от НКВД тогава сталинист ли ще бъда именуван. Оберщурмбанфюрер е форумен псевдоним, а Форумът предалага и вариант Анонимен, но не го използвам.
206
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom 209 Не си говоря с тях :), иначе непременно щях да ги питам :) Бил Гейтс, ако не сте забравили, обясни, че този вирус е лек, но ще дойде, аз разбирам, че вече е готов, друг - много по-опасен. Не знам каква е точно идеята, но сега изписват безразборно антибиотици, за другия може да се окажат вече неработещи.
205
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оберщурмбанфюрер 206 Аз пък имам близък, който преодоля ковида, без да влиза в болница, и не само оживя, но и напълно се възстанови. След 6 месеца го диагностицираха с левкемия и му казаха, че я е имал още, когато е боледувал от ковид. Напълно вярвам, че ако беше влязъл в болница, щеше да е покойник и щеше да влезе в пропагандата "починал без придружаващи заболявания". Излишно е да казвам, че сега заменя левкемия за ковид, има ли желаещи.
204
3
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Krom --- Много интересно. Диалогът в повечето случаи избива към конспиративни модели, а реализмът е заровен дълбоко под земята. Когато Н. Николов написа "Световната конспирация" и даде отправки за ползвана литература от Библиотеката на Конгреса, проверих данните. Оказа се, че НЯМА такива източници и никога не ги е имало. Освен това Н.Николов е посетил библиотеката само два пъти, за да направи няколко копия. Истината е, че е събирал изрезки от жълтата преса. Толкова за конспирациите.
203
2
 
3
 
! Отговори
Мжкжкжкжи преди 2 години
До KromЗащото така козичке моя елита няма гаранция че и него няма да го порази вируса! Докато ваксините може да не си ги сложат и готово! Чети бавно за да разбереш!
202
2
 
4
 
! Отговори
До Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Колко от познатите ви починали са под 50 години? След като 95% от починалите от/с Ковид са над 50 годишни, защо е този зор за ваксинация дори на децата? В България починаха 2-3 дечица от/с Ковид за 2 години! Не казвам, че това не е огромна трагедия за родителите им, но какво би станало ако всички деца над 5г бяха ваксинирани? Колко сериозни странични реакции щеше да има? 2-3 може би или по-скоро доста повече. Да ваксинираш деца с недостатъчно изпитана ваксина, без да има необходимост е гeнoцит.