Д-р Сила, СЗО: Случващото се в България е истинска трагедия

България е на второ място по смъртни случаи поради липсата на доверие
13 яну 2022 10:08, Елка Василева
301
 Д-р Сила, СЗО: Случващото се в България е истинска трагедия
Кадър: БНТ

Експертите от СЗО препоръчват да се работи по ново поколение ваксини в три направления - моновалентна срещу Омикрон, поливалентна, съставена от няколко елемента и дългосрочно да се работи върху т.нар. панкоронавирусна ваксина, която ще обхваща различни щамове от различни групи коронавируси. Това обясни пред БНТ д-р Скендер Сила, представител на СЗО в България.

Още по темата

Производители вече работят по новите ваксини, след няколко месеца може би ще имаме ново поколение ваксини, обясни д-р Сила.

„Това, което се случва в България в момента, е истинска трагедия. Във втората година на пандемията, през 2021 г. са загубени повече от 23 000 човешки живота, това е тройно повече от първата година на пандемията. Не трябваше да позволите това да се случи, защото вече имаше висококачествени ваксини, които бяха доставени в България“, смята д-р Сила.

Затова призовавам всички българи да се ваксинират, да използват тази възможност, допълни той.

Статистиката е много ясна - страните с добър ваксинационен режим се представят много по-добре, целта на ваксините е да се спасят човешки живот, категоричен е експертът.

„България е на второ място по смъртни случаи, за съжаление толкова много животи са загубени поради липсата на доверие и комуникация“, смята д-р Сила.

Той обясни, че бустерната доза предоставя повече от 80% намаляване на риска от хоспитализация при заразяване.

Д-р Сила обаче отхвърли твърденията, че вариантът Омикрон ще доведе до самоограничаване на пандемията.

Той апелира към всички българи, особено по-възрастните, тези с хронични заболявания и педагогоческия персонал, да се ваксинират.

На въпрос дали ще се стигне до въвеждане на задължителна ваксинация, представителят на СЗО обясни, че е в непрекъснат контакт със здравния министър Сербезова и се обсъждат всякакви подходи. Работи се по стратегия за убеждаване на българите за ваксинация, което според него, трябва да е доброволен акт.

„Установихме, че около 12% от българското население е категорично против ваксините. Останалите са по-скоро колебаещи се, така че ние трябва да им предоставим необходимата информация“, заяви д-р Сила.

Ако се говори с широката общественост, нещата ще се подобрят, категоричен е експертът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
5
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен (242) --- Някой трябва ли да разследва как и откъде се е появила грипна епидемия, когато земята има милиардна популация. Работата на лаборантите е не да разследват, а да търсят решение на проблема чрез подходяща ваксина. И те го правят. Тезата за вкарване на чипове, умишлено умъртвяване на популацията и още сто подобни ми навява за "кемтрейли", "световно правителство", "манипулиране на съзнанието от разстояние" и други подобни фантасмагории.
240
2
 
4
 
! Отговори
споко д-р Сила преди 2 години
Спокойно! Може да мрем по 150 хиляди на година, но виж как се продват апартаменти! И цените им растат непрекъснато, такова търсене има, че брокерите не смогват!
239
2
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 242 - Не Ви упреквам - решението за ваксиниране е лично. Относно връзката между ваксина и смърт - няма много логика - при държави с над 70% покритие с ваксини, трябваше до момента да има милиони жертви. Израел например трябваше да е изчезнал от световната карта. Но няма такива данни. Великобритания? Те са 60 милиона - колко трябваше да са загинали? И нищо да не се чуе? Някак не ми се вярва.
238
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 242 - не зная за произхода. За мен е дизайнерско биологично оръжие, и гони основно икономически цели. Китай и без това е в свръхпроизводство, сега - не може да смогне за цял свят. Темпа на нарастване на нови милионери там е уникален. Версията за прилепа е смехотворна. Относно навиците - аз също ставам сутрин в 5.00 и започвам с три серии набирания - имам си лост вкъщи. Нищо, че съм над 50 - правя го по здравословни причини. Но това няма да ме спаси нито от грип нито от вирус.
237
1
 
7
 
! Отговори
Sava Tomv преди 2 години
Гнусен масонски ***, в ада ще гориш!
236
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да стане ,вие уморихте хората ,с некадърните лекари с тъпите лекарства помагат на едно ни вредят на друго и така или иначе човек си умира .Докторите едва ли са загрижени за пациентите едва ли имат време да мислят кое лекарство или система ще им навреди на друг орган .Отвръщавам се от вас.Марш в затвора-на бесилото извинявам се .Бойко как можа да въведе локдаун и нямаше толкова умиращи.Локдаун и сега *** .Все Бойко беше виновен,сега хем мрем ,ми газ,ток за живите как да платим??
235
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom 241 Моята теза е, че искат да ни навредят. Как точно, още не знам със сигурност, но знам, че ще се защитя, както и семейството си. Винаги се прави така, когато подозираш някого - подготвяш защитата, преди да знаеш как точно ще те нападне. Това, че отнемат граждански права, недвусмислено говори за диктатура. Дали тя е целта или нещо друго, предстои да разберем. Но за 2 % смъртност, отнемането на права беше излишно. Това е сигурно.
234
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom 241 :) Вие даже знаете какво бил получил брежнев :) Това, че са си мислели за месец да се справят, пък не са успели, още не значи, че са навлезли по погрешка :) Подценяването на врага не значи липса на намерения, а стратегическа грешка, некадърен команден състав. Не е чудно, че загубиха войната + че сащианците "леко подпомогнаха" муджахидините :) Изтеглиха се от Ирак, ама след като оставиха над милион жертви в Ирак, повечето цивилни. И тези хора Ви изглеждат такива, на които да имате до
233
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom 231 Вярно е, че сме няколко и удобно ме подминавате :) Няколко въпроса поставих: Защо не се изясни произхода на вируса? Кой беше готов с версията прилеп-панголин-човек още в самото начало? Щом нямам вредни навици, в какво точно ме упреквате, че не искам да участвам в експерименти? Кой учен гарантира за ваксините? Защо се изключва връзката между ваксинация и смърт, без да се провери? Добавям: Правят ли се изследвания на ваксинираните, поне на една група, следи ли се какво се случва в тех
232
1
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 237 - добре де, хайде изяснете се със себе си! Искат диктатура да ни наложат ли, искат да ни стерилизират ли, искат да ни избият ли или какво въобще искат? Във Вашите постове срещнах всичките хипотези. Колкото до Афганистан - погрешка е определено. Разчетите на Командването им които Брежнев получава са били за операция продължаваща около месец. Затъват за години и накрая - губят войната. Америка също се изтегли и от Ирак и от Сирия. Не изключвам други хипотези. Не съм бил там.
231
0
 
14
 
! Отговори
R преди 2 години
Странно мнение на един "доктор "който е започнал кариерата си в "Майка Тереза org.".(справка Wikipedia) Защо преди тази пандемия не задаваше същият въпрос ,за смъртността у нас ,защо тогава милосърдието ти не ти проговори ?
230
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оберщурмбанфюрер 238 Няма, защото вече няма вожд и офицерите не дължат вярност на вожда :) Изборът посочва с какво се асоциирате, какво Ви допада. Дори подсъзнателно.
229
4
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Krom --- Казват, че в спора се раждала истината. Прелиствайки форума си мисля, че това правило не важи за нашего брата. Логично е всеки да има свой възглед за нещата, а когато има много възгледи тогава на помощ идва Хегел с неговите концепции ТЕЗА-АНТИТЕЗА-СИНТЕЗА. Дори и Ленин е казал: "Ако искате да ви заболи главата, четете Хегел!" Да, чел съм Хегел. Много е сложен, но четейки форума си мисля, че Хегел е никой. ;)
228
4
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен (228) Рабира се, че няма. Така както няма и генералисимус, но вече казах - и пак ще го повторя - това е псевдоним за форуно участие. Ако се изпиша "Извънземен", "Сталин", "Хитлер", "Ленин" или "Чан Кайши", това ще промени ли нещо?
227
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom 233 Руснаците не са влезли по погрешка в Афганистан, както и сащианците после. Ако сте толкова наивен, няма какво да обсъждаме :) Но всички се стремят към фашизъм. Този ковид така добре им идва да установят диктатури, уж медицински, после ще се оправдават, че някой ги е подвел, ей, този на снимката, примерно и така ще се правят пак на невинни. "Невинните с мръсни ръце"
226
0
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
Случващото в света е истинска трагедия. Боцкат хората с експериментални течности
225
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom 233 :) Ама как ги оправдавате, даже те не се сетиха :) Естествено, че гонеха интереси. Ама никога не казват така, а все ни лъжат нещо. И, като кажем предварително, че ни лъжат, сме конспиратори, а като се разбере, че е станало точно така - никакъв проблем, просто си гонели интереса хората. И сега си гонят интереса, Кроме. Бъдете сигурен в това, без ? Не са се сговорили. Ако не сте забравили, ковидът се появи в разгара на търговската война между САЩ и Китай и Китай я загуби. Засега.
224
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко е средната възраст на починалите от ковид , сравнена сус средната продължителност на живота на хора със същите заболявания?Разяснявайте, агитирайте, но не тероризирайте и не принуждавайте хората да се ваксинират!Ако това въобще е ваксина.
223
1
 
0
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 231 - ами ако е бил подведен от собственото си разузнаване? Или пък, самото то е получило подвеждаща информация? Или някой там е гонел собствени интереси? Защо руснаците влязоха погрешка в Афганистан и затънаха там? Няма да е прецедент в международната политика. Но виж, конспирация обхванала целия световен елит - в това число такива които не се дишат взаимно? Как се сговориха Путин, Байдън, Си Дзипин и Ким? Често казано, не ми изглежда реално.
222
1
 
0
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 229 - не Ви изпитвам. Просто не вярвам в конспирации станали "достояние" на хората толкова лесно. И не, никого в нищо не убеждавам. Не разбрах на какъв Ваш въпрос не отговорих, между впрочем - защото виждам, че с доста хора "коментираме" и се пообърках.