263 са новите случаи на коронавирус, починали са двама души

Отменят се противоепидемичните мерки за влизане на лица от други страни
1 май 2022 08:01, Петя Славова
26
263 са новите случаи на коронавирус, починали са двама души
Снимка: БГНЕС

263 са новите регистрирани случаи на COVID-19 у нас. Това показват данните на Единния информационен портал за борба с коронавируса. В момента активните случаи са 141 671.

Още по темата

41 души са излекувани за последните 24 часа, а общо преболедувалите у нас са 978 145.  28 са новоприети в болнични заведения, като 85.71% от тях не са ваксинирани. 878 са общо настанените в болници, като 83 са в интензивни отделения.

Двама от заразените са починали за денонощието, като с тях от началото на пандемията броя на жертвите на коронавируса достигна 36 913.  100% от починалите за деня не са имали поставена доза от препарат срещу вируса.

314 са поставените дози ваксини за последното денонощие, а общо от началото на пандемията са инжектирани 4 382 663 дози.

Считано от 1 май, неделя, се отменят противоепидемичните мерки за влизане на лица, пристигащи от други държави, на територията на Република България. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със своя заповед.

До 1 май лицата, пристигащи от други държави на територията на Република България, се допускат при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на равностоен или аналогичен документ, съдържащ същите данни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
до дри6ляка преди 2 години
И не знам къде ги намери всичките тези сиропирани... сигурно в някой старчески дом, където ти е мястото! Сред моите познати сиропирани почти няма, но за сметка на това почти всички сме с купени сертификати! Ае у лево!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За коя София говориш бе дри6ляк??? Щото в Софията, в която аз съм роден и живея *** почти не се срещат.. а всеки ден съм сред хора! В метрото няма и 5% с маски (да, броя ги!), в големите магазини са още по-малко, а в моловете въобще няма! А няма да споменавам за "главната" или центъра като цяло петък и събота вечер, когато се пръска от хора! Всеки уикенд съм по барове и клубове в опит да намеря страшната корона ама все я изпускам.
14
1
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Интелигентните хора използват думата "вакснат", за да ги разбират вакснатите.
13
4
 
0
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Точно заради това не бих се върнал за нищо на света в България . (живея в Германия)
12
4
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Когато живееш в Цонкина махала и слизаш за леб само до Бистрица е така!
11
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София на практика всички са ваксинирани без децата и онези от маалите. Не познавам неваксиниран възрастен от месец май 2021 година.
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интелигентните хора не използват думи като "вакснат".
9
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вчера ваксинираните в България са 2055820 човека. Отделно има 2-3 милиона живеещи в чужбина и ваксинирани в чужбина. Неваксинирани останаха децата и интелигентните платени избиратели на ГЕРБ от гетата.
8
4
 
16
 
! Отговори
До Факт преди 2 години
Аз, семейството ми, приятелите ми не сме ваксинирани и даже сме в процес на увеличаване. Всъщност не познавам нито един вакснат. Обкръжението ми е от интелигентни хора.
7
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София хората масово си носят маски, където е добре да се носят. Маски не носят тези с жълто около устата, които този вирус рядко ги засяга сериозно или поне те така си мислят.
6
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Броя на заразените спадна и мерките паднаха. Логично. Като се увеличи броя на заразените пак ще има мерки. Нали така ***?
5
14
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Двамата починали са неваксинирани. Тримата постъпили в интензивното са неваксинирани. От постъпилите в болница 28 човека, 24 са неваксинирани и 4 са ваксинирани. Явно неваксинираните са на привършване и тази вълна затихва.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да ги накажем наистина, а не само да ги разобличаваме по форумите. Трябва да се действа!!!!!
3
5
 
21
 
! Отговори
Търчим за ваксина преди 2 години
"Излекувани" няма, изтекла им е принудителната карантина, наложена по резултати от фалшиви тестове; починалите са починали от водещите си заболявания; "ваксини" само лудите ваксазомбаци могат още да си набиват. И какво отчитате общо поставените "ваксини", дори и да са имали някога някакво действие, което е твърде съмнително, те са отдавна изветрели. Уплътнявайте си сайта със смислено съдържание, не с глупости, аз спрях да влизам тука.
2
6
 
21
 
! Отговори
аз преди 2 години
Паднаха мерки и маски и заразените драстично намаляха.
1
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100% от починалите двама не са били ваксинирани....Храна за медицинската сестра с никнейм Факт..