Ангел Кунчев: Нови мерки срещу COVID-19 до края на седмицата

Маските ще са задължителни в болниците и социалните домове
Обновена: 13 юли 2022 13:06 | 13 юли 2022 11:35, Елка Василева
432
Ангел Кунчев: Нови мерки срещу COVID-19 до края на седмицата
Снимка: архив, БГНЕС

"Мерки срещу разпространението на COVID-19 ще бъдат предложени, след като Министерският съвет приеме нов пандемичен план. Очаква се това да стане днес". Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Вероятно до края на седмицата ще се оформят конкретни предложения на национално ниво.

Още по темата
Те ще включват носене на маски в болниците, в социалните домове и за персонала в яслите.

Ще бъде ограничено и събирането и на много хора на едно място.

"Ако се приеме планът, съм в състояние до края на седмицата да направя предложение, то да се направи като заповед на министъра на здравеопазването и да го изпратим до всички институции", заяви Кунчев на брифинг.

Заболеваемостта се покачва бързо, но на този етап маски в градския транспорт и магазини ще са единствено препоръчителни, уточни Кунчев.

"В началото на вълната сме, но вие виждате, че при един вариант на вируса, който се разпространява в пъти по-бързо, нещата се променят толкова бързо и толкова неочаквано, че ние трябва да имаме готовност за всяка ситуация. Аз виждам какво става и в други страни.

В Гърция е доста по-висока заболеваемостта и както виждате, те не въвеждат кой знае какви ограничителни мерки. Никой няма да тръгне да проваля туристическия си сезон или икономиката при тази сложна и без това обстановка, но все пак, на първо място, когато се взимат решения, включително от Националната здравноосигурителна каса, трябва да мислим за здравето на хората, след това - за пестенето на средства", каза Кунчев.

10 области в страната вече са с над 100 заразени на 100 000 души. В жълто вече са оцветени и Пловдив, и Разград.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз го хванах тоя новия вариант, беше бая гадно, главата яко те цепи, но се оправяш, пих си витамините и другите неща, следвах протокола на FLCCC и се оправих супер бързо, чак не повярвах, по-гадно си е от грип наистина, но пак минава, нищо стращно, не знам защо се натиска нон-стоп за инокулация, вместо да се търсят всякакви методи, нали сте доктори? Ами айде не се оправдавайте, а търсете решение, или кво хранилката ви е малко, ***.
308
0
 
2
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Кълна се в гроба на майка ми, не им плащаме, доброволно го правят!
307
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гърция също махнаха карантината. Иначе ще си провалят сезона. Маски носят само болните от К-19.
306
2
 
9
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ето виждате ли как РЕЛИГИЯТА КИВОТ ПРЕВЪРНАТА В КОВИД Я ТРИЯТ ВЕДНАГА Та то нищо не се е променило от по времето на КАРТАГЕН - град управляващ света в северната част на африка...
305
2
 
47
 
! Отговори
Never walk alone преди 1 година
Ненормалните да си надянат намордниците и скафандрите и да си стоят вкъщи.Ние нормалните ще си се радваме на бурното синьо море и на зелените сочни поля на воля.Живейте си живота и се наслаждавайте на хубавите неща в живота.Бъдете здрави и вируса " нека вирОса ви заобикаля!
304
4
 
7
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Та малко си помислете бе другарчета, чавдарчета, пионерчета, комсомолчета, над 65% от външно търговските банки в нашта майка, татковина България са гръцки, над 50% от световните търговски кораби за търговия на стоки са гръцки. Та религиите от хиляди години управляват нашите души с каменния гроб - КИВОТА и сега си върши добре работата, чрез търговия, банки, болници, различни видове вйусен КЕКС?
303
18
 
3
 
! Отговори
Програмист–ХР преди 1 година
А кръвните съсиреци и намалените когнитивни способности за колко време минават, предтелско русофилче? Отивайте си в матушката, където ви е позволено да налагате репресиите си!
302
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зарази ме ваксиниран оооо лигоф рен, оправих се за няколко дни с витамини и разходки на чист въздух, а ваксинирания трети месец ходи по зъболекари.
301
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 309 Изненада, аз не съм ваксиниран и се оправих за три дни.
300
49
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сте се ваксинирали! В западна Европа дори карантината махнаха. Ваксинираните , ако изобщо се разболеят, им минава за ден-два. Ако всички са ваксинирани, няма опасност. Като сте много умни конспиратори, ще ви затварят! Пак! Че да не пълните болниците.
299
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчо, заври си мерките в задния двор.
298
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчев загрява на тъч линията, за да пробута бустерите. Това се превръща в нещо като данък за бялата мафия. Искат си печалбите и това е.
297
1
 
14
 
! Отговори
Never walk alone преди 1 година
До 304 промоция плащаш шезлонг и получаваш бонус маска
296
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не е наред. Явно е с пост ковид синдром, в комбинация с ваксина. Ще ограничава събирането на много хора на едно място?! А с плажуващите какво ще прави, дето са кърпа до кърпа в сезона.
295
4
 
42
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
До АнонименАнконлу,ковидзомбитата сте вие ,дето носите парцали и се криете като мишки в панелните жилища !Ние сме нормални хора ,които искат да живеят без ограничения(питах ви сто пъти ,доказателства че тези мерки имат ефект срещу разпространение на зараза),но вие яростно хулехте и обиждахте нормалните хора .Защо?Защото няма с какво да защитите тези негодници които дават денонощно по Тв-то и говорят пълни лъжи и глупости !!Не осъзнахте ли Пандемия НЯМА,има Пандемия но от *** като вас !
294
4
 
29
 
! Отговори
Never walk alone преди 1 година
Хаос в хаоса.Клонинга пак се изказва.Последни напъни.Ако мине,мине.От нас зависи.
293
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Трима много близки хора починаха от тези "сополи и кихавица", както се изразяват ковидзoмбитата." - Не си разбрал нещо. Ковидзомбитата сте тези, които се страхувате от Ковид и които по цял ден обяснявате колко била хубава ваксинката. Ние нормалните хора сме си просто хора. Лека им пръст на близките ти. Проблемът е, че ваксината няма да ти помогне срещу Ковид, дори напротив, но те съветвам да се боцнеш, ако не ми вярваш. За невярващите само ваксинка, за да усетят ефекта й на собствен гръб!Успех!
292
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За какъв дявол трябва да трепериш от страх от ваксиниране" - Ако последните 20-30 години беше чел, какво се случва по света, щеше да знаеш. хаха Мнооого отдавна световният елит е казал, че се преследва "златния милиард" (население на Земята). Даже има и книги, в които е описано, че това ще се постигне, като се пусне едно вирусче и след това уж лечение за него и хората сами ще си сложат примката на врата. Щом не четеш, да се боцнеш пак и да питаш пак "за какъв дявол". Успех!
291
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки си отива от нещо , но трябва ли до края на живота да сме в това положение , нека хората се лекуват навреме .
290
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчо, 120 000 паунда на калпак плащат на близките на убитите от вашите ковид бъркочи.А вие тука разправяте ,че са безопасни. Мирише ми на командировка в Централния Софийски Затвор.