Проучване за битката за София: Фандъкова печели балотаж с Манолова

С шанс за влизане в СОС е партия, зад която стои Слави Трифонов
Обновена: 31 юли 2019 15:52 | 15 юли 2019 18:34, Веселина Йорданова
130
Проучване за битката за София: Фандъкова печели балотаж с Манолова
Снимка: архив, БулФото

Ако се кандидатира, Йорданка Фандъкова най-вероятно ще бъде преизбрана за кмет на София. Това показват данни от проучване на Центъра за анализи и маркетинг, представено от Юлий Павлов на пресконференция.

То е проведено сред 1014 пълнолетни софиянци между 24 юни и 3 юли.

Още по темата
Според данните Йорданка Фандъкова на първи тур би водила с 36 на сто пред евентуална кандидатура на Мая Манолова - 23 процента сред анкетираните.

Преизчислението само сред твърдо решилите показва, че има теоретична възможност Фандъкова да спечели още на първи тур, макар да е по-вероятно при участие на Манолова в местните избори да се стигне до балотаж, коментира Павлов.

При балотаж между двете Фандъкова би получила 38.4%, а Манолова - 28.1%. Сред твърдо решилите да гласуват, които ще отидат до урните на втори тур, вероятното съотношение е 59 на сто за Фандъкова срещу 41 процента за Манолова, предаде БТА.

Юлий Павлов прогнозира разнороден Общински съвет, в който, според данните, общински съветници биха имали ГЕРБ - 28.9%, БСП 21.8%, "Демократична България" - 5.6%, ВМРО - 3.8%, СДС - 2.2%, "Атака" - 2.1%, ДПС - 1.5%.

Общински съветници би имала и евентуална партия на Слави Трифонов (4.3 на сто) или политическа формация с листа, зад която застане Трифонов, уточни Павлов.

На местните избори през октомври със сигурност смятат да гласуват 54.6 на сто от анкетираните, 28 на сто все още не са решили, 13.8 на сто - със сигурност няма да гласуват. Това прави около 540-550 хиляди души, изчисли Павлов.

Той припомни, че на миналите местни избори са гласували 412 хиляди души или около 41 на сто.

Това прави задачата на политическите сили подобна на тази на европейските избори - целта им е повече хора от онези, които твърдят, че са решили да отидат да гласуват, наистина да отидат до урните, коментира социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софиянци не желаем нито една от тях.
99
2
 
0
 
! Отговори
Така имам моливи преди 4 години
Имам си моливи четири забранено ли е да имам ? Искам си петият молив няма го, питам навсякъде, няма го мълчат и се спотайват даден ли е не ли ... Купил съм на мама каквото са ми задигнали какво искате да говорим, купил съм си неща за спорт, ама с тоя крак не мога да тичам, почнах да ходя нормално съвсем наскоро, неприятно ми е, че съм станал за посмешище и много пия ... Ама то заради ножовете и моливите в гърба ...
98
1
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 4 години
Прав си, че Ленчето не се е показвала още преди изборите, но на мен ми хрумна, че може би нарочно не я показват. Джамбазки го показват.
97
3
 
16
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Да последваме примера на Истанбул. Да излезем всички и да гласуваме. Инче пак ще я изберат и пак статуквото ще си е същото. И така до откат, докато и последните свободномислещи не емигрираме, този път завинаги!
96
2
 
2
 
! Отговори
И си говорим преди 4 години
За човечност и за нормални човешки принципи за християнски норми и правила ... То май цялата човечност в тая работа ви се губи, защото я няма ....
95
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Печели,ама на кукуво лято.
94
2
 
0
 
! Отговори
Болен бях преди 4 години
Да проверим ли и това искате ли ? Нямах нищо в мене когато всичките глупости са се случили, три месеца бях на легло ... И така да се каже ... Нали на болен имущество отнето ... Нали уж правила, принципи ....мародерство. не се отнема имущество на болен ...
93
2
 
12
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Започнаха кандърмите, за "най-успешния" кмет на столицата, ама забравихте писанките по форумите. Пак ще газите кривите плочки и ще си чутите главите в "рибените" опашки ! ЧЕСТИТО да ви е !
92
2
 
0
 
! Отговори
Сега в гърба преди 4 години
Ми има толкова ножове забити и моливи, че чак ми счупиха прешлен, главата ми беше като счупено великденско яйце, а три години по-късно кракът ми още прилича на игленик - не ме разбирайте погрешно молива е по-силен от ножа нали това е идеята ... Да не би ако молива пропусне ножа да оцели и то така стана, че оцелиха и двамата ... А после не искаха да ги върнат ... Нали аз имам още но не това е идеята, та за конспирацията, бях болен тогава като ми ги взеха ...
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз предлагам Цецка Цачева-умница-хубавица,няма начин да не спечели.
90
2
 
0
 
! Отговори
Молив професионален преди 4 години
За рисуване Паркър ... И ножа бяха в мене в чантата ми ... Сега не е добре когато много пъти съм си го търсил и искал и съм желал да ми бъде или върнат или унищожен. Много е неприятно да имаш нож и молив във гърба ...
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интервюто е проведено сред 1004 софиянци в повече.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако в битката се включи и Данаил Кирилов, ще бъде таков майтап, че всеки ще каже дано...
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се насажда убеждението че трябва да или Фандъкова или МаноловаСигурен съм, че 90% софиянци не искат ни еднара ни другата
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшива новина.Фъндъкова няма шанс този път.Софиянци не са мазохисти.
85
2
 
0
 
! Отговори
Нож за писма преди 4 години
Колеги подарък от моята майка липсва ... Моят подарен от нея на мен и многократно търсен ...Череп за рисуване .... Златни рибки крадени, кой със здравия си разум ще краде златни рибки ...пластмасови черепи ...
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социолозите не разбраха ли вече, че след многократните им провали вече никой не им вярва?
83
2
 
0
 
! Отговори
Кой кого взел преди 4 години
Не е сигурно, ако се интересувате от Т ...Да ви кажа, че ме провериха ... Внимателно ... но се разбрахме ...
82
3
 
7
 
! Отговори
bocko преди 4 години
това проучване трябва да е правено във Факултета за да са такива резултатите.Лично аз познавам само един човек, който гласува ще за Герберската учителка. Проблема на българина е, че само реве и м*ан*гус*ти*те за две кебабчета определят кой ще ни управлява. Ходете да гласувате и рано или късно ще цъфнат манипулациите на избори.
81
2
 
0
 
! Отговори
P.S. преди 4 години
Наистина сега аз друго нямам какво да предложа освен много и надявам се градивна светска работа ... И то се надявам наистина да работя като компенсация за пропуснатото време... За благото на всички и знаете качествата ми в добри години ... а не в лошите. Мисля да се възстановявам и да работя все по-добре, ако ще да се счупя от работа и да се опитам да представям все по-добре и да се надявам за изгубеното време да възстановим добрите си отношения и да не допускаме такива детински грешки ...