Проучване за битката за София: Фандъкова печели балотаж с Манолова

С шанс за влизане в СОС е партия, зад която стои Слави Трифонов
Обновена: 31 юли 2019 15:52 | 15 юли 2019 18:34, Веселина Йорданова
130
Проучване за битката за София: Фандъкова печели балотаж с Манолова
Снимка: архив, БулФото

Ако се кандидатира, Йорданка Фандъкова най-вероятно ще бъде преизбрана за кмет на София. Това показват данни от проучване на Центъра за анализи и маркетинг, представено от Юлий Павлов на пресконференция.

То е проведено сред 1014 пълнолетни софиянци между 24 юни и 3 юли.

Още по темата
Според данните Йорданка Фандъкова на първи тур би водила с 36 на сто пред евентуална кандидатура на Мая Манолова - 23 процента сред анкетираните.

Преизчислението само сред твърдо решилите показва, че има теоретична възможност Фандъкова да спечели още на първи тур, макар да е по-вероятно при участие на Манолова в местните избори да се стигне до балотаж, коментира Павлов.

При балотаж между двете Фандъкова би получила 38.4%, а Манолова - 28.1%. Сред твърдо решилите да гласуват, които ще отидат до урните на втори тур, вероятното съотношение е 59 на сто за Фандъкова срещу 41 процента за Манолова, предаде БТА.

Юлий Павлов прогнозира разнороден Общински съвет, в който, според данните, общински съветници биха имали ГЕРБ - 28.9%, БСП 21.8%, "Демократична България" - 5.6%, ВМРО - 3.8%, СДС - 2.2%, "Атака" - 2.1%, ДПС - 1.5%.

Общински съветници би имала и евентуална партия на Слави Трифонов (4.3 на сто) или политическа формация с листа, зад която застане Трифонов, уточни Павлов.

На местните избори през октомври със сигурност смятат да гласуват 54.6 на сто от анкетираните, 28 на сто все още не са решили, 13.8 на сто - със сигурност няма да гласуват. Това прави около 540-550 хиляди души, изчисли Павлов.

Той припомни, че на миналите местни избори са гласували 412 хиляди души или около 41 на сто.

Това прави задачата на политическите сили подобна на тази на европейските избори - целта им е повече хора от онези, които твърдят, че са решили да отидат да гласуват, наистина да отидат до урните, коментира социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Майчето, не вярвям да остави синекурната си служба и да се гръмне за място дето ще обира омайниците на 1/2 София. Наредиш ли се на хранилка, забравяш клетвите. За пример, Ленчето Йончева от изборите не се е появявала, поне да позлобее малко :)
79
7
 
0
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Аз не съм...софиянец,но ще дойда до София да гласувам за Фандъкова,която много...разви столицата.Надявам се...нещо да се направи по въпроса...законодателно от ГЕРП и бат Боко.Сигурно има много такива като мен от...провинцията,но с дух на...столичани,които искат столицата да...расте,да...младее,но да не старее.
78
1
 
0
 
! Отговори
Приятна вечер ... преди 4 години
И благодаря за изслушването ...
77
1
 
0
 
! Отговори
Но други неща преди 4 години
От работата ми са изчезнали ... Безвъзвратно ....и липсващи от много дълъг период от време ... И нали имаше малък елемент на газлайтинг, но аз много пъти казвах да се върнат някой неща ....Други са изостанали вкъщи или изпаднали ...при работа, но големите неща изчезнали от моята работа ... Също имам основание ...
76
1
 
1
 
! Отговори
Сегааааа преди 4 години
Нали разбирате, че нищо не е сигурно в тоя живот и предпочитам един умерен дипломатичен тон, моите опити са били в насоката и аз да разбера кой прекалено много наруши правилата и да възстановим нормалното си здравословно състояние, нормалния режим на работа и резултати и ви уверявам, че една невнимателна моя стъпка е възможна взимайки напредвид, че на работа прибирам нужни неща и ненужни за изучаване и направих всичко възможно по силите си имайки предвид ситуацията в която се намирах....
75
2
 
18
 
! Отговори
мак преди 4 години
Като че ли София е в постоянни нескопосани ремонти под вещото управление на кметицата. Затова се чудя на резултата от това проучване.
74
1
 
2
 
! Отговори
Даже бих казал преди 4 години
Че за никой кражби нямам вина нито членовете на моето семейство ... Но определено има към три виновници към който можете да потърсите отговорност за претърпените вреди ....Без жени и деца разбира се ...
73
1
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Ако, .... акото мирише :) Рибата в реката, "социолозите" и журналята край тях метнали тигана. Обработването на общественото мнение започва отдалеч. Ден година храни, пък изборите са на 4 години
72
2
 
0
 
! Отговори
А иначе ... преди 4 години
Нали си знаем, че когато светското начало е водело и България и другите сме били добре, значи мога да предложа много материални продукти от всякакво естество след точно едногодишен период на време. Сега много неща липсват ... Някой да крадени други не са, аз гарантирам че за някой кражби нямам никаква вина и виновниците нямам нищо общо с тях ...
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Фандъкова и Манолова да си гледат здравето.Достатъчно бяха в политиката.Да си отиват по родните места,там да кметуват ако ги искат.Млади,образовани,партиино и роднински необременени хора трябва на такива постове.
70
2
 
0
 
! Отговори
Така де .. преди 4 години
Поради ред обстоятелства независещи от мен или от който и да било трябва всички малко да се позамислим кой къде сбърка и да не правим едни такива прибързани избори, а един път равни на европейските народи ... Нали имаше една приказка ... Да вържем попа за този времеви период ... И да не оставяме религията да ни ръководи светските решения, който взимаме ...
69
1
 
0
 
! Отговори
Аз бих казал преди 4 години
Че отново съм в своето дипломатично и преговарящо аз ... И че за цялата бъркотия ...е един преходен времеви период в който много ни се събра ... на всички и ще прощавате моето много разтроено и повредено аз ...пооправям се малко. И както и да го погледнем всички не сме прави в един или друг аспект ... Опитах се да предупредя че стават разни работи, опитах се да ви обясня, че имам някакво лошо предчувствие и се опитвам да си подредя и живота и къщичката и мозъка ...
68
1
 
0
 
! Отговори
Нищо не съм направил преди 4 години
Питайте който щете всичките ги питайте в това състояние и падам и ставам и се пребивам и не внимавам .... В смисъл нали и вие помогнахте .... Доста - айде сега Една възможност можем да направим нещо хубаво на преференциални цени ...
67
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно къде намерихте 1000 софиянци. Софиянци са на море, интервюираните са облъчени ***, гастербайтери, напуснали родните си места и мякащи по улиците! Вън мякалата от София! Марш по родните места!
66
1
 
0
 
! Отговори
Пак казвам преди 4 години
Ще направя свет изложби и красиви работи да си украсите стените ... И ще имате много красиви картини ...
65
5
 
6
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Нинова и в крушевица ще загуби ))))
64
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По традиция в Днес.ГЕРБ се публикуват само "правилните" проучвания, в които винаги кандидата на ГЕРБ печели.
63
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова е болна.Щом излезе отлазарета,прави фото и обратно.Изучиоблъчването и фейковете доста добре,аи тиквин и дава гръб върху ,който сенаслаждава на кражбите.Спеченатакартофка тегне,а не кметува.Другитеможе да неса стока ,но за фани - не,няма да гласувам.
62
1
 
1
 
! Отговори
Олигофрен верно преди 4 години
Пребит и почупен и неадекватен и много объркан и тормозен ама викам да приключваме до тука, айде да се разберем един път по цивилизования начин ...
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бсп едно в село на десет дни път с камили като Галище не може да спечели те за София си фантазират