Незапочналата битка за София: Манолова води на Фандъкова с 5%

Борисов и Слави Трифонов с еднакъв рейтинг
Обновена: 14 авг 2019 13:06 | 14 авг 2019 12:42,
351
Незапочналата битка за София: Манолова води на Фандъкова с 5%
Снимка: БулФото

Два месеца преди провеждането на местните избори в страната, евентуалната кандидатура на Мая Манолова за кмет на София би детронирала от поста сегашния столичен управник Йорданка Фандъкова, сочи ново проучаване на социологическата агенция "Маркет линкс", поръчано от "Офнюз".

Още по темата

Данните от месец август сочат, че Манолова би получила на първи тур 28% от гласовете на софиянци, а Фандъкова - 23%. Третото място е за единствения официално обявен кандидат за момента - активистът от "Спаси София" Борис Бонев със само 7%.

По всичко личи, че битката за София ще се води именно между Манолова и Фандъкова.

Изследователите правят уточнението, че все още нямаме други официални кандидатури и изследването е единствено на база предполагаемите имена.

Мая Манолова дърпа на сегашната кметица Фандъкова най-вече с оглед на констатирани разлики в общественото одобрение и личния им рейтинг. По този показател омбудсманът печели 63% одобрение срещу само 26% неодобрение.

Йорданка Фандъкова пък получава подкрепата на 48% от софиянци, срещу 49%, които не одобряват нейното управление.

Интересно е сравнението в одобрението на шоумена Слави Трифонов и премиера Бойко Борисов. Двамата се движат в пакет, като Трифонов получава 35% подкрепа, точно колкото и Борисов. Дългия обаче има само 52% неодобрение, срещу 60% за премиера.

На дъното на класацията пък е лидерът на БСП Корнелия Нинова с 20% подкрепа срещу 76% неодобрение.

Иначе изследователите от "Маркетлинкс" очакват сравнително висока избирателна активност сред столичани на изборите. Цели 54% от тях са отговорили, че със сигурност ще участват във вота. Тези, които са убедени, че няма да стигнат до урните са само 6%.

Относно електоралните нагласи за бъдещия Столичен общински съвет, данните показват, че въпреки изоставането на основния си кандидат за кмет, ГЕРБ отново ще спечели повечето места с 22% подкрепа. БСП и дясното обединение "Демократична България" събират по 12% и си делят второто място, следват ВМРО и Воля.

Евентуалното участие на новата партия на Слави Трифонов - "Няма такава държава", би събрала едва 1% от гласовете на столичани.

Изследването показва и че най-големите проблеми на София според нейните жители са замърсяването, лошата организация на движението, мръсния въздух, презастрояването и лошата пътна инфраструктура.

*Проучаването е дело на социологическата агенция "Маркет линкс" по поръчка на "Офнюз". Извършено е чрез смесен метод на пряко-лично интервю и онлайн анкета. Размерът на извадката е от 505 души над 18 години в 50 гнезда. Периодът на проучването е от 1 до 6 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ракът на Фандъкова беше измислен от ПР-ите на ГЕРБ, същите които измислиха и дядото-фашист на комунисткката Цецка Цачева.То и на Бидона дядо му е същия случай като на Цачева.
231
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 247И двойто по-големи букви да изписваш все тая ,лакомията ви изаде главите....
230
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИЩО НЕ Е ДОКАРАЛА ДОКРАЙ СЕСТРА ГАЛЕВА,ТЯ Е МЕДИЕН ГЕРОЙ,КЪДЕ ИМА КАМЕРИ И ТЯ С ПАПКИТЕ ТА,АМА РЕЗУЛАТАТЪТ Е НУЛА.БОРИОСВ Я НАПРАВИ ОМБУДСМАН,УЖ СЕ ОТКАЗАЛА ОТ БКП А СЕГА ЧАКА ПОДКРЕПА ОТ ТЯХ И ЗАБИВА НОВ В ГЪРБА НА БОРИСОВ,ТИПИЧНА К....А!!!РУМЯНИЦА СЪЩИЯ БОК...УК КАКТО И СЛАФФЧО-ВСИЧКИТЕ СА *** НА ВОРИСОВ...
229
7
 
2
 
! Отговори
Пхахахаха преди 4 години
Майчето и Славуца....Пхахахаха...Ако е за червенушки, имаме си Бойко и фандъчката
228
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде не давайте Иванчова за пример. Искала, не искала, взела, дала - една година е спирала неправомерно документацията на Ваклинов. И разпоредила придвижване на документацията, точно в деня, в който намерили едни пари зад седалката й. Абсолютен факт! Вероятно е абсолютно случайно съвпадение - все пак сме в България, корупцията у нас е изкоренена, ако я е имало изобщо някога! Абсурд е Иванчова умишлено да е мотала бизнесмена, с цел рушвет!
227
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И нека най-добрата комунистка спечели :)
226
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова няма никакъв рак. Това беше предизборен трик, както Славуца се правеше на сляп по едно време.
225
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберасти, честният ви и почтен Вожд Боко Тиквата, защо прати корупето Пацо Терасата посланик във Валенсия.Дали не е за това, че същият унищожи записите на Вожда от разговора му с Ало Ваньо по случая Мишо Бирата.Направо светите от честност и почтенност. Като Коледни елхи.А послушната некадърница Фандъкова пък просто не ми се коментира.Срам е че такава дива *** толкова години е кмет на Столицата, с която тя няма нищо общо - нито по произход, нито по образование, нито по култура ...
224
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе изр..д какъв ботокс на Фандъчка бе,ЗАСРАМИ СЕ,,АКО СИ ЖЕНА ОЩЕ ПОВЕЧЕ,А АКО СИ МЪЖ СИ Е,,ТИ ГОВ..ЕДОТО НЕВЪЗПИТАНО.НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН ОТ РАК БЕ МАЛОУ...МНИК!!ТЪ..П ЧЕРВЕН ЧУ..ГУН,ИЛИ МОЖЕ-БИ ПСИХИЧНОДЕСЕН ***..ОТ НЕОБОЛШЕВИК??
223
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои да напише едно нещо което Мая като омбутсман е докарала до край?
222
7
 
14
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Мая Манолова може и да го докара до балотаж, но там ще бъде изметена като комунист през 89-а. Резултата би бил около 70-30 за Фандъкова, нещо подобно.
221
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До mnЦяла София така ще разсъждава ,толкова ни е писнало от лакомията на Герб.....
220
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умнокрасивата Румяна Бъчварова чиято щерка е екоталибанка и умнокрасавица като майка си и е психичнодесна направила иЗследване в което ФандЪчка губи с 5% пункта,то дали е някой психичнодесен или червен Кольо все тая.Мая позната като сестра Галева няма да е кмет на София и не може нищо да направи защото парите ги дава Борисов,ще се провали а за Славчо,*** разбира се.ПРОПАГАНДАТА ЗАПОЧНА,ЗАДЕЙСТВАХА ГИ.Иначе ГЕРБ и Фандъка да си направят изводите ЗАЩО ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА.
219
9
 
10
 
! Отговори
mn преди 4 години
Не вярвам да само 5%. Манипулация! Ако изботите са честни, тая мега некадърна Фандъкова само хора с психически заболявания и пряко зависещи финансово от ГЕРБ биха гласували за нея. Не ме интерсува дали е Мая или някой друг. Бих гласувал за всеки, само да не е тая некадърничка.
218
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво сте сложили такава компрометираща снимка на Мая Манолова, но защо не сложите и снимка без Перука и ботокс на Юрданка ФънДупкова, примерно от СПА-хотела на Валнтин Златев в Правец, където релаксира често и без пари.
217
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 221Е това е приказка !
216
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе някой гербераст да вземе да каже какво стана с партийната секретарка, стругарката Тетка Цедка, която се силеше да става Прездинет.Що така никому неизвестния дотогава Радев я отвя като бръмбар сламка.
215
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕРБ foreverТи се майтапиш ? Герб- честност ,почтеност ...комунист и чест ? Аз на комунист не вярвам но както и да ги слагам една до друга май везната ще натежи на Мая.....така мисля аз и много други софиянци ,тази поне работи ,тича а Данчето само мечи....
214
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е лесно да се работи в жанра От умрял писмо: газ от Туркменистан, завод на Фолксваген, завод на Тойота и пр.Днешните медии обаче се трудят усърдно и навремето като нищо щяха да ни убедят, че ще дочакаме и комунизма.Тази вечер по една телевизия ни разказаха, какъв разцвет на чуждите инвестиции преживяваме.Чак ще ни задавят проклетите инвеститори.
213
6
 
10
 
! Отговори
до 224 преди 4 години
Под дърти ки фли имаш предвид плешивата *** от Самоков ли.Защото тя гони 60-те, докато Мая скоро мина 50-те.Освен това Мая е доста по-интелигетна и образована от селската даскаличка, която дори няма висшУ.