Незапочналата битка за София: Манолова води на Фандъкова с 5%

Борисов и Слави Трифонов с еднакъв рейтинг
Обновена: 14 авг 2019 13:06 | 14 авг 2019 12:42,
351
Незапочналата битка за София: Манолова води на Фандъкова с 5%
Снимка: БулФото

Два месеца преди провеждането на местните избори в страната, евентуалната кандидатура на Мая Манолова за кмет на София би детронирала от поста сегашния столичен управник Йорданка Фандъкова, сочи ново проучаване на социологическата агенция "Маркет линкс", поръчано от "Офнюз".

Още по темата

Данните от месец август сочат, че Манолова би получила на първи тур 28% от гласовете на софиянци, а Фандъкова - 23%. Третото място е за единствения официално обявен кандидат за момента - активистът от "Спаси София" Борис Бонев със само 7%.

По всичко личи, че битката за София ще се води именно между Манолова и Фандъкова.

Изследователите правят уточнението, че все още нямаме други официални кандидатури и изследването е единствено на база предполагаемите имена.

Мая Манолова дърпа на сегашната кметица Фандъкова най-вече с оглед на констатирани разлики в общественото одобрение и личния им рейтинг. По този показател омбудсманът печели 63% одобрение срещу само 26% неодобрение.

Йорданка Фандъкова пък получава подкрепата на 48% от софиянци, срещу 49%, които не одобряват нейното управление.

Интересно е сравнението в одобрението на шоумена Слави Трифонов и премиера Бойко Борисов. Двамата се движат в пакет, като Трифонов получава 35% подкрепа, точно колкото и Борисов. Дългия обаче има само 52% неодобрение, срещу 60% за премиера.

На дъното на класацията пък е лидерът на БСП Корнелия Нинова с 20% подкрепа срещу 76% неодобрение.

Иначе изследователите от "Маркетлинкс" очакват сравнително висока избирателна активност сред столичани на изборите. Цели 54% от тях са отговорили, че със сигурност ще участват във вота. Тези, които са убедени, че няма да стигнат до урните са само 6%.

Относно електоралните нагласи за бъдещия Столичен общински съвет, данните показват, че въпреки изоставането на основния си кандидат за кмет, ГЕРБ отново ще спечели повечето места с 22% подкрепа. БСП и дясното обединение "Демократична България" събират по 12% и си делят второто място, следват ВМРО и Воля.

Евентуалното участие на новата партия на Слави Трифонов - "Няма такава държава", би събрала едва 1% от гласовете на столичани.

Изследването показва и че най-големите проблеми на София според нейните жители са замърсяването, лошата организация на движението, мръсния въздух, презастрояването и лошата пътна инфраструктура.

*Проучаването е дело на социологическата агенция "Маркет линкс" по поръчка на "Офнюз". Извършено е чрез смесен метод на пряко-лично интервю и онлайн анкета. Размерът на извадката е от 505 души над 18 години в 50 гнезда. Периодът на проучването е от 1 до 6 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая Манолова беше изритана от БСП, предвид болестта и и жалостивият характер на Бойко, той я направи омбудсман. Сега и ден не минава да без да оголва зъби срещу благодетеля си, ако се кандидатира тези зъбки ще и бъдат счупени.
251
2
 
11
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До Waffen SS. Ама стига с този комунистически номер "А вие защо биете ***?" Сега, в тази новина, коментираме Манолова. За Борисов си има други новини, там се плюнчи срещу него. Аман от олигоффрени по сайтовете.
250
11
 
13
 
! Отговори
31934 преди 4 години
Ако искат София, ГЕРБ трябва да издигнат друг кандидат Фандъкова е емблематичен техен провал
249
5
 
17
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
И БСП водеше с 5% на ГЕРБ преди евроизборите. Да ва *** в некадърните и продажни разнолози.
248
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ докато не закрият червената *** , пък след това ще мислим. Никога няма да ви позволим да си взимате и приватизирате , защото само това можете. Ако искате да погребете България я върнете тая *** ! Това ще покаже и интелекта на нацията и ще е ясен знак за кадърните да се махнат , ама тоя път завинаги!
247
18
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Мая взе да ме отблъсква нещо. Едно нахалство и нескромност излъчва"Може би Борисов е олицетворение на скромността,я стига.Та той се изживява като краля слънце с неговият девиз "Държавата,това съм аз"Та Борисов е клиничен случай,за какъвто са мечтали Фройд и Юнг.Та всяко негово изречение започва с аз,аз,аз.Аз строя могисграли,аз дадох пари, аз спрях три руски проекта,аз изпратих самолет,аз наредих,аз уредих и т.н.,а фактически се свива като мишле пред погледа на най-незначителния чиновник
246
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая взе да ме отблъсква нещо. Едно нахалство и нескромност излъчва
245
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майче ела в пловдив моля ти се ! Че само некадърно ни е управлявало нищо съществено не е направено !!
244
15
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Тия двете май ще ядосат Слави и ще взема да стане кмет на София.Рейтинга му превишава сборния на двете.
243
20
 
11
 
! Отговори
Анкета преди 4 години
Плюсче за Мая минус за фъндък!
242
0
 
15
 
! Отговори
Край преди 4 години
Мая е по напориста от фандъкова обаче ако Борисов не я подкрепи парите за София рязко ще спрат.Не е изключено Бб да я подкрепи като непартийна.Манолова ще го слуша като фандъкова послеКмет в опозиция е обречен да е некадърен и корумпиран
241
4
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Спокойно нека никой не се вълнува,че е горещо.Нека се има предвид,че трябва още много милиони да се усвоят ,демек откраднат за регионални проекти,за малките населени места,за местната инфраструктура,за метрото и ред други.Много лица горят от желание да си направят китни вили с евросредства или пък да си вземат апартаменти, а след това за добрата кражба да бъдат назначени,посланик,я консул,я евродепутат,а защо не и комисар,а народа ще гледа с широко отворена уста.С една дума ГЕРБ са се подсигури
240
6
 
13
 
! Отговори
Отечествения фронт преди 4 години
Един Отечествен фронт вече ни натресе Президента Радев.Добре че няма реална власт защото видяхме само реваншизъм за тези 3 години и подкрепата на всички стъпки на БСП насочени към съсипване на селското стопанство, икономиката, отбраната, сигурността ..Кажете нещо добро предложено от РР и БСП.Не вярвам София да стане столица побратимена с Москва.София отдавна има европейски облик благодарение на направеното от Фандъкова и е залята от около 2 милиона чуждестранни туристи ежегодно.Не на НОВ ОФ
239
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези агенции са по-интересни с гафовете си,отколкото с анкетите си!Сигурно затова предвиждат за Мая,иначе никой няма да им чете прогнозите!
238
2
 
14
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Манолова няма шанс.Новият софтуер донесен през април от САЩ от лицето Цветанов е разучен,усвоен и готов за действие.Даже да няма един глас за ГЕРБ,крайният резултат е в тяхна полза.Както се казва,ако изборите нещо променяха ,щяха да ги забранят.ЦИК както и РИК-овете са прекрасно инструктирани,заплатени и готови за действие така,че изненади не се очакват.Тълпата/сред ,коята и аз/,за благозвучие наречена народ, за поред път ще бъде приспана и пусната по пързалката=
237
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА МЕН НИКОЙ НИЩО НЕ МИ Е ИЗЯЛ.ФАНДЪЧКА И БОРИСОВ СА МИ АБСОЛЮТНО НЕВАЖНИ,НО ЧЕРВЕНИТЕ И ПСИХИЧНОДЕСНИТЕ СА МИ ПРОТИВНИ,ЗАТОВА И СА НА ВЛАСТ ГЕРБЕРИТЕ, ЗАЩОТО ДРУГИТЕ СТЕ НЕПОНОСИМИ.АРЕ У ЛЕВУ!,МЕДИЙНИ ГЕРОИ ПЛЯ...МПАЛА С НУЛЕВ КПД....
236
2
 
13
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
То и БСП водеше на ГЕРБ преди евроизборите... А накрая - както винаги...
235
5
 
15
 
! Отговори
Баба Ванга рече преди 4 години
Сестра Галева(Мая Костинбродска) нито е руса, нито вече е жена... Толкова лъжа, фалш, алчност и злоба има в Костинбродската мутракеса, че може да се сравнява само *** МилЙончева, г-жа Лъжа и котилото от уродливи плъхчета като Зарко Дядоубиеца, Симо ***, Свилен баджанака и други...
234
7
 
11
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
Като се разбра че пращат терасаджията като консул, като се сетим за всички калинки цецки- цецовци, суджуци.....то процентите стават повече много повече от 5 ! Защото софия не е отделно от БГ..!! То само ремонта на гАфа ..стига за затвор, за забрана да издигат кмет..Айде. Мая!! Айде нормални хора..Стига..апарта- ментажии и терасари
233
8
 
12
 
! Отговори
Активист на ГЕРП преди 4 години
Този път ще гласувам за Кюстендилската сладурана !!!