БСП опитват да превземат София с формулата "Радев". Ще липсва ли Цветанов?

Да си кмет на София без удобен общински съвет е невъзможно, каза Първан Симеонов
Обновена: 3 сеп 2019 09:07 | 3 сеп 2019 09:05,
134
БСП опитват да превземат София с формулата "Радев". Ще липсва ли Цветанов?
Снимка: архив "Булфото"

Политиката е игра с много голям залог и ако Мая Манолова разгърне този тип кампания, който е бил анонсиран снощи – базирана на граждански движения, каузи и подкрепа от различни части от спектъра – евентуална подкрепа на БСП за нея ще бъде разказана като „още една от подкрепите“. Това заяви пред БНР политологът Първан Симеонов.

Още по темата

Фандъкова начело на София вече 10 г. – от нови тролеи до криви плочки...

„От другата страна – при евентуален балотаж, ще има опит дори непримирими привърженици да застанат зад една кандидатура срещу тази на ГЕРБ – както някой го определи „синьо-червен Отечествен фронт“, каза политологът. Но не се ангажира дали заставането на БСП зад независим кандидат – подобно на последните президентски избори, е гаранция за успех.

„На този етап можем да видим само основната структура на нагласите. По-важният въпрос е политологичен – за позиционирането. Пред Манолова има две основни задачи, даже три. Едната е да се опита да замести Фандъкова като кмет на София. Втората е да напомни на софиянци, че г-жа Фандъкова – това е ГЕРБ. Защото много софиянци не свързват образа ѝ с този на ГЕРБ. Фандъкова като че ли успява да се опази от част от репутационните негативи, които ГЕРБ носи и това е здравословна дистанция. Третата задача пред Манолова, ако тя спечели изборите, е какъв ще бъде общинският съвет…Защото е трудно да се кмет без сравнително удобен общински съвет“, подчерта Първан Симеонов.

По повод липсата на Цветан Цветанов от предизборната кампания на ГЕРБ Симеонов посочи, че това ще се отрази на резултатите, но „Борисов показа вече кой е силният“.

„И повечето играчи в ГЕРБ са се ориентирали към кой полюс на магнита да сочат…А понякога имиджът е по-важен от структурите, от прагматизма, от занаятчийството. Може да се окаже, че Борисов в джипа носи повече от обиколките на Цветанов“, допълни той.

„Що се отнася до БСП - опитват се да повторят формулата „Радев“, защото са разбрали грешката си от евроизборите…Хората се ядосват на ремонтите в София, но не виждам да са разлюбили докрай г-жа Фандъкова. Миналия път БСП загуби толкова мощно, че вече няма накъде да ходи“, каза още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
12
 
11
 
! Отговори
тъй тъй преди 4 години
До ЦРУ от Сф"Синя" София си избира червен Бойко!И това ако не е шизофрения,просто не знам кое е!
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От русофилски червени кметове центъра на София е заприличал на долнопробно московско предградие, а най-големия Позор е паметника на съветския окупатор !
30
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох ... Данонпо-бързо се връща комунизма, че не се трае вече ...
29
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла България се смее на бсп !!!!
28
10
 
4
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Кое БСП БСП 1, или БСП 2? И двете се опитват, и едното ще успее защото раята е проста, в нея не се поражда мисъл освен иснтинкт за ядене и пиене. Ще им дадат по 2 кебапчета и ще гласуват за който им наредят. Фандъкова преди президентските 2 дни плака от радост, че Бойче вожда не я постави като парзал за кандидат за президент, със семейството си го отпразнува и плакаха от кеф. И тя е *** роб ко-,муне :D !
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е моделът "наш човек" да се пропука. Масово се мрънка срещу статуквото и шуробаджанащината, а на практика тя се поддържа от всички, които пасуват. Тезата, че без съответните партийни общински съветници не може, е признание за тяхното унизително положение на пионки. Това ли са умните и красивите?
26
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре стига! Добре че мрънкащата картофелия не я допускаха до метрото и до доставката на новите транспортни средства иначе всичко до което се докосна успя да го съсипе! Срещу нея кой застава? Една друга ***, но много по агресивна и настъпателна! И тук излиза кардиналния въпрос: от къде на къде *** ще се кандидатират за кмове на София? Кмета но столицата трябва да бъде поне 5то поколение софиянец! Сега половината от чиновниците в СО са калинки и колорадски бръмбари, довлечени от други такив
25
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе синя ли е,зелена ли е,не знам,но Фандъкова е първия свестен кмет на София!Мерак ми е Бойко да се издъни на изборите,а Фандъкова да бъде кмет!Те тогава гледай цирк!
24
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София винаги е била синя ми е много смешно, щото в Фандъкова е по червена и от Мая!
23
7
 
11
 
! Отговори
3-ти кандидат преди 4 години
Резервата на М. Манолова е Р. Радев кандидат кмет под прикритие.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ-тата не могат да гласуват за хора, ако не ги подкрепя партия ...
21
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На София поредна червена чума не й трябва.
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опитах се да убият Мая, но тя ще се пребори! Ше видите!Па ако не се прибори, пак ше я наеме е за омбадсманавара или каквото е там, шото и се кефят мноо
19
7
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
София винаги е била синя, другаре пенсионери. Въпреки че Мая е готина, харесвам я
18
9
 
12
 
! Отговори
Ванко 200 преди 4 години
Галевица като не може да целува ръка ще целува к...Бойко и даде възможност за омбудсман тя иска да става кмет. Направи добро да изядеш лай...но.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В живота е важни ... човек да има власт и пари. Другото са глупости.
16
18
 
25
 
! Отговори
аналЛизатор преди 4 години
Фандъкова ще спечели!Общо взето хората са доволни от нея!А пчеличката Мая да се радва на звездния си миг,защото е до тук!Нейното кандидатстване е груба грешка и прибързване!
15
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По голяма вувумига клоуните от Позитано не успяха ли да намерят
14
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе само да се променят нещата.После ако трябва и пчеличката ще изгоним.Важно е да се размърда блатото,че мирише на смърди.
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко няма кой да го бутне още, народа масово му се възхищава, че 3 папи са го галилили по главата