БСП опитват да превземат София с формулата "Радев". Ще липсва ли Цветанов?

Да си кмет на София без удобен общински съвет е невъзможно, каза Първан Симеонов
Обновена: 3 сеп 2019 09:07 | 3 сеп 2019 09:05,
134
БСП опитват да превземат София с формулата "Радев". Ще липсва ли Цветанов?
Снимка: архив "Булфото"

Политиката е игра с много голям залог и ако Мая Манолова разгърне този тип кампания, който е бил анонсиран снощи – базирана на граждански движения, каузи и подкрепа от различни части от спектъра – евентуална подкрепа на БСП за нея ще бъде разказана като „още една от подкрепите“. Това заяви пред БНР политологът Първан Симеонов.

Още по темата

Фандъкова начело на София вече 10 г. – от нови тролеи до криви плочки...

„От другата страна – при евентуален балотаж, ще има опит дори непримирими привърженици да застанат зад една кандидатура срещу тази на ГЕРБ – както някой го определи „синьо-червен Отечествен фронт“, каза политологът. Но не се ангажира дали заставането на БСП зад независим кандидат – подобно на последните президентски избори, е гаранция за успех.

„На този етап можем да видим само основната структура на нагласите. По-важният въпрос е политологичен – за позиционирането. Пред Манолова има две основни задачи, даже три. Едната е да се опита да замести Фандъкова като кмет на София. Втората е да напомни на софиянци, че г-жа Фандъкова – това е ГЕРБ. Защото много софиянци не свързват образа ѝ с този на ГЕРБ. Фандъкова като че ли успява да се опази от част от репутационните негативи, които ГЕРБ носи и това е здравословна дистанция. Третата задача пред Манолова, ако тя спечели изборите, е какъв ще бъде общинският съвет…Защото е трудно да се кмет без сравнително удобен общински съвет“, подчерта Първан Симеонов.

По повод липсата на Цветан Цветанов от предизборната кампания на ГЕРБ Симеонов посочи, че това ще се отрази на резултатите, но „Борисов показа вече кой е силният“.

„И повечето играчи в ГЕРБ са се ориентирали към кой полюс на магнита да сочат…А понякога имиджът е по-важен от структурите, от прагматизма, от занаятчийството. Може да се окаже, че Борисов в джипа носи повече от обиколките на Цветанов“, допълни той.

„Що се отнася до БСП - опитват се да повторят формулата „Радев“, защото са разбрали грешката си от евроизборите…Хората се ядосват на ремонтите в София, но не виждам да са разлюбили докрай г-жа Фандъкова. Миналия път БСП загуби толкова мощно, че вече няма накъде да ходи“, каза още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво означава костинбортска измамница, тя напечата фалшивите бюлетини на Герб ли?
51
24
 
10
 
! Отговори
За Фандъкова !!! преди 4 години
Кметицата ни Фандъкова се доказа през годините като достойния кмет и затова нека да я подкрепим за поредния мандат. А това че Цецо вече няма да ни организира е без значение, по-добре ние да се справим, отколкото той да ни клати стабилитета.
50
10
 
23
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 4 години
Герб убива вашето бъдеще. На вас, на вашите деца, на вашите внуци, на вашите правнуци!
49
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние от Варна ще се радваме Софиянци да си изберат Костинбродската измамница. Така Бойко ще спре да дава всички пари за София и ще останат и за Варна.
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още не съм чул нито Борисов нито Нинова да подкрепят Манолова или Фандъкова, така че да не избързваме с прогнозите!
47
13
 
8
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Нека да заяявим своята подкрепа за поредния мандат на Фандъкова като столичен кмет. Да не забравяме за постиженията през дългогодишното ѝ управление, и да пожелаем още много мандати да ни управлява както тя си знае, защото постиженията не могат да бъдат отречени. А какво е постигнала Мая Манолова, като ние ѝ спираме всички искания и нищо не успява да направи?
46
4
 
8
 
! Отговори
haha преди 4 години
Кое е т'ва душевно болно момченце? Трябва да потърси мнението на специалист и час по-скоро да бъде хоспитализирано.
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля, повярвайте на Фандъкова за 4-ти път ... този път ще е различно :D
44
16
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 46. Ама на теб така ти се струва. А че некадърната и зависима Манолова ще направи още повече поразии май ти бяга от мисълта. Сигурно същите призиви за края на ГЕРБ си ги писал и преди изборите - и какво стана?
43
12
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
И защо бе, червен галошш, реши, че на балотаж десните ще гласуват за Манолова? Нима са забравили откъде идва и колко зулуми направи.
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
43 - не става въпрос за мислене - ти ако се сметаш за софиянец си в заблуждение. За да си софиянец трябва да си НАЙ-МАЛКо трето поколение. Предвид, че 40-те години София е била 20 000 души се съмнявам, че твоята баба и дядо не са от село, а ти говориш за ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ?откъде да дойдат тези хора, като по времето когато София е станала столица е била село.Нали знаеш защо я избират? само защото е в центъра на Санстефанстка България иначе другите варианти са били Търново и Пловдив
41
5
 
1
 
! Отговори
сара преди 4 години
Превземане на София ли ? Че тя не беше ли вече превзета досега ?
40
11
 
5
 
! Отговори
русофил преди 4 години
В страната има над 200 руски паметника на окупацията, като в това число не влизат само статуи. Досега 1 не е съборен. Факт!!!
39
10
 
12
 
! Отговори
Селянка преди 4 години
До ха ха хаСлед като самоковска *** управлява София повече от 10 години защо да не управлява и кюстендилска! Просто смяна на статуковото! Крайно необходимо е!
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За ситуацията с червен Бойко има специфични условия. Да ББ е червен, но нека отчетем следното - нашите деди са тормозени, бити, пъхани в концлагери и изселвани от БКП. БСП се обяви за нейн наследник, а СДС - за нейн враг и те припознаха СДС за своя идея. По-късно СДС умря, но ББ "приватизира" антикомунистическото говорене, без значение че е комунист, а сега си и залепи марката СДС и прилапа десния избирател. Абсурдно - но факт
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39Ами селянин си !...от мисленето ти личи, а не от месторождението бе Андрешко !
36
3
 
4
 
! Отговори
не се трае,казваш преди 4 години
До Анонимен 36Това мокър сън ли е!?
35
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу корумпираното ГЕРБ. Само Мая
34
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пето поколение софиянец значи шоп, т. е. мърляч и дребен крадец.Не сакам аз да съм добре, сакам Вуте да е зле. - шопска мъдрост. Може да се попрочете и едно друго от Елин Пелин - "Мила родна картинка" например.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че то ако сведем всичко до 5 поколение софиянци ще сведем всичко до 10 души. Аз съм роден в София, вече почти 40 години живиея тук, единият му родител е роден в софия, но другият не е, а а ко се връщаме назад бабите и дядовците ни масово са селяни.