Фандъкова готова за битка, не се страхува от Мая Манолова и левицата

Работата за София не било спринт, а бягане на дълго разстояние
Обновена: 3 сеп 2019 12:35 | 3 сеп 2019 12:34, Камелия Цветанова
167
Фандъкова готова за битка, не се страхува от Мая Манолова и левицата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Йорданка Фандъкова се кандидатира за четвърти мандат като кмет на София Йорданка. Този път обаче ще има доста сериозен опонент в лицето на омбудсмана Мая Манолова, която към момента се радва на доста висок рейтинг.

Въпреки това Фандъкова заяви пред bTV, че не са страхува от това, че Мая Манолова влиза в битката за София.

Не се е учудила от това, че тя ще се кандидатира за кмет, защото отдавна се е знаело за това нейно намерение, както и за това, че БСП ще я подкрепят.

Още по темата

"Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е спонтанно. То се основава на факта, че работата за града е един сериозен ангажимент. Получавах доверието на хората през всички тези години, което ни позволи да ускорим темпото на развитие на София", призна Фандъкова.

Според нея е видно, че през последните години София се развива и променя и това не било в резултат на приказки, а на много работа.

"Основната ми мотивация е отговорността към града и хората", допълни тя.

По думите й работата за града е "бягане на дълго разстояние".

"Това не е спринт и затова е важно да се поддържа темпото и да се постигат резултати", заяви кметът на София.

Фандъкова е получила подкрепата на всички структури на ГЕРБ в София, но заяви, че решението й е лично.

Премиерът Бойко Борисов я е подкрепил и тя му благодари за това.

Според столичния кмет има нужда от нови хора, идеи и енергия и затова в новия екип е поканила водещи експерти в различни сфери на града.
         
Относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и скандалите, които станаха около него, Фандъкова заяви, че проблеми е имало както в проекта, така и в изпълнението му.

"Аз никога не съм бягала от тази отговорност. По мое настояване проектът беше променян. Направих си изводите, имала съм пропуски, бъркала съм в преценки за хора и ситуации. Но допълнителна мотивация са изводите, които съм си направила", заяви тя.
 
"Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Абсолютно безкомпромисна съм била към всички. По мои сигнали са правени тежки проверки в общината и в районните администрация. Това е начинът да се борим срещу негативните явления", на мнение е Фандъкова.

Тя си е поставила три големи задачи в новата програма. Първата – работата за кварталите, а именно малките улици, междублоковите пространства и паркирането. Втората - развитието на София като зелен и чист град, а третата – активното въвеждане на технологиите в работата на общината.

Предвиждат се осем нови парка в кварталите, както и да бъде изграден зеленият ринг на София - изграждането на линеен парк по бившите жп линии. Вече има завършен идеен проект за над 3 км от това трасе. Продължават проучванията на останалите трасета. Предвиждат се велоалеи и пешеходни пространства по цялото протежение на този ринг.  

В края на месец октомври пък трябва да бъде завършено строителството на първия етап от третата линия на метрото. В средата на следващата година трябва да бъдат завършени 4-те км, които се строят в кв. "Овча купел" заедно с буферни паркинги и връзка с жп линията.

"И в следващите години проектът за метрото трябва да остане стратегическият и да продължи да се развива. По никакъв начин не трябва да се спира строителството. Не го допуснах за 10 г., което не беше лесно", заяви Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Три много важни проблема са оставени на самотек досега:- Строеж на детски градини- Борба със шума-Разделно събиране на боклукаТова че са преасфалтирани няколко улици и алеи не е кой знае какво, случва се във всеки по-голям град без значение кой е кмета.
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не я ли е срам да се показва пред хората и да говори за нов мандат?
12
7
 
13
 
! Отговори
МишоСекса преди 4 години
Спечели ли ГЕРБ ще емигрирам.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
".... имала съм пропуски, бъркала съм в преценки за хора и ситуации". Това са три мандата, бе, Фъндъкова! За кога тепърва ще се учиш да не грешиш, ако за три мандата не успя?!
10
2
 
15
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Госпожа Фандъкова не се страхува от Мая Манолова, но страхува ли се от Бойко Борисов? По време на нейните мандати се установи, че в подбора на екипа си възлага отговорните постове на "куци" коне, част на които са повдигнати обвинения за длъжостни престъпления. А някои от обясненията й, за прикриване на нейните грешки са повече от инфантивни, които не би направил и един съвременен ученик у нас.
9
3
 
13
 
! Отговори
zeus преди 4 години
До Анонимен 9Баш Юрданка и е истинското има, *** го е сменила, понеже звучи много селски ;)
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пише се Йорданка с Й.
7
6
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Откога думата "кмет" е в женски род?Пчеличката на Валдемар няма никакъв шанс и не представлява никаква конкуренция. Високият рейтинг се дължи на проучвания, проведени единствено сред привържениците на Бандитска Разбойническа Партия (тесногръди социалисти).
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колите продължават да си вървят в Борисовата.
5
3
 
12
 
! Отговори
zeus преди 4 години
За съжаление и Юрданка, и Мая са деца на БКП, така че разлика много няма :)
4
2
 
18
 
! Отговори
бивш Гербер преди 4 години
Ще гласувам за който ми даде евтин апартамент в Летера в жк Изток с асансьор в хола.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига стази Фандъкаво. Сутринта 2 часа по би ти ви,сега по всички сайтове.
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да гласувам за Фандъкова защото ИЗЛЪГА още преди близо две години, че премахва мутренската автокъща от Борисовата градина. Не само, че още са си там, но си построиха и покрив! Кметицата ЛЪЖЕ и аз няма да я подкрепя!
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ни внушавате че са само двете? Има 2ма други кандидати - Борис Бонев и архитекта от Варна. Герб си купиха и медиите!