Манолова отсече: Тротоарите са изпитание за столичани

Те са в безобразно състояние, категорична е кандидат-кметицата
9 окт 2019 15:00,
59
Манолова отсече: Тротоарите са изпитание за столичани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В "Манастирски ливади" няма тротоари. Те са пълни с автомобили вместо с пешеходци, а там, където има тротоари, те са в безобразно състояние. Така, за съжаление, не е само в "Манастирски ливади", така е в целия град. Те са изпитание за столичани". Това каза при среща с майки с детски колички в кв. "Манастирки ливади" кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова и ги увери, че това ще се промени в нейния мандат като кмет, стана ясно от пресъобщение до медиите.

Още по темата

Манолова била позитивна, а кампанията мръсна и то от рано!

"В предизборната си програма съм заложила на четиригодишна програма за възстановяване, ремонт и изграждане на тротоари, които са част от средата за пешеходци. Залагаме и на по-добро улично озеленяване и осветления, така че средата да е естетична и безопасна за гражданите, на по-добра проходимост в центъра на града и в кварталите, на свързаност между отделните зони, на достатъчен брой пешеходни пътеки, които да са обозначени с качествена маркировка, на реконструкция на подлезите на града в съответствие с европейските норми", каза още Манолова.

Тя бе категорична, че средата трябва да е по-достъпна за хората с увреждания и за майките с колички.

По думите на Манолова пътната безопасност в столицата е пред скоби. "Вчера бях в "Подуяне" където пред 95-то училище се е случил инцидент точно на първия учебен ден заради недобра маркировка, заради недобре обмислено действие на светофарите, така че там също има проблеми с безопасността на децата, с маркировката и тротоарите и децата ежедневно са изложени на риск", подчерта още тя.

Според Манолова е подобна ситуацията около много други училища и детски градини в столицата, а като решение тя посочи следните мерки - пътна маркировка, която да осигурява пешеходна безопасност и безопасност на движението по улиците, особено в районите с много деца, ефективно и интелигентно управление на светофарите, така че да осигуряват безопасност при преминаването, достатъчно тротоари около местата, които се посещават от деца - училища, детски градини, спортни зали, паркове, площадки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
36
 
! Отговори
до 32 преди 4 години
Панелките са построени за ниската обществена класа от БКП. Айде не ги бъркай с кореняците софиянци от скъпите квартали. Жителите на Дружба и Лозенец, например, нямат нищо общо нито като качество на живот, нито като манталитет. Крайният кален софийски квартал е пълен с нископлатени пришълци от край време. Разбира се, има изключения. Относно тротоарите- трябват драстични мерки. Платено паркиране в целия град и огромни данъци за бракми тип BMW E60, E46 и подобни 15-20 годишни бараки.
33
3
 
36
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Как няма нито един кандидат никъде в цялата ни държава които да излезе с анализ и програма? Анализ на състоянието в което се намира дадения град, на база от анализа да направи програма по приоритети, да зададе срок за изпълнение, да каже кои от неговия екип отговаря за дадения приоритет и какви ще са последствията ако не се спази срока! Ето това искам да видя, кандидат които иска кредит на доверие от данъкоплатеца както трябва, а не като продавач на царевица на плажа да реват простотии!
32
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софиянци са най-заблудените хора.Идете и вижте как се живее(ако ви допуснат,има частни бариери) в Драгалевци,Симеоново,Бояна.ВАШИТЕ пари са там.И си погледнете жалките панелки,разбити улици и тротоари.., преливащите кофи за ***,нередовния градски транспорт.Фандъкова не я мислете.Нейния внук кола на НСО го кара всяка сутрин на училище.Но вашите деца висят по спирките с часове и на повечето от тях няма дори навеси.Толкова наведени хора,даже и в провинцията няма.
31
5
 
39
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Ами нямаме нужда от фея, а от кмет! А доколкото си спомням, София от 30 години не е имала "червен" кмет. Всички поразии са дело на други и най-вече на Картофка!
30
5
 
39
 
! Отговори
??? преди 4 години
Фандъкова не обещава ли нов ремонт на Графа, този път само за половин милиард лева?
29
3
 
40
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Изборът сега е дали да се гласува за мутромафиотите от ГЕРБ или против тях. Иначе Мая Манолова е напълно права, но това всеки го вижда.
28
6
 
41
 
! Отговори
томи преди 4 години
До МенИменно, с кой акъл гласуваш за комунето Боко и слугинчето му Фънда? Не ти ли писна да те крадат?
27
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данъците се събират от хората в кварталите, но не се връщат при тях като благоустройство. Писна ми да слушам за N-тият ремонт на Цариградско шосе, за Графа и други паметници на самоковската архитектурна мисъл!
26
2
 
39
 
! Отговори
Ую преди 4 години
Питайте кой издава разрвшения за строве на всякакви мутри и тарикати и ще се сетите кой е виновен на тротоара да няма място за хора. Фандупкова, затвор за теб!
25
1
 
40
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Загледайте се в старите филми и ще видите как по-рано колите паркираха по тротоарите, примерно във Франция. После в нормалните държави усвоиха всяко подходящо за паркиране място, за сметка на стеснени тротоари, асфалтирани части от зелени площи и т.н. и разбира се много подземни паркинги или многоетажни надземни паркинги, а в София глоби и сини зони.
24
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова да не е фея да ремонтира всичко след десетки години червена разруха и фалити на държавата
23
4
 
42
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Истината е, че при Фандъкова подръжката на улиците и тротоарите съвсем я няма. Няколкото централни улици ремонтирани по няколко пъти за много милиони, не променят трагичното положение в София.
22
8
 
39
 
! Отговори
томи преди 4 години
Манолова на Московска, фандъкова в Сливенския!
21
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешеходците не могат да видят "красотите" на фъндъчения град, защото гледат да не се спънат в тротоарните препятствия. Ходим с поглед в краката си, а някои направо нямат и тази възможност.
20
1
 
37
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Манастирски ливади са цвете, нямат улици, но не са постровени квартал върху квартал, както става в Младост.
19
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На русофилските селяни тротоарите са им виновни.Нали са шумкарски наследници...свикнали да бродят из гората !
18
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След изборите - самоковската ***, която съсипа София - В ЗАТВОРА.Заедно с тлътия й шеф.
17
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжлата Фандупкова кога ще махне мутренската борса Капитолия от Борисовата градина.Лъжлата Фандъкова кога ще спре строежа на мутренския Златен век на герберастката фирма Артекс в Лозенец.Лъжлата Фандъкова кога ще махне перките по Графа, в които стотици софиянци се изпопребиха.Лъжлата Фандъкова кога ще бъде съдена за откраднатите милиарди и некачествените ремонти.
16
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и ти нямаш диплома за юрист, но си адвокат че даже и омбудсман мошеничке.
15
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпочупихме си краката по тия криви тротоари.Не случайно софиянци ги нарекохме Фъндоари.