Политолог: Хората на балотаж гласуват по омраза!

Постигнаха ли партиите желаното?
Обновена: 28 окт 2019 22:31 | 28 окт 2019 22:07, Веселина Йорданова
33

Ден след изборите, на базата на резултатите, които имаме, всички политически сили трябва да бъдат недоволни. Защото не постигнаха нищо от това, което целяха. На територията на страната ни ще има твърде много балотажи. А те от своя страна пък са доста хлъзгави.

Дори и да си влязъл като първи, не е задължително да излезеш първи от него. Хората на балотаж гласуват по омраза", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му нито ГЕРБ, нито БСП са постигнали желаното.

"Демократичната общност в София е във вечна драма. Мая Манолова няма какво да дебатира с Йорданка Фандъкова. Тя нито има идея как се управлява община, нито пък има намерение да го прави. С чие мнозинство ще извършва реформи в общината?", риторично попита политологът.

Пред Bulgaria ON AIR Георги Киряков пък отбеляза, че усещането у обществото, че всичко е предрешено, идва от факта, че хората са свикнали да ги лъжат. И смятат, че нищо няма да се промени и след тези избори.

"Наблюдава се голяма разлика между малките населени места и големите градове в страната ни във връзка с активността на избирателите и желанието им да гласуват. В малките населени места има сериозно увеличение на т.нар. "купен вот". И по-лошото е, че желанието на хората сами да продадат гласа си, става все по-голямо", каза политологът.

Той допълни, че не е изключено на балотажа в София Мая Манолова да победи Фандъкова.

"Хората, които биха гласували "протестно" за Манолова, т.е. просто срещу ГЕРБ, Борисов и Фандъкова, не се интересуват от компетенциите на Манолова и от това дали тя е наясно как да управлява града", отбеляза Георги Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Марушка преди 4 години
То пък фандъчката е мн компетентна12527
18
0
 
2
 
! Отговори
не преди 4 години
ходят да гласуват свестните хора ,защото на тях се подиграват с образованието им,професиите им и политиците обичат глупаците- те са им по-лесни за управляване т. е; търсят подобните
17
0
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Георги Киряков май и Той се продал ,но не за 30-100 лв,а за много ,много по голяма сума.Започна се с манипулирането на голите шарани.Фин ресурс е в управляващите и Те могат да си позволят ,ей таквиз наематели по ТВ да манипулират народа,а той горкият какъв шаран е ... .
16
0
 
10
 
! Отговори
стига преди 4 години
с тая мантра,че без мнозинство в общината кмета не можел да управлява,бре!Повече от половината общини се управляват така.Шумът на парите е по-важен от партийната принадлежност.Туй си е чисто ОПГ на общинско ниво,местните дерибеи се договарят помеждуси и за всеки има парче от яловата пица!
15
1
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
нищо лично срещу гжа фандъкова но тя не е кмет а изп директор на герб и гн борисовкоито и да стане кмет метрото ще се строи искам да спре застрояването на люлинсофия не се нуждае от небостъргачи и от повече народ от провинцията
14
0
 
10
 
! Отговори
Ехаааа преди 4 години
Интересен избор се очертава. Едната не може да управлява защото не знаела как, а другата за два мандата не се научи да управлява . Този сложен избор се налага заради тъпотията и алчността на десните грантаджии с водач със съмнителни професионални умения и лидерски качества, които държаха на всяка цена на мега непопулярния си архитект.
13
0
 
4
 
! Отговори
8 преди 4 години
Балотажа е формален .В сряда обявяват окончателните резултати и остават само два дена за агитация !?
12
3
 
6
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До София е синя явно имаш много объркани представи за селянин и комунист ние българите първи сме показали на света какво е град, канализация за чиста вода и фекална така че тези изтъркани фрази на ционистката смрад не ни ги повтаряй че са ни втръснали ...
11
1
 
8
 
! Отговори
postradal преди 4 години
До Глад Най страшното нещо което идва е липсата на вода особено в районите където е суша откъдето идва глад и мизерия но това не засяга богатите особено тези които еснафски са се присламчили към още по богатите които отдавна крадат и нямат спиране дано Господ да види това
10
1
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 4 години
Политологът Стойчо, всъщност е една платена от герб самка Canis!
9
2
 
12
 
! Отговори
Глад преди 4 години
И след тези избори трафика към Европа и света в търсене на по добър живот ще се засили. Защото така го направиха политиците. Без лустрация една символична демокрация. А филма Кръстника е едно към едно със сегашната действителност.
8
5
 
22
 
! Отговори
Младеж преди 4 години
Мая беше истински омбудсман ,и се грижеше наистина за обикновените хора. В Софийска община има страхотно обвързване по отношение на държавните поръчки. Дават се само на приближените до властта фирми. Нещо повече ,има фирми които съществуват единствено и само от тях.
7
19
 
6
 
! Отговори
Оставка преди 4 години
Ако другите десни не подкрепят Фъндъкова срещу Червения куркудиу, ще носят позор, който се изтрива само с оставки или записване в БСП! Тогава ще е разбираемо!Сега ще проличи дали дясните формции имат бъдеще, а именно да са сговорна дружина срещу БСП. Поединично само ффирки могат да правят на комунистите.Защо да съм симпатизант на дясна формция, на която лидера й няма да ме призове да спрем настъпленито на комунистите към властта!
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Стойчо е герболог.Пеевските медии се ползват заедно от ГЕРБ и ДПС.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да я накажем и отстраним от политиката завинаги още на първи тур !"Първият тур приключи, г-н гербава дрога! Вече няма как да я накажем на него!Осъзнавате ли изобщо действителността, когато пускате опорните си точки?
4
27
 
9
 
! Отговори
София е синя преди 4 години
*** и комунистка никога не е ставала кмет на София и никога няма да стане. Мая Манолова е и *** и комунистка т.е. никога не може да стане кмет на София.
3
26
 
12
 
! Отговори
София не забравяй... преди 4 години
Софиянци не забравяйте, че Мая Галева(Костинбродска) гласува за избора на Пеевски за министър на МВР по време на правителството на Орешарски и след това плюеше и злобно обиждаше цяла година справедливите протести на софиянци срещу комунистическата мафия. Самото кандидатиране на тази семпла провинциална комунистка за кмет на София е голямо нахалство и обида за софиянци. Да я накажем и отстраним от политиката завинаги още на първи тур !
2
6
 
29
 
! Отговори
РВ преди 4 години
Фандъкова никога не е била кмет на София, г-н политолог. Всички знаем кой и нарежда. Както и всички знаем че ще " спечели" пак, макар и никой да не гласува за нея. Също така знаем, че дори и да допуснат Манолова до стола,то ще е само з да си избършат ръцете с нея след като я съсипят и не и дадат шанс да работи нормално. Ясно ли ви е г-н политолог?
1
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е този човек! Аз и всичките ми познати ще гласуваме единствено за да наритаме гербавите в празните тикви!