Всеки загубен град от ГЕРБ е неуспех, спечелен от БСП - успех

Журналисти коментират изборния ден
29 окт 2019 09:46,
80

"Малко повече е присъствието на БСП в тези балотажи и общинските съвети. Имаме нормална картина за местни избори. БСП тръгват от нулата, така че и един град да спечелят - за тях е успех. А ГЕРБ и един град да загубят, някой може да каже, че е неуспех. Всеки получи това, което заслужаваше", коментира журналистът Валерия Велева, обобщавайки развоя на местния вот след първия тур.
Още по темата

В студиото на "България сутрин" тя подчерта, че кампанията на Йорданка Фандъкова е била много фокусирана. А десните лидери тотално отстъпвали от отговорността, която трябвало да носят в този момент.

"Много е важно какво ще кажат Борис Бонев и архитект Игнатов. Лошото е, че до този момент нищо не казват. Архитектът на промяната няма да отиде да гласува в неделя. Как може кандидат-кмет да блокира възлово кръстовище в София?! Поведението на Борислав Игнатов беше абсурдно", обясни Велева.

И добави, че Борис Бонев, подкрепен от "Спаси София", е далеч от политическото лидерство. Голямата отговорност била на десните, които са стари политици.

"Толкова тегави избори не е имало. Нямаше екзитполове. Интересното на тези избори беше кой ще е втори. В София здравият разум казва, че Фандъкова няма как да загуби. Никой няма видима победа или загуба", коментира на свой ред главният редактор на вестник "24 часа" Борислав Зюмбюлев.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че арх. Борислав Игнатов е направил голяма грешка, обвързвайки избора на главен прокурор с кампанията си за местните избори.

Валерия Велева пък смята, че нямаме изборна администрация и подготвени с годините хора, които да знаят какви грешки не трябва да допускат. Взимаме хора, които учим набързо и 90% от протоколите са грешни, а това бави процеса, настоя тя.

Според нея е абсурдно да има предсрочни парламентарни избори в страната. Слави Трифонов пък не предлагал нищо ново.

"В неговата учредителна декларация, освен  че има антиконституционални текстове и неизпълними призиви, нищо друго не виждам", отбеляза Велева.

"Слави Трифонов сигурно ще направи партия, но няма да е нещо, което да помете всичко", съгласи се Зюмбюлев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да коментираме колко се дадоха за Северната скоростна тангента и какъв е резултата от това !?Едно време имаше Караулка на околовръстното с светофар и ставаха задръствания като идваш от Божурище. Днес има кръстовище на три нива на това място и светофар веднага след него на 50 м. от предишния и отново има задръствания!Десетки милиони отидоха а ефекта е ЗАДРЪСТВАНЕ
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кръговото на Северната скоростна тангента на Ломско шосе за Костинброд!Излизаш от него и влизаш в една колона от коли към Обеля и така до другото кръгово на Метрото караш на 1 скорост като често спираш след което има малко прав участък и светофара на Била те държи 15-20 минути тоав ли е Европейска столица!Ходил съм в Истанбул е няма такива изпълнения въпреки , че е 20 милиона град караш без да спираш макар и в колона от коли!
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои да ми каже защо като се дадоха десетки милиони за Севрната скоростна тангента има такива задръствания на пресечните и точки!Например идваш от Божурище и хоп задръстване в неделя съм чакал 30 минути да мина на прословутото кръстовище на три нива!И като се замислиш, че причината е защото веднага след него има светофар на които за да завиеш на дясно трябва да минеш през кръговото!
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искате *** да продължи гласувайте за Фандъкова която едва ли ще направи нещо повече по въпроса от това което направи до сега!Щом сте мазохисти и това което става до сега ви харесваБойко ви каза, че им остава да направят Южната дъга и още един път Значи вие ако това ви стига добре изберете си отново даскалицата
38
2
 
9
 
! Отговори
Експерт преди 4 години
Нямам нищо против младите хора от "Спаси София", но повечето от тях бяха откровено зад *** идеите , а и външният вид е доста нежен за мъже.Ако това е бъдещето на България, тежко ни.А за високите резултати на изборите, значи младите хора са отвратено от старите политически чучела.Време е за ръзмисъл май!
37
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая преди 10 дена излезе с 420 предложения какво да се направи в София. Намерете го из мрежата, още де е изтрито.Ами да умреш от смях. НИЩО-Освен че повтаря направени вече от Фандъкова неща другите са абсолютни глупости. Като например - да има контейнери и за храна???Това само пълен ***.от би го предложил. Из цяла София ще се разнася воня .Има и други `екстри`, които показват само глупост и некадърност и нищо друго.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средствата в Бюджета на София не са малко, но не се харчат правилно!За това трябва нов кмет които да няма подкрепата на Общинския съвет Когато си сам е по трудно да крадеш знам го от майсторите на покриви които ме ограбиха миналата година в София предлагаики ми ремонт за малко пари а после си доведоха още рекетьори и ме изнудиха с заплахи а милицията и прокуратурата които пазят измамата казаха защо им даваш!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие с какво се отоплявате през Зимата в законното си жилище за което плащате данък на общината и на Топлофикация като си платите сметката за парно?Откъде на къде ще купуват климатици на някои каква е тая дискриминация
34
9
 
6
 
! Отговори
до 32 преди 4 години
Това са глупости. Гаранцията се доказва с РЕЗУЛТАТИ.А при Мая резултати няма и никога не е имало.Има само едно агресивно приказване и неистово желание да се докопа до властта което е без покритие.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искате Фандъкова да даде 65 милиона за климатици за тия които се отопляват на дърва в незаконни кофтори добре!?
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на мене ми идваха майстори вкъщи и да ви кажа изиграха ме обаче кмета не ги вика той а прави конкурс и може да се избира между много кандидати а те избират най скъпия и накрая хората са недоволни от ремонта и се спъват в перките на акули!
31
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Мая е слугиня на Гергов и задкулисието от БСП, КОИТО СЕГА ПОТРИВАТ РЪЦЕ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО БАНИЦИТЕ И ИЗГЛАДНЯХА.За мен Бонев е кандидатът.
30
3
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Гарант е Общинския съвет които е от ГЕРБ и десните основно иначе те ще си затворят очите ако Фандъкова вложи милиони в една улица както стана с Графа
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ти гарантирам! Имаш ли други въпроси?
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кай ми гарантира, че при Мая няма да има корупция. Самата Мая ли?Досега с нищо не е показала, че е кадърна.Три години се занемява с Топлофикация и какво? Едно големо НИЩО.ПОГЛЕДНЕТЕ СИ СМЕТКИТЕ.колко пъти се занимава с майките на болните деца? Освен че се снима с тях 100 пъти - резултат пак НЯМА.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко което се направи в София можеше да се направи и с по малко пари обаче нашите хора нали трябва да усвоят милионите уж с конкурс а печелят Джи Пи ГРУП сигурно защото са най добрите естествено не може да е друга причината
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроса не е партиен в София а дали сте за Корупцията или НЕ2 г Правят ремонт в Северния парк здрави алеи ги изкопаха да сменят плочките
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за глупости.Ако това което виждаме в момента е успех за БСП, те са много зле. Достатъчно е да се прегледат списъците. Защо се самонапомпват толкова не знам.БСП имат един кмет спечелил от първи път. - в Русе. Докато Герб - 5.Еми погледнете другари и другарки.Успех ви желая за в бъдеще, но не се самозалъгвайте.
24
9
 
11
 
! Отговори
Инспектор Тюхчев преди 4 години
Смешен герберски плач! За съжаление алтернативата е Манолова, но както е казал Ницше "всичко, което убива ГЕРБ ни прави по-силни".
23
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи да си изберем отново хрисимата даскаличка, за да не спре мутрата парите за София, така ли?Еййй, умни сте гербавите мишоци, спор няма!