Галъп: Десни гласуваха за Манолова, Борисов е балансьор

ГЕРБ хвърлиха всичките си сили в Пловдив и София
4 ное 2019 10:29,
43

Случи се десни да гласуват за Мая Манолова - част от подкрепилите Бонев и Игнатов гласуваха за нея. Борисов е по-скоро балансьор и не се вдигна антивълна в София, подобно на други големи европейски градове. Това каза в "България сутрин" политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на социологическата агенция "Галъп Интернешънъл".
Още по темата

"Голяма част от десните бяха в дилема", отбеляза той.

По думите му явно е имало съсредоточаване на сили в големите градове - Пловдив и София, където ГЕРБ хвърлили всички сили.

Според него трудно ще се разбере дали се е отразило, че в ГЕРБ го е нямало Цветан Цветанов. Борисов показал, че може да управлява партията.

"Трудно е да се предположи какво би станало, ако имаме касиране на вота. Не вярвам да се случи това обаче. Останаха много незадоволени очаквания. Не мисля и не личи да има идея за политически проект на Манолова. Постижението ѝ не е никак малко без партия, за първи път видяхме Фандъкова като политик, а не като администратор", посочи политологът пред Bulgaria ON AIR.

Според него се търсило освежаване, новото, рестарт по отношение на лицата, за които гласуваме - Слави Трифонов вече се бил заявил в тази ниша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
точно на предните избори - евроизборите - Първан Симеонов каза, че дори граница от 3 процента се преодолява много трудно, в края на деня а такаав над над 3 процента - не се преодолява, това не са 1-2 процента. И изведнъж на тези избори имаме масова практика на "изчезнали" 8-10 процента, както стана със Славчо Атаносов, Мая Манолова и опонента на Спартански, които стопиха нереална преднина. Значи някой е знаел за тяхната преднина и я е криел, да не би хората да гласуват за тях.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 17 - говориш неща които не разбираш. Колкото и да се наддава мизата не може да изчезнат повече от 3 процента, което е СТАТИТИЧЕСКАТА ГРЕШКА. Още повече че ако 3 процента сутринта са да речем 50 000 гласа, вечерта 3 процента са 500 000 гласа., защото са гласували повече хора. Абсурдно е да са гласували изведнъж 10 процента, просто социолозите са "крили4 истинските данни.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевен - Кунева и зелениВидин - Кунева, ССД и НДСВЛовеч - тежка битка спечелена с малко от ГербДобрич - БСПРусе - БСПЯмбол - независим, БСП са втори, Герб дори не влизат в балотажакюстендил - Паунов, който два мандат бе заместник на Костов и тупаше Борисов. сега Борисов се "Прикачи" къ Паунов, ной той си е от ДСББлагоевград -БСп и АБВПерник -БСп и АБВСандански - ВМРо Кърджали ДПСХасково - ГЕРБ СМЕНИХА КМЕТА.
14
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10..."къде изчезнаах 10 процента?"Ами Манолова е наддала мизата при ромите, иначе няма друго обяснение !Тя затова непрекъснато повтаря, че купуват гласове, без да уточнява Кой.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
12Омразата е перфектен съветник и работи!
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е долна мутра с партийна книжка в задния джоб.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб губи кърждали, Плевен, Ямбол, Търговище, Видин, Перник,Сандански, Благоевград, русе, Добримч, на кантар бяха нещата в Ловеч. Северна и Югозапдна България са срещу Герб само Балкана са с тях.
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София, Русе, Благоевград гласува Омразата, а тя е лош съветникТака наречената "градска десница" в София от ненавист към Борисов гласува по попкръстьовски.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП взима 4/5 областни града и удвоява резултата по градове, Герб губи югозапазапдна България - Блаевград, Перник, Сандански, а в Кюстендил е Паунов - , а София им бе на косъм. Герб губят 9 регионална кмета от 20 - от ДБ и 1 от БСП - в ИЗгрев. Герб остават с едва 27 общински съветника от 60 в София. Пирова победа в София. Във Варна на втори тур, гласуваха по-малко хора за техния кандидат.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алфа Рисърч вчера даде 13 процента разлика в полза на фандъкова, а какво стана тя? само 20 000 гласа и по-малко от 3 процента. къде изчезнаах 10 процента?Всички агенции вчера се надпреваваха да олясняват как ще бие Спартански с над 63 процента и сега какво стана? трудна победа с малко над 1500 гласа-Славчо Атанасов трябваше да е трети, а качи още 5 процента и стана втори.Социолозите да си скъсат дипломите
7
5
 
10
 
! Отговори
САТАНА преди 4 години
Ако Слави влезе в парламента, това вече ще е края!!!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според него трудно ще се разбере дали се е отразило, че в ГЕРБ го е нямало Цветан Цветанов и такаот 12 години има правен имунитет с принуда от имащи на нямащи.
5
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко следва логиката, Манолова и Радев са ясни, намесва се другия независим с червено сърце и дупе Трифонов и следва поредната атака. Славчо може да се прави на какъвто си иска, но мозъка му е тъмночервен...и аматьорски.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другият компрометиран е Евгений Дайнов .Вече никой не вярва на лъжите му за всичко .
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коминтерновския Калъп се провали.
2
11
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Истински погром за червените социолотически врачки показаха тези избори. Никой от тях не позна абсолютно нищо. Само манипулации, халюцинации и внушения от най-елементарна проба.
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА ЛЪЖИТЕ НА ГАЛЪП. НОКАУТ ЗА РАЙЧЕВ. ТОТАЛЕН АУТСАЙДЕР В СОЦИОЛОГИЯТА.