На изборите: Жените до урните повече, висшистките са решили вота в София

В страната обаче профилът на гласуващия е различен
Обновена: 6 ное 2019 19:10 | 6 ное 2019 09:15,
142

Жените висшисти са се оказали най-активните избиратели в София. Това показват данните на социологическа агенция "Тренд".

Профилът на гласуващия в София е по-различен от общия профил за страната. На балотажа правото си на глас са упражнили повече жени, отколкото мъже. Съотношението е 58% жени на 41% мъже.

Най-ниска е избирателната активност сред младите на възраст между 18 и 29 години години – едва 11%. Традиционно и на други избори младите са най-неактивната група по време на избори – това се потвърждава и по време на местния вот, предава Bulgaria ON AIR.

Най-много са гласуващите на средна възраст – близо 20%.

Най-активни на избори са хората с висше образование в София – над 73%. Рекордно нисък е делът на избирателите с основно или по-ниско образование.

Между първия и втория тур на изборите гласуващите млади намаляват. 

Над 97% от гласувалите на втори тур са българи, а хората от ромски произход са под 2% с уточнението, че екзитполът е на база отговорите на анкетираните. Делът на ромите може и да е по-голям, но хората в анкетите да са записали етнос – българин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
90% от тях работят като чиновници. А дойде друг на власт и съкрати администрацията, ще останат гладни. Защото са свикнали по цял ден да се мотаят и да чакат да им свърши работното време, нямат никакви умения и до една са назначени с връзки. Имам още три познати, които гласуваха за Фандъкова. И трите се издържат с наеми и не работят. Имат дипломи за висше, но и на трите специалностите са им едни измислени и освен в държавната/общинска администрация, не биха могли да работят друго.
96
0
 
6
 
! Отговори
секреция Денчева преди 4 години
Демек вота го решиха секретарките.
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при това овчедушие на българина можеш да му разказваш всякакви вицовете кандатите им за кметове не са вишисти- или са измислени вищисти за електората да не говорим
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми, кат си нямат работа и си играят на еманципация....
93
1
 
6
 
! Отговори
анон преди 4 години
в смисъл, че герб са строили редиците в общинските предприятия с всичкото "бизнес администрация", "социални дейности", "психология" и "финанси", дето сигурно и едно св не могат да си пуснат без инструктаж, са се наредили чинно да изпълнят заръките. за ляба. въпрос на терминология, ама от висше до висше .. на администратка да и кажеш, че е висше си е престъпление с/у обществото. софтунито и то ли е "висше"
92
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У махалите е пълно с висшисти и висшистки. Направо се прескачат. Но имайки предвид, че повечето политици мистериозно добиват дипломи за "вишо" след като пораснат в съответната партия, то не е изключено вече на кюмюрджиците да им дават дипломи вместо 50 лв. То излиза по-евтино, предвид капацитета на печатницата в Костинброд - щракат им дипломи на конвейер и всеки във Факултето - висшист. Заедно с това и инвалид 94-та степен, социално слаб, дискриминиран и тъй нататък.
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според статия в "Дневник", Ангел Джабмазки се е отказал да става общински съветнит и се връща като Евродепутат за 15 000 евро/месецПитам аз: Защо излъга и подведе хората, които са гласували за него ?тези, които не са гласували за него - те си го знаят, СИДЕРОВ СЕ ОКАЗА ПРАВ ЗА НЕГО
90
0
 
8
 
! Отговори
Www преди 4 години
ГЕРБ купувачи на гласове мишоците се продадоха за по 50лв после ревът и са недоволни нека им е малко им е даже трябва им още мизерия на тези мизерници дребни душици за по 50лв
89
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оно във Факултето съде вишисти
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Квартал "Христо Ботев" - За Фандъкова гласуват 3147 души, а за Манолова 563.Сходно е положението в "ромските" секции в район "Красна поляна", където е квартал "Факултета" -Фандъкова получава 2751 гласа, а Манолова 513.Квартал "Филиповци" в район "Люлин" - Фандъкова е точно 6985, а за Манолова 1404.Кандидатката на ГЕРБ печели в съотношение пет към едно.Прочети още на: https://dnes.bg/mestni-izbori-19/2019/11/04/kupen-romski-vot-falshiva-sociologiia-i-fandykova-pecheli-vota.428523
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, защо никой не иска забрана на интегралната бюлетина, защото само при нея има опция да се контролира гласа на хората? Да излезем на площадите и да поискаме край на тая бюлетина. Ако по бюлетините не може да се драска и зачертава няма да има невалидни и контролирани гласове? Имаше ли купени гласове преди Симеон да дойде и да въведе тая бюлетина - НЯМАШЕ! вЛИЗАШ ГЛАСУВАШ С ЕИДНА БЮЛЕТИНА И СИ СЛАГАШ В ДЖОБОВЕТЕ ОТ ТЕЗИ НА ДРУГИТЕ ПАРТИИ ПО ЕДНА И НИКОЙ НЕ ТИ ЗНАЕ ГЛАСА
86
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко рома са гласували в София, ако са над 20 хиляди, ето кой е решил изборите в София, ПРЕСТАНЕТЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ, ЧЕ УМНИ ХОРА ГЛАСУВАТ ЗА герб. Видно колко са умни е от сайта ПИК, той е предназначен за да радва електората на ГЕРБ.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Матриархат кай... Малко сте закъснели. На запад вече започнаха да се отричат от феминизма. При това усърдно и усилено. А вие тепърва ще го прокарвате... Бавна работа... И забавна ;))Иначе, успех ви желая.
84
6
 
3
 
! Отговори
Норчето, висшистка преди 4 години
Матриархат. Свиквайте. Ние ще решаваме какво да се прави.
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ беше абсолютно закономерен резултат на българския преход, на концентрацията на икономическите и политически шансове в едно привилегировано малцинство, т.нар. олигархичен режим. Българската олигархия за последните 20 години направи всичко необходимо за това т.нар. демократични избори да се превърнат във фарс и които само да възпроизвеждат статуквото. Такъв тип режими не се свалят с избори.
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде се изгубиха 100 000 гласа м/у първия и втория тур? Било техническа грешка? Айде, де.Константинов, Мишо, професоре, ти ли не можеш да смяташ, подопечните ли или "грешката" е умишлена? Не било се отразило на вота.Дали?
81
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УМНИТЕ БЪЛГАРКИ ПОБЕДИХА ТЪПИТЕ СОЦИАЛИСТИ
80
1
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До Аз знам, но питамЕдинствената разлика между БеСраПе и ГРОБ е емблемата и цветът на знамето.С това всички разлики свършват!Аз лично съм на мнение, че някои много умен БКП-еец или поне познаващ много добре българската народопсихология е измислил ГРОБ още преди 9.11.1989!Още тогава БКП са се разбрали половината да си останат приемник на БКП,а останалите за пред хората да го раздават анти-БКП, а реално вечер да си се гушкат и да си въртят заедно далаверите! Ама това гробар няма как да го вдене!
79
2
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До Аз знам, но питамАбе личен ореходържач на най видния БКП-еец не се става ако не си предал целия си род + всичките им съседи на партията майка! Пък и в младежкото БКП (ГРОБ) има повече червенокнижковци отколкото на съборите на БСП! Все пак дъртото БКП (БСП) събра комунистите верни на партията, а младежкото БКП (ГРОБ) събра комунистите верни на Бай Тошко и издигна негов замесник (тоя дето е бил най близо до орехчетата му, все пак бяха в устата му няколко години) и си искат старото време!
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-новият виц, и същевременно - продължение на безсмъртната творба на Алеко:-И на какво ще ме научиш? Аз знам всичко за изборите.Едно магаре ми дай, ще го направя депутат, кмет, каквото поискаш... - каза Бай ***...-При 20 хиляди гласа разлика, имам 40 хиляди гласували роми и 100 хиляди фантомни избиратели... - отвърна Бойко.А Бай *** вече гледаше със зяпнали уста...