На изборите: Жените до урните повече, висшистките са решили вота в София

В страната обаче профилът на гласуващия е различен
Обновена: 6 ное 2019 19:10 | 6 ное 2019 09:15,
142

Жените висшисти са се оказали най-активните избиратели в София. Това показват данните на социологическа агенция "Тренд".

Профилът на гласуващия в София е по-различен от общия профил за страната. На балотажа правото си на глас са упражнили повече жени, отколкото мъже. Съотношението е 58% жени на 41% мъже.

Най-ниска е избирателната активност сред младите на възраст между 18 и 29 години години – едва 11%. Традиционно и на други избори младите са най-неактивната група по време на избори – това се потвърждава и по време на местния вот, предава Bulgaria ON AIR.

Най-много са гласуващите на средна възраст – близо 20%.

Най-активни на избори са хората с висше образование в София – над 73%. Рекордно нисък е делът на избирателите с основно или по-ниско образование.

Между първия и втория тур на изборите гласуващите млади намаляват. 

Над 97% от гласувалите на втори тур са българи, а хората от ромски произход са под 2% с уточнението, че екзитполът е на база отговорите на анкетираните. Делът на ромите може и да е по-голям, но хората в анкетите да са записали етнос – българин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте на картата по квартали оцветяването в София къде печели районни кметове Демократична България - в централните райони, където хората са най-образовани. В крайните квартали и ромските махали е ГЕРБ, а един район само има и БСП. Не ми пишете плюсове и минуси, просто вижте картата на София след вота по райони.
56
4
 
21
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Изборите в София бяха решени от малцинствата, който са гласували 5 към 1 в полза на Фандъкова !
55
13
 
3
 
! Отговори
Бай Пешо преди 4 години
Досега не съм чул жените да са в нещо по-добри от мъжете с изключение на художествената гимнастика и отглеждането на деца.
54
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези вишистки, които не знаят какво е демокрация и гласуват за мафиотска тирания? Интелигенщина.
53
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Висшистките с метлите ли?
52
6
 
5
 
! Отговори
ЦК на БКП 3 преди 4 години
... Трябваше НИЕ да си останем ! Но това което направи Бате Ви Горби ( Горбачов... ) ще му "ядем попарата" още дълги години ..... ! Сега пак са "наши момчета и момичета" , но както казах - значително по - нискоинтелигентни и НЕ мислещи за обикновения Българин от нас !!! Това е големия проблем ! Разбиха готови и работещи модели за всичко и НЕ направиха нищо ново !!!!! Вижте само в СПОРТА къде бяхме и къде сме в момента ... Олимпиадата в Сеул - 1988 на 7-мо място по отличия!!! ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ !!!!!
51
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Висшистките, ама от днешните, с нивото на училищни тройкаджийки. Само такива могат да решат вота по този начин.
50
4
 
11
 
! Отговори
ЦК на БКП 2 преди 4 години
Блажени са вярващите - Мислите си , че е "Голям Демокрация" ха ха ха и Ви управлява някой друг ..... а НЕ - НИЕ от БКП !!! ... И какво като имате право да "гласувате" ?!?! Между КОЙ и КОЙ избирате? Знаете ли? Ха ха ха! Избирате между един или друг "доносник" или "Комсомолски секретар" или роднина на някой бивш големец от БКП !!! Голям избор - няма що ! :) ЛОШАТА НОВИНА Е , че преди 10 ноември 1989 г. бяха значително по - интелигентни и мислещи за хората! А сега - ТОТАЛНО МАСОВО ЗАТЪПЯВАНЕ!!!!!..
49
2
 
17
 
! Отговори
Главанак преди 4 години
Ако на някой не му е ясно, е крайно време да му се изясни- управлява ни мафия! И докато тя управлява, всякакви надежди са утопия. И какво като изборите са купени? Просто *** не виждат смисъл от тях- и затова решават да продадат гласа си! И най- важното! Ако имаха поне малко, ама съвсем малко достойнство и чест- гербаджийте щяха сами да се откажат! Но...... това е следващата утопия. " Хроника на една предизвестена смърт"!
48
5
 
9
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 4 години
Другарят Б. Б. е "наше момче" - наш кадър ! Но някъде май го изпуснахме по пътя ... И той доста си повярва и изключително изнагля! Не случайно го сложихме да пази Бай Тодор през 90 - те ! :) ... Доста неща е научил при срещите си с него тази хитра мутра ! ....... Направи си партия - и взе там най - наглите , хитрите и безкрупулни бивши "Комсомолци" , "Партийни другари" , "Пионерчета" и "доносници на шесто" !!!!!! ....... :) ;) :) Наистина ли мислите , че Ви управлява НЕЩО РАЗЛИЧНО от БКП?!
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко,ко речи?
46
4
 
14
 
! Отговори
реалист преди 4 години
БЕЗАПЕЛАЦИОННО фалшива новина. БЕЗАПЕЛАЦИОННО, БЕЗАПЕЛАЦИОННО !!! Ако бях ГЕРБераст щях да се изчервя от глупавите манипулации на партията Шайка. Какви ли глупости да очакваме утре ? Ама какво да се учудвам, когато Мутрата се, който се признава за глупав е вдъхновителя на калинките си по места.
45
6
 
20
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Манолова е отличничката на випуск 1990 на Юридическия факултет на СУ, един от най-добрите адвокати в България.Ти по-добре искай Фандъкова да покаже дипломата си, която никой не е виждал.Както и тази на шефа й - Еднокнижника от Банкя.
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение на 44Сега тъкмо грантаджиите от ДБ начело с Бойкикев "протестират" срещу собствения си закон-недоносче срещу Гешев, който им прибира спонсорите на "топло".същото е с Галева - още през 2006 г. се пробва с нов избирателен кодекс - отново недоносче; е, послушаха я. Пак не й хареса, та през 2017 направи "ремонта на ремонт" и пак й угодиха - промениха закона, белким най-после спечели БКП-то. Та сега и Галева "протестира" и "касира" изборите в противовес на собственото си "законче".
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами жени гласуват за жени - нормално. Мъжете не ги припознават тези две жени като сериозен управленски потенциал. И то си е така. Жените си помислиха, че могат да са като Желязната Лейди, ама не би. Едно е да си Татчър, друго Фандъкова и Манолова.
42
9
 
11
 
! Отговори
Ах, Жените! преди 4 години
Светът върви към разпад,откогато жените:Имат право да гласуват;Бият,ненавиждат и мразят мъжете;"Карат" джипарки;След 35, "мислят" да родят,освен ако не искат да вържат 60 годишен чичко с дете;След 42 са при Щерев, който им казва,че има страшен материал;Мързелуват в къщи,а отделят свръхусилия,да тренират;Харчат и плюскат, ненавиждайки изгледа си;Изневеряват двойно повече от мъжете.Най-големите беди са на политическия фронт-Фендупкова,пчелата Мая,Меркел...Проста форма-живучест!+25-75
41
1
 
23
 
! Отговори
сметайте преди 4 години
-Квартал "Христо Ботев" -за Фандъкова гласуват 3147 души, а за Манолова 563.- "Красна поляна", където е квартал "Факултета" - Фандъкова получава 2751 гласа, а Манолова 513.-квартал "Филиповци" в район "Люлин" - Фандъкова е точно 6985, а за Манолова 1404. Кандидатката на ГЕРБ печели в съотношение пет към едно.Ето кварталите с най-много висшистки!
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9"провинциалистка та"...Личи си колко си "истински" софиянец, дори не знаеш кои са общините в центъра, а и анти-ГЕРБ трольовците имат спешна нужда от ограмотяване с допълнителни "опорки" - ДБ са многократно пребоядисваните люспи на грантаджиите от Костовисткото "СДС", най-пресните са на Ристо Бойкикев- "рИформаторо-министЕр" от второто правителство на Борисов, който с много врява и "протести" прокара закон, според който Съда няма право да се бърка на Прокуратурата - и обратно.
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нашата компания новоназначената шефка изръси следния лаф - "Висшето не е показател." Идеше ми да й забия един шамар, НО тука се толерират само ш.франтии !Аз ценя висшето, защото знам колко време, пари и нерви отнема !!!
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да просперира България, трябва да се въведе ценз!Право на Глас само след завършено Средно образованиеСредното образование е безплатно. Раздават се закуски, а на социялно слабите се раздават учебници. За вече възрастните жители има вечерни гимназии - също безплатни!Децата под 18 години им е забранено да гласуват, защото считаме че нямат акъл да се грижат сами. Защо тогава необразованите жители да гласуват?Има разлика между Жител и Гражданин. Гражданинът гласува според собствената съвест