На изборите: Жените до урните повече, висшистките са решили вота в София

В страната обаче профилът на гласуващия е различен
Обновена: 6 ное 2019 19:10 | 6 ное 2019 09:15,
142

Жените висшисти са се оказали най-активните избиратели в София. Това показват данните на социологическа агенция "Тренд".

Профилът на гласуващия в София е по-различен от общия профил за страната. На балотажа правото си на глас са упражнили повече жени, отколкото мъже. Съотношението е 58% жени на 41% мъже.

Най-ниска е избирателната активност сред младите на възраст между 18 и 29 години години – едва 11%. Традиционно и на други избори младите са най-неактивната група по време на избори – това се потвърждава и по време на местния вот, предава Bulgaria ON AIR.

Най-много са гласуващите на средна възраст – близо 20%.

Най-активни на избори са хората с висше образование в София – над 73%. Рекордно нисък е делът на избирателите с основно или по-ниско образование.

Между първия и втория тур на изборите гласуващите млади намаляват. 

Над 97% от гласувалите на втори тур са българи, а хората от ромски произход са под 2% с уточнението, че екзитполът е на база отговорите на анкетираните. Делът на ромите може и да е по-голям, но хората в анкетите да са записали етнос – българин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За да победи злото е достатъчно добрите хора да не правят нищо"Чудите ли се защо стигнахме до тук?
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номерата с купения вот, основно ромски, корпоративния вот (държавната общинската администрация), фалшифицираният вот (чували с бюлетини за подмяна, протоколи, невалидни уж бюлетини, заменени такива и т.н.), манипулираният вот (лъжливи екзит полове, социологически проучвания", СМИ и агитация в деня на изборите), отказът от машинно гласуване, местенето на "избиратели" в нужните населени места и т.н. - всичко това държи и ще държи суджукорастите на власт.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над 30 години не живея в България, и над 17 години нямам българско гражданство но все още фигурирам при избори в избирателните списъци.
74
1
 
7
 
! Отговори
Аз знам, но питам преди 4 години
А Бойко, бил ле е член на бкп ??? Ако е бил, той комунист ли е ???
73
1
 
2
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До ЛудСтатистиката отдавна излезе! Чети и се ограмотявай!
72
0
 
9
 
! Отговори
To6 преди 4 години
Стига с тези висшисти (и аз съм такъв). ТО ТРЯБВА ДА ИМАШ НЕЩО В ГЛАВАТА, ДРУГОТО СА ДЖУКИ ! а, между другото, то може и да се купи, както вота за изборите !!!
71
0
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До АЙДЕ , ДЕ ....Абе те я дадоха ама 85% от ромите са за Фъндъкова! Така че айде без идиотщини! И това е информация от ЦИК. А тези ТРЕНД ли са Мренд ли са изчисляват на базата на решилите да им отговорят.
70
1
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До Калеко АлекоАбе да ти кажа и висшистите които имат мозък в главата не са фен и на младежкото БКП (ГРОБ) и вожда им които е с коефициент на интелигентност на амеба! Така, че спокоино, за ГРОБ гласуват същите като за БСП - *** и треперещи за работното си място роднини настанени на сладки държавни служби!
69
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Лично аз не познавам софиянец да е гласувал за Фандъкова. Живея в Лозенец, на 51 години съм. Познавам над хиляда души."Лично ти вземи да отвориш агенция за запознанства, познаваш предостатъчно хора, че и подробности от сорта как са гласували! Под пари ще останеш, явно си комуникотивен, а и ти споделят хората лични неща...
68
4
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Женомразецът, който редовно пише тук, да не си е направил харакири?
67
11
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ , ДЕ .... преди 4 години
НАЛИ , ДАДОХА СТАТИСТИКАТА , КОЙ Е ПОДКРЕПИЛ МАНОЛОВА НА ИЗБОРИТЕ...??!!!1/ОСНОВНО КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП...2/ГОЛЯМ % ОТ ВМРО ....3/ ХОРА ОТ АТАКА.....4/ДиБъ-- НА ХОРАТА ОТ РАЗТУРЕНОТО СДС/ДС.....ВСЕ ---ОСНОВНИТЕ ПАТЕРИЦИ НА ПРЕХОДА В БЪЛГАРИЯ!
66
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лично аз не познавам софиянец да е гласувал за Фандъкова. Живея в Лозенец, на 51 години съм. Познавам над хиляда души.
65
0
 
18
 
! Отговори
мак преди 4 години
Наскоро един сайт написа, че йф е харесана най-много от махалите, сега чета, че висшистките са й основен електорат. Кое е вярно? Може би победата не е престижна, щом е благодарение на братчедите, та стъкмявате нещата?
64
21
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Костинбродска се е вкопчила в ромския вот, но истината е че за БСП и нейните представители гласуват ниско образовани хора в т.ч. и роми. Хората с висше и повечето от тези със средно образование, не са фенове на столетницата и "независимите" и кандидати ... !!!
63
5
 
17
 
! Отговори
Висшистите, преди 4 години
Които формираха Ромската десница-ГЕРБ.
62
2
 
8
 
! Отговори
Преходът преди 4 години
Ще разберете кои ни управляват, ако прочетете книгата на Калин Тодоров Зад завесата на прехода.
61
9
 
4
 
! Отговори
Луд преди 4 години
"Вижте на картата по квартали оцветяването в София къде печели районни кметове Демократична България - в централните райони, където хората са най-образовани'Това от къде го измисли?!Статистика ли имаш някаква?
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като в медиите непрекъснато се пише и говори, че ромите били българи, те сигурно вече са повярвали и в анкетите казват, че са българи!
59
16
 
10
 
! Отговори
Изтърка се опорката! преди 4 години
Разликата между Фандъкова и Манолова е около 5% ! А всички гласували роми са 3% ! Значи, не може да са решили вота, за която и страна да гласуват !
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекордно нисък е делът на избирателите с основно или по-ниско образование.100% ьДДДДДДДД ( зачистете тази статия моля! )