На изборите: Жените до урните повече, висшистките са решили вота в София

В страната обаче профилът на гласуващия е различен
Обновена: 6 ное 2019 19:10 | 6 ное 2019 09:15,
142

Жените висшисти са се оказали най-активните избиратели в София. Това показват данните на социологическа агенция "Тренд".

Профилът на гласуващия в София е по-различен от общия профил за страната. На балотажа правото си на глас са упражнили повече жени, отколкото мъже. Съотношението е 58% жени на 41% мъже.

Най-ниска е избирателната активност сред младите на възраст между 18 и 29 години години – едва 11%. Традиционно и на други избори младите са най-неактивната група по време на избори – това се потвърждава и по време на местния вот, предава Bulgaria ON AIR.

Най-много са гласуващите на средна възраст – близо 20%.

Най-активни на избори са хората с висше образование в София – над 73%. Рекордно нисък е делът на избирателите с основно или по-ниско образование.

Между първия и втория тур на изборите гласуващите млади намаляват. 

Над 97% от гласувалите на втори тур са българи, а хората от ромски произход са под 2% с уточнението, че екзитполът е на база отговорите на анкетираните. Делът на ромите може и да е по-голям, но хората в анкетите да са записали етнос – българин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, видяхме ги "висшистите" от ГЕРБ до къде докараха народа и държавата с купените си и подарени дипломи, с уредените си по тяхна линия само управленски работни места.... Толкова "умни и кадърни" от първия до последния, че всяка сфера и сектор съсипаха от кражби, безнаказаност и корупция .....
36
0
 
21
 
! Отговори
да бе преди 4 години
Ха, не знаех, че ромуланските жени са висшистки, но след като казвате, може и да е така.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При екзитполовете просто питат - Българин ли сте? и ромът отговаря "да". Какво образование имате? Ромът лъже - "виШе" и социолозите така и записват и ни поднасят после този пасквил, като все пак се застраховат, че рзултатът "е на база отговорите на анкетираните".
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сайтът на ЦИК е общодостъпен, така че всеки може да провери сам протоколите и да види къде печели Фандъкова.Преднината й е смазваща основно в римските квартали.За нея са гласували и доста новософиянци от крайните квартали.В кварталите от Центъра тя не събира и 8%.Такива са фактите
33
1
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Щом успяват да се преборят с държавния апарат да им отпускат цял наръч помощи значи са повече от висшисти, те са доцент, доктори, хон. професори по дър. админинасрация (нарочно е така написано). Нормалния българин не успява с елементарни документи да се справи с дър. съсловие, а братята пускат документи (при това успешно) за цял тон различни знайни и незнайни помощи (повечето от които даже не сме ги чували). А и са доценти по право - могат да ви изрицитират всичките си права по памет!
32
1
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Голема мобилизация на Ж-ГЕРБ е имало и въпреки това, резултатът е 50/50. И требе касиране на изборите и втори балотаж;))) 20 000 гласа от "Не подкрепям никого", графа в бюлетината създадена да обслужва ГЕРБ са прибавени към Фъндъкова, за да надделее над Манолова с точно толкова;))) Като не подкрепяте никого, е, вземате тоягата и на улицата и почвате наред! Иначе, гласувайки, дори с това квадратче, подкрепяте ПП ГЕРБ! Там горе, нема "никого", там е Бойко!
31
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето за това София просперира а останалата част потъва.В София Кметът се определя от умни и мислещи хора. В другите градове от простоватите хората без завършено средно образование.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиците сеят омраза нарочно сред хората като ги делят по всевъзможни признаци и критерии. Това напрежение в обществото е излишно и много вредно. Има само едно деление - на добри и лоши и всеки сам избира какъв да бъде!
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъндъкова има 5 пъти повече гласове в ромските махали от Манолова! Някои медии се осмелиха да публикуват тази статистика, тук обаче на смеят.
28
0
 
18
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Те братята се разждат с висше по ел. инжинерство-как се краде жица под напрежение, как да се вържеш към съществуваща ел. мрежа, как да си береш ток. С висше по водоснабдяване-как се пренавива или маха водомер без да се наруши пломбата, как да си береш вода без водното да те усетят. С висше по търговия - дори най грозната мома я продават за бала с пари на пазара за роби (извинете булки), висше по ръкоделните изкуства-как се бърка в чужд джоб без да те усетят. По дър. адм. - как се взимат помощи!
27
1
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Никъде не съм споменавал, че индианците са американци!! Индианците дори не са се казвали "индианци"! Колумб ги нарича така, защото е мислел, че е открил Индия!
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи всеки човек го проверяват по ЕГН за образователен ценз и професия ли? Така излиза на практика.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествен е въпроса откъде разбрахте, и да не би от осъвършенствуване на предните крайници на вишистките, за произвеждане на по- разнообразна,, продукция,,Май ,май ви боли където вие си поискате .
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак сега разбрах защо избирателите на ГЕРБ пътуват постоянно гратис в Градския транспорт и контрольорите на Фандъкова не ги глобяват.
23
2
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Индианците ме са американци. Те не са се наричали така, белите американци ги наричат "американци", това е името на италиански изследовател. Това е като при византийско време. Те ни наричали мизи, вместо българи, нищо че мизите са пукнали от доста време.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горд съм, че кварталите в Центъра са сини.Истински сини, с не милиционерско сини, като тези в покрайнините.
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига с това ляво-дясно деление.В Бг. нито има истински леви партии,нито чисти десни.Всичко е една мешавица.Разделителната линия вече е на диктаторската,корумпирана и крадлива ГЕРБ,срещу честните и нормални хора.Стига с тия ляво-десни етикети,че сте ми смешни
20
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още преди изборите Борисов каза сценария на Мая . Провокации с гласовете на ромите и след като загуби аларма до бога за купени избори и искане за касиране. Бойко Борисов позна на 100 % всичко, а той е Премиер и е информиран отлично. Това е другари. Яд ви е , че вече не можете да лъжете .
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И при нас в Горна баня училището беше пълно с висшисти. Едни такива от Факултето.И като ги питаш знаят ли къде отиват, отговаряха - Отиваме да фъргаме за ФандАкова
18
3
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Истинските софиянци от Центъра гласувахме за истинската десница.Я кажи кои сте вие тези "истинските"? Я кажи колко са били софиянците при определянето на София за столица? Това е все едно да каже Тръмп:"Аз съм истински американец. ". Само индианците са истинските народи на америките. Не ме разсмивай от сутринта Уийли