На руснаци им се прищя принц Хари – наш цар!

"Да го оженим за руска Пепеляшка и да заживеем щастливо"
Обновена: 5 май 2011 09:31 | 5 май 2011 09:30, Елка Василева
194
На руснаци им се прищя принц Хари – наш цар!
Снимка: Reuters

Александър Баунов, бивш руски дипломат, сега – журналист, предлага радикална промяна на държавното управление в Русия и връщане към монархията чрез възкачване на британския принц Хари на руския престол.

Така, с ирония отбелязва Баунов, ще спасим руския политически елит от излишните придворни интриги и ще позволим на управляващия тандем да се заеме само с управлението на държавата, пише „Дейли мейл“.

„Нека (принц Хари) да приема парадите, да прави посещения, да дава обеди и да отправя новогодишни поздравления. Ние си нямаме кралски сватби и не виждам нищо добро в това. Целият ни придворен живот се върти около депутатите с наднормено тегло, бездарни певци и бивши участници в телевизионни риалита. Гледайки сватбата (на принц Уилям и Кейт Мидълтън) и подготовката за нея, мисля, че би било добре у нас да се възстанови монархията“, казва Баунов.

Това предложение престава да изглежда толкова куриозно предвид резултатите от неотдавнашно интернет допитване на сайта „Сноб“, според чиито резултати над една трета от руснаците биха искали да живеят в Русия с конституционна монархия. За това са гласували 39% от анкетираните. Настоящият строй се подкрепя само от 24%, а 12% искат да живеят в комунизма.

„Там, където няма крал, населението започва да обожава, да почита и да насочва инстинктивните си рицарски чувства към действащия глава на изпълнителната власт“, пише Баунов на сайта „Сноб“. Липсата на предмет на обожание за народа се превръща според него в това, че „главата на изпълнителната власт се превръща в национален лидер, роден баща, тато, дуче, команданте, лидер на джамахирията“.

Баунов отбелязва, че за момента няма „безспорни претенденти“ за трона на Романови, но принц Хари не е случаен. Негова прапрабаба е великата княгиня Олга Константиновна, внучка на Николай I и братовчедка на Александър III и е „далечен племенник“ на цар Николай II.

Освен това на принц Хари може да бъде намерена „симпатична руска булка“.

Физикът Никита Говорун също подкрепя идеята: „Принц Хари е все още свободен. Да го оженим ли за някоя руска Пепеляшка, да му се закълнем във вярност и да заживеем щастливо, като тези там, в Англия? И да не е Хенри или Хари, а Игор I”, казва Говорун, пише NEWSru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ХМ..ТОЯ РУСНАК НЕ Е ДОБРЕ...тия келяви и бозави англичани нямат никаква работа в Русия..че и монархия да ставала...ама ще го опукат тоя отворко
189
1
 
3
 
! Отговори
pepelyaschka преди 13 години
a zaschto ne balgarska pepelyaschka moje bi az ili nyakoya druga no da e bg ne che e krasiv no e princ :):):)
188
3
 
4
 
! Отговори
Симо преди 13 години
И не на последно место не ми говори за за*ци, защото ще те пратя с един шут в степите на Домодедово.
187
3
 
4
 
! Отговори
Симо преди 13 години
си Сърбия и Гърция земи които да бъдат дадени справедливо на България. Относно Бисмарк, той не е мразил България, но в никакъв случай не е искал да допусне след като е разгромил Франция да си разигравате коня както си искате и да има една голяма етническа България под силно руско влияние толкова близо до проливите. Всъщност на Берлинския конгрес вие изтъргувате съдбата на българите страхувайки се да не останете сами срещу големите сили разбира се за наша сметка.
186
3
 
3
 
! Отговори
Симо преди 13 години
към нас. Колкото до Чърчил да той изпитва силна омраза към България не защото е роден българофоб, а защото се проваля тотално в Галиполската операция и това му струва голямо унижение. Надявал се е много предвид краха ни от междусъюзническата война да мине България на страната на Англия тъй като добре е осъзнавал че сме били и тогава ключовия фактор на Балканите. Само че България не получава никаква гаранция какво ще получи от едно такова обвързване още повече че не може да вземе от съюзниците
185
3
 
4
 
! Отговори
Симо преди 13 години
Когато турците безпрепятстено колят и бесят мирно население в Одринска Тракия 1913 вие си траете като *** въпреки че сте можели да се намесите след Лондонския договор а и сте имали отколешен интерес в Кавказ. А като капак на всичко не само не спирате, но и подстрекавате румънците да минат Дунав и да ударят България в гръб, за да може тя да бъде сломена на колене и да моли Русия за помощ, да бъде тотално зависима от нея. Последиците всички ги знаем. Никога не сте имали дори най-малка симпатия
184
4
 
3
 
! Отговори
Симо преди 13 години
До 167: Първо анонимнико това е български сайт и тук се пише на Български език. Второ понеже виждам че се размирисваш по история нека споделим фактите, а те са че за сегашното наследство и проблеми на Балканите най-голяма вина носят именно руснаците. Вие предавате най-вероломно не само Спорната зона на Македония на Сърбия бидейки "справедлив" арбитър в ролята на големия славянски брат, но и нямате нищо против цинизма сърбите да останат и в Безспорната зона.
183
1
 
0
 
! Отговори
Holms преди 13 години
За да изпълнява функциите на цар Симеон в България ли ?
182
1
 
1
 
! Отговори
до 180 преди 13 години
Почвай тренировките по цункане на д....ците.
181
2
 
1
 
! Отговори
роузи преди 13 години
алооо..... ***! Толкова сте добри и готини, що се карате , защо сте толково комплексирани? Я по-добре вижте къде ви е Дръзки! Че скоро,скоро ще станете за смях пред цял свет.
180
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
181Руснаците със сигурност не ни обичат :))
179
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
174,А вас кой обича ?
178
1
 
0
 
! Отговори
Цунк айхуй преди 13 години
Ние сте вземем цяла Рисия и балабал с Сибил!
177
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
178Знаем да, затова в Добруджата, българските войски ви натупаха здраво. 'Непобедимата' избяга позорно победена от българският войн.
176
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По темата по горе-Би било добре за Русия,а и ние си обичаме царска Русия, а не СССР.То това важи и за нас.Поне да знаем кои са горе а не през 5 год. да храним нови и да пръскаме пари за глупости. И най успешните страни са конституционни монархии.
175
6
 
0
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Истинско удоволствие ми доставя да чета писанията на руската ***, която се мота тука!
174
1
 
8
 
! Отговори
До 164 преди 13 години
Дурак!България беше най-богатата държава на Балканите до 1944 г.
173
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поляците обичат руснаците. Особено след Катин.
172
5
 
3
 
! Отговори
Ленин до 167 преди 13 години
ХахахахахА бе защо всички в Изт. Европа мразят руснаците?
171
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
169Няма какво да се доказва на 45 години съветско робство. Лошото е, че известна част от руснаците смята, че България продължава да им бъде колония. Да, ама не ! Българите не обичат руснаците. Само изкуфели русофилистични *** могат да обичат поробителите си.

Спонсорирани публикации