На Острова обмислят забрана на смартфоните за деца до 16 г.

Без спешни действия повече деца ще бъдат поставени в опасност
25 май 2024 20:40, Александър Попов
26
На Острова обмислят забрана на смартфоните за деца до 16 г.
Снимка: Pixabay

Следващото правителство на Великобритания трябва да обмисли законова забрана на мобилните телефони в училищата и пълна забрана за ползването на такива устройства от лица под 16 години, се казва в доклад на британски законодатели, предаде ДПА.

Комисията по образованието в Камарата на общините, долната камара на британския парламент, заяви, че са необходими по-строги насоки относно мобилните телефони в училищата и как да се управлява времето, прекарано пред екрана на децата у дома, за да се защитят по-добре младите хора.

В документа се твърди, че времето пред екрана е вредно за психическото и физическото здраве на децата и както училищата, така и родителите се нуждаят от ясни насоки от правителството по въпроса.

По-рано тази година министерството на образованието на Обединеното кралство издаде насоки, инструктиращи директорите как да забранят използването на телефони не само по време на час, но и по време на почивка и обяд, и предложи персоналът да претърсва учениците и чантите им за мобилни телефони, ако е необходимо.

Но комисията каза, че това няма достатъчно голям ефект.

В доклада се казва, че следващото правителство трябва да се консултира относно повишаването на възрастта за опериране с цифрови устройства от 13 на 16 и трябва да обмисли пълна забрана на смартфони за лица под 16 години, както и пълна законова забрана на мобилни телефони в училищата, отбелязвайки увеличение в времето пред екрана и използването на телефона от децата, което е в съответствие с поведенческа зависимост.

Отбелязва се също така, че е налице 52% увеличение на времето на децата пред екрана между 2020 г. и 2022 г., като за една четвърт се твърди, че използват устройствата си по пристрастяващ начин.

Председателят на комисията Робин Уокър каза: "Прекомерното използване на екрани и смартфони има ясно отрицателно въздействие върху психическото и физическото благополучие на децата и младите хора.“

„Без спешни действия повече деца ще бъдат поставени в опасност“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от НОТИФИКАЦИИ
Разследват 28 украински офицери заради провалите в Харков
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
ритник в задника ти преди 3 седмици
Едно време се ползваха пейджъри, с които успешно можеш да пратиш съобщение на родител при необходимост. Абсолютно подкрепям пълната забрана на смартфони на деца под 16 години. При нарушаване на този закон - солидна парична санкция за родителите, а за детето - подстригване 0 номер за назидание, изключване от училище или друг вид наказание. Това днешните не са деца. Това са абсолютни 0лиг0-френи и ур0-ди.
22
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Нещата са доста изтървани с катастрофални последици и безнадеждност да се оправят. Това могат да направят от най-високо ниво, но нямат полза защото са всички с пипала по канали с пласиране на всякакъв вид стока и контингент къде с хора къде с наркотици къде с оръжия....тези хора няма да спрат. Не е остал незасегнат човек от тях вече увреден по някакъв начин и да не е станал жертва на измама под каквато и да е форма...... Дори мигрантите след време ще разберат,че като печелиш не знаеш какво губиш
21
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
След короната започнаха с мигрантите и всякакви схеми и системи знайни и незнайни от най-горно до най-долна ниво на източване на резерви. Сега всички знаем, виждаме престъпност от всякакъв сорт на живо по всяко време под една или друга форма всички сме засегнати. Всеки със своят си контингент..... Връщаме се в тъмни средновековни времена в съвременен вариант. Трябва да има контрол за телефоните на децата като се започне първо от най-високо ниво на държавната престъпност и се стигне до децата.
20
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Света си беше разпределен по континенти държави и население. Както казваме всяка жаба да си знае гьола. Един от проблемите дойде със интернет. Колкото помага и улеснява стократно на квадрат навреди. Със държавните мафии и перални стана всичко картелно след това се изпусна образованието последвано от съдебната власт и адвокати наши и ваши с подкупи. Избуя престъпност от нов вид с нови умения за измами. След короната разбраха, че могат да правят всичко безнаказано и резултата е ясен.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Децата трябва да се държат изкъсо, иначе стават пияници и наркомани.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подкрепям. В училище телефоните трябва да са абсолютно забранени, защото училището отговаря за детето, когато то е там и няма как да следи какви ги върши. Но и по принцип, деца под 14 не би трябвало да имат телефони, между 14 и 16 е спорно, защото дефакто са още малолетни, а вече могат да ползват социалните мрежи и да правят бели. Може би само слушалки за под 16 годишни, колкото да могат да се обадят в случай на нужда.
17
0
 
8
 
! Отговори
Ани преди 3 седмици
Браво номер 14! Много ми хареса Вашия израз"всички изглупяха".Това е истината! Много ми е неприятно като видя някой,забил глава в тези проклети телефони.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще стане острова на съкровищата.
15
0
 
14
 
! Отговори
Парадокс преди 3 седмици
Твърдо подкрепям идеята. Дори възрастните се пристрастяват и стават екранно-зависими. При децата е трагично.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо само до 16г ? За всички трябва да се забранят. И за млади и за пораснали и за дърти! Всички изглупяха от тия телефони и социални мрежи.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вчера четох статия за пейджърите в САЩ през 80-те. Били забранени за ученици, защото някак ги били свързали с употреба на нapкотици. Стигало се до арести и осъдителни присъди за деца ползващи пейджър.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ако искат да им забранят да се женят под 18 години, все тая. С толкова оригинални роми в държавата, това няма как да стане.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жалко само за малцината осъзнати малчугани, които използват технологита за улеснение на живота им и полезна дейност. Но както знаем, покрай сухото гори и мокрото..
10
4
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 3 седмици
назад към английската природа - забвлението е да се отравят през сободното време. Там си имат над 40 думи за насилствена смърт!
9
1
 
4
 
! Отговори
? свободата да бъдеш преди 3 седмици
принуден.... тия ценности не ги ли минахме към 90-те?
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
боли ме фара за децата острова. ако искат да ги вкарват в затвора и 12 годишни. все тая.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А смартчасовници, таблети и други джаджи със сим-карти ? Всички джунджурии требе да се продават срещу пашапорт и да се активират с регистриран пръстов отпечатък на собственика. Тогава и учениците ще мирнат и безбройната кохорта тролингени.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Един път са лица на 16г.После деца!!!!
5
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тея, от как излезнаха от ЕС, се чудят каква друга простотия да направят.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ахаха. Успех с това.