Турски мюфтия се усъмни в почтеността на Дядо Коледа

"Защо влиза през комина, ако беше честен, щеше да минава през вратата"
Обновена: 28 дек 2011 10:36 | 28 дек 2011 10:36, Елка Василева
241
Турски мюфтия се усъмни в почтеността на Дядо Коледа
Снимка: Reuters

Турски мюфтия се усъмни в почтеността на Дядо Коледа, като заяви, че ако той е честен, е нямало да минава през комина, а през входната врата, съобщава в. "Хюриет".

Мюфтията от Одрин Сюлейман Йеничери заяви, че новогодишните празненства не са залегнали в културата на Турция и че това е време за равносметка за изминалите дни, а не за събирания, на които се употребява алкохол.

Мюфтията предупреди за "опасността", която може да възникне при копирането на християнския начин на живот.

„Дядо Коледа влиза през комина и прозореца. Ако обаче беше някой честен, щеше да минава през вратата. У нас се влиза през вратата. В Корана пише: "Влизайте в домовете през вратата".

„Защо тогава ще влиза през комина?", запита мюфтията.

В мюсюлманска Турция също се е наложила практиката децата да получават подаръци от белобрад старец, известен под името "Ноел баба". Там той раздава подаръците на Нова година вместо на Коледа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: Дядо Коледамюфтия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АДМИНИТЕ ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРА МИ А ОСТАВЯТЕ РАЗНИ ФАНАТИЦИ ДА СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ ТУКА ПО НАЙ БРУТАЛЕН НАЧИН? ЗАЩО ТРИЕТЕ ПОСТОВЕТЕ НА ХОРАТА КОИТО ГОВОРЯТ СМИСЛЕНИ НЕЩА А НА ПРОСТОЛЮДИЕТО ГИ ОСТАВЯТЕ ЗА СЕИРА?
141
2
 
10
 
! Отговори
Антитурчин преди 12 години
до 145Пак не позна турчино.Прочети малко повече за Влад Дракул,и ще разбереш,че той е изоравал турците в задния двор,а не те него.Ама като си неграмотно поганче какво да те правим.
140
2
 
2
 
! Отговори
7 преди 12 години
Ех тия Балкани пълни с наивни първосигнални хорица ,е по един агент и по 100мил$ жобни им разказахме играта за 20 години.
139
4
 
0
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
И после на Владчо му изорали задния двор.
138
3
 
0
 
! Отговори
до 137 преди 12 години
А ти знаеш ли че един 17 годишен българин е заклал,малко бяло пухкаво тюленче заклещено в леда.Не знаеш? Фанатик изперкал лъжец -едно време Крум ги оправяше такива като теб -интриганти.
137
0
 
8
 
! Отговори
коко преди 12 години
На времето турски пратеници отказали да си свалят *** пред Влад Дракула.И той заповядал да им ги заковат на главите...
136
7
 
11
 
! Отговори
Антитурчин преди 12 години
до 140 Внимавай кого наричаш *** бе поганец долен.Това да не ти е Турция да наричаш така хората.Неверника в България си ти.
135
2
 
4
 
! Отговори
134 преди 12 години
Каква вяра защтитаваш защитавай Родина земя ,семейство да защитаваш вяра какво е това яде ли се пие ли се?Религиите са за контрол на масите.Примерно будизма:"ся мое си просяк но ако си траеш в другия живот си крал гаранция"
134
0
 
2
 
! Отговори
до 135 преди 12 години
Koç family Matild Manukyan-държи Авто индрустрията,Банковия сектор и транспорта!В листата на 100те най- богати в Света
133
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаете ли случая в който 17 годишен турчин заколва един християнин в Турция и съдът го оправдава защото е защитавал "вярата си" и бил в пълното си право?!
132
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И християните и мюсюлманите са един дол дренки. Едните вярват във въображаеми приятели, другите има user manual за как да живеят, написан преди 1400 години.
131
2
 
3
 
! Отговори
до 133 преди 12 години
Кажи ми кои са богатите християни в Турция?
130
2
 
4
 
! Отговори
до Атила преди 12 години
Ние просто си защитаваме вярата и няма да позволим на разни турко-*** да ни се подиграват тука!
129
1
 
6
 
! Отговори
до 130 преди 12 години
И Само две Български,а другите са стотици! В Турция само действащите Арменски църкви са 400- на второ място в света след Армения.А най -богатите в Турция са християните и евреите!
128
0
 
2
 
! Отговори
129 преди 12 години
Е браво заби ги! :) Поклон!
127
1
 
3
 
! Отговори
Атила преди 12 години
Тука има двама -трима маниполатори,действащи за тайни служби.Прва стъпка преди завладяването на една територия е да се всее разкол и омраза между жителите и! В България живеят различни етно-общества от векове и от последните 25год ,чужди служби всячески се мъчат да всеят разкол в нацията.примерно Доган и Волен имат общ" кукловод".
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаете ли как третират като *** християните в Турция? Знаете ли че има 2 църкви на кръст в Истанбул а тука е пълно с джамии?
125
1
 
13
 
! Отговори
Антитурчин преди 12 години
Още по-шокираща е историята на Айша любимата жена на Мохамед. Айша е била дъщеря на Абу Бакр, най-близкия приятел и последовател на Мохамед. В момента, в който Мохамед видял Айша, той започнал да се стреми тя да му стане жена. Проблемът бил, че по това време Айша била на 4-5 г., а Мохамед на 50 г.Въпреки това Мохамед не губил време, за да осъществи стремежа си. Когато Айша станала на 6 г., той поискал ръката й от Абу Бакр. Абу Бакр смятал, че този съюз би бил неправилен, но не поради възрастта на Айша, а тъй като смятал Мохамед за свой брат. Пророкът бързо разсеял съмненията на Абу Бакр, като казал, че всичко това е правилно в очите на Аллах. Бащата се съгласил. Малкото момиче станало новата жена на Мохамед.След като се оженили, Мохамед дал благоволението си Айша да вземе със себе си играчките си и куклите си в новата шатра. Бракът бил консумиран, когато Айша била на 9 г., а пророкът на 53 г. Мохамед е изчакал 3 години, не защото имал скрупули, че жена му е още дете, а защото Айша прихванала някаква болест, от която й окапала косата.Педофилията не само е била практикувана от Мохамед, но е и разрешена от Корана. Тези, които си мислят, че модерният ислям е загърбил тези практики, трябва само да видят снимките и видеоматериалите, и да чуят думите на Аятола Хумейни (Иран) най-известният ислямски духовник на 20 век: На мъжа е позволено да получи сексуално удоволствие от дете, даже и то да е още бебе. Содомията с дете е разрешена. Ако обаче мъжът причини трайни увреждания на детето, той трябва да му осигури бъдещето и издръжката. Това момиче, обаче, не се включва в броя на 4-те му съпруги и той не може да се ожени за нейна сестра. За момичето е по-добре да се омъжи рано, така че менструацията му да започне в дома на мъжа му, отколкото в дома на баща му. Всеки баща, който ожени дъщеря си толкова рано ще има постоянно място в рая.
124
2
 
5
 
! Отговори
Атила преди 12 години
Гроба на първообраза на Дядо коледа-Сант Николас-свети Николай е в Турция.В Демре-Мира.
123
1
 
10
 
! Отговори
Антитурчин преди 12 години
Една гарга прелитала всеки ден над църквите в Истанбул и вършела пакости. Прелитала и над джамиите и пак осирала каквото може. Ходжата на една от джамиите и слагал вода за пиене, но един ден се ядосал и й налял вино. Гаргата се напила и паднала на земята. Ходжата я попитал:- Кажи, сега, каква си? Ако си християнин, няма да правиш бели в църквата. Ако си мюсулманин, няма да пиеш вино.А гаргата отвърнала:- Пусни ме! Аз съм изселник от България...

Спонсорирани публикации