"Не" на кльощавите във фитнеса!

Фитнес верига приветства само клиенти, които са с поне 23 кг наднормено тегло
Обновена: 3 дек 2012 20:51 | 3 дек 2012 20:51,
28
"Не" на кльощавите във фитнеса!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Традиционното поле за изява на извяни тела - фитнесът, може да се окаже застрашителна среда за човек с наднормено тегло. Но не и в английския фитнес салон "Даунсайз", където се приемат само клиенти, които имат около 23 килограма в повече от идеалното тегло, пише английският вестник „Дейли мейл“.

Фитнес веригата, която беше вдъхновена от тв шоуто „Най-големият загубеняк“ и има клонове в Чикаго, Лас Вегас и Далас, цели да намали осакатяващата несигурност, която всеки по-пълен човек би могъл да изпита в типичния фитнес салон.

Във фитнес залата на "Даунсайз" няма огледала по стените, а прозорците са заскрежени, за да не могат минувачи да виждат през стъклата.

Уредите също са така проектирани, че да пасват идеално на по-пълничките клиенти. Например пътеките за бягане са малко по-широки от стандартните.

Франсис Вишневски, собственик на фитнес веригата, който също е бил с наднормено тегло, знае много добре какво е чувството да влезеш във фитнес, в който се разхождат само изваяни тела. Неговите собствени усилия за отслабване му помагат да види „дупката“ на пазара.

И сега той е перфектният посланик на бизнеса си. През последната година той е отслабнал с около 27 килограма с помощта на екипа от "Даунсайз".

„Големите клубове те карат да се чувстваш като на изложение. Бил съм по-едър през целия си живот и конкретни случки вероятно го правят да изглежда по-лошо, отколкото всъщност е“, казва Вишневски.

„Но във фитнес залата, всичко е на показ и всички го виждат. И знам, че жените с наднормено тегло се чувстват по-зле“, допълва той и посочва в уебсайта си: „Не се свежда всичко само до спазването на някаква диета. Клиентите във фитнеса трябва да се научат и на нови навици, които ще изпълняват не само в залата, а и извън нея“.

С това се има предвид, че всички членове получават ръководство от треньор, който ще разработва индивидуален ефективен план за всеки един клиент.

Но какво се случва, когато клиентите достигнат идеалното тегло? Както самия  Вишневски, те ще се превърнат във вдъхновяващи фигури, които играят ролята на ментори за новите членове на фитнес клуба.

Един от членовете на клуба в Чикаго – Тара Лоутън, споделя, че е отслабнала с около 9 килограма за 4 месеца.

„Понякога ми се плаче от радост, като се замисля как се промени живота ми. Тялото ми отговаря много положително на това.“, споделя Тара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Zeitgeist преди 11 години
До Анонимен140kg направо си си лойна топка!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 144око, а аз не съм почти, а 100% сигурен, че имаш мозък с размерите на скилидка чесън и също и тези дето ти цъкат +овете, ама и те, а и ти никога няма да разберете за какво иде реч. '' "Днес.бг", айде стига с тази преписвачница! Такъв фитнес в Англия няма!
21
3
 
3
 
! Отговори
Месия- жена преди 11 години
Така де, та кой дебел би се усмели да си показва срамотийте в присъствието на фиданки... Чудесна идея!
20
1
 
3
 
! Отговори
The Future is FAT 2 преди 11 години
Да не говорим за мононатриевия глутамат, който притъпява чувството за ситост и секви др мръсни трикове на фаст фууд индустриите; а гореспоменатите хормони карат тялото да увеличава процента тлъстини в тялото и мн др кофти ефекти
19
3
 
9
 
! Отговори
The Future is FAT преди 11 години
Еми сори пичове, ама сте прави - пряко ГМО (плод+зеленчуци), косвено ГМО (фуражите за животни), хормоналните инжекции за пилетата, фталатите в пластмасите, дрехите, козметиката, секви други ксеноестрогени, хормонални дисръптори (в пестициди,хербециди и тн.), клонирано месо = ***, който тялото НЕ може да преработи и се натрупва с времето и тн и тн...
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз статиите на днес.бг не ги чета, само коментарите:)) Някой път направо сълзи ми излизат от смях:))))
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това Българи ли са - дебелите ?Какви храни са в тези Чужди вериги ? Резултата се вижда .
16
5
 
5
 
! Отговори
Рони Кулман преди 11 години
Правилно! Какво е това,залата да се пълни с разни хърби и щеки. За мъжете става въпрос,учениците.Такива да ги гонят от фитнеса още на входа!
15
1
 
39
 
! Отговори
do 15 преди 11 години
"Е аз като съм 140кг/198см/49см бицепс/104см талия и 148 цицна обиколка към кой спадам"*******************към самохвалковците :)
14
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е аз като съм 140кг/198см/49см бицепс/104см талия и 148 цицна обиколка към кой спадам
13
5
 
7
 
! Отговори
4oko преди 11 години
Почти бях сигурен ,че тоя фитнес е в сша, но съм се разминал. Във "великата" британия" бил...
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фитнеса помага да се оросяват мусколите е подобрява сърдечната дейност , нещо този не е в ред , да говори че само дебелие " спортуват ".
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Не" на кльощавите във фитнеса! - Заповед на Фидосова и подписана от Цачева
10
19
 
7
 
! Отговори
ММЕ преди 11 години
ТОВА НА СНИМКАТА БОКСОВИ КРУШИ ЛИ СА !!!
9
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма лошо. Нека и дундите да имат място за фитнес.
8
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе те тези да си хапват като за последно пък после да се надяват на фитнеса :DDDDD
7
5
 
4
 
! Отговори
OTGOVOR преди 11 години
ZASHTOTO TOVA E POGREBENIE ZA MOITE MASTNI KLETKI AI RADVAITE SE NA DENIA
6
6
 
8
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
До moje - Повечето Българи са серджии,и чакат някой друг да им оправи живота вместо да се стегнат,обичат да гледат от страни и да злобеят срещу хората.
5
2
 
4
 
! Отговори
VAPROS преди 11 години
ZASHTO NOSIA CHERNO VAV FITNESA ????
4
6
 
2
 
! Отговори
:) преди 11 години
PRAVO EBGTO SA GROZNA GLEDKA VAV FITNESA.....VIJ TEZI S POVECHE KILTCA ZNAESH ZASHTO SA TAM.....A TAKIVA KAKI KATO MES S MUSKULI NAI MNOGO GI OBICHAM..........DORI NAPOMPANITE AKORDIONI DRAZNIAT VAV FITNESA....