Водка спаси циркови слонове от сибирския студ

Дали на всяко от животните по 10 литра алкохол
Обновена: 14 дек 2012 15:16 | 14 дек 2012 15:16, Елка Василева
55
Водка спаси циркови слонове от сибирския студ
Тези два слона нямат проблем със студа - те са от швейцарския национален цирк и имат представление в Лозана. Снимка: архив, Reuters

Водка спаси два циркови слона в Русия от смъртоносния сибирски студ.

Двата слона на 45 г. и на 48 г. били транспортирани в ремарке на камион към град Омск за участие в представление. Внезапно обаче шофьорът усетел миризма от дим. Слоновете били изведени навън на 40-градусовия студ. На място пристигнали пожарникари, които загасили огъня.

За да не замръзнат обаче топлолюбивите животни, дресьорът ги накарал да тичат по полето. След това ги завели в топъл гараж, пише „Комерсант“.

От районната администрация съобщиха, че в гаража на животните им е била дадена по 10 литра водка, разтворена във вода. „След това те така зареваха, като в джунглата. Вероятно много се радваха“, казаха от администрацията за РИА Новости.

Спешната мярка е спасила живота на слоновете. Ветеринари са установили поражения от премръзване само по върховете на ушите на двата циркови гиганта. Според директора на зоологическата градина в Новосибирск Ростислав Шило водката е спасила слоновете от премръзване и пневмония, без да ги напие.

Дресьорът им обаче е бил откаран в болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
47
 
! Отговори
пели са преди 11 години
Не са ревали, просто са пели "руская водка что ты натворила" с по дрезгави гласове !!!!
29
0
 
35
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Това кой хамерикански или английски източник го написа? Или може би английските учени са разбрали според себе си че алкохола не загрява и не предпазва от измръзване. Ми как да знаят *** скапани като те при минус 20 градуса ще изпукат и казват че е бедствено положението при тях. Нека един алнглийски разбирач от тези да отиде само с чай и да си пие чая там в Сибир на -50, а руснаците на водка по разтворени ватенки да го гледат как замръзва като стафида.
28
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Консумацията на алкохол увеличава риска от хипотермия в ролята си на вазодилататор ("Нерв или медикамент, който предизвиква релаксация на гладката мускулатура на съдовата стена и води до разширяване на кръвоносните съдове, напр. нитроглицерин, АСЕ инхибиторите и др."). Той увеличава притока на кръв към кожата и крайниците, предизвиквайки у човек усещането за затопляне, докато реално така се увеличава загубата на телесна топлина. Между 33 и 73% от случаите на хипотермия са усложнени заради консумацията на алкохол.
27
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали скоро уж писаха, че е доказано, че алкохолът не помага при замръзване, а напротив- ускорява процеса. Човек само се чувства сгрят, а всъщност не е.
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛОЖЕТЕ СИ ХРОМ ИЛИ ЛИСИЦАТА СЪС АД БЛОК. ОТ ТОГАВА РЕКЛАМИ НЕ ВИЖДАМ
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руско лекарство , хаха . Инъче за първи път чувам за "40-градусовия студ", явно нещо съм пропуснал от 1824 година насам.
24
0
 
23
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: 23Мисля че тук публикуваме мненията си по темата а не пишем, за да се обиждаме и да си излеем яда на някого, нали така?Аз какво написах прочете ли внимателно? Не съм казал че не може, само изразих мнение че ще е по-сложно да стане. При минус 40 градуса нищо не е така лесно както сме свикнали на по-топлите ширини.Както и да е, няма значение, не е толкова важно.
23
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слоновете към дресьора : "Ти сега на уважаваш ли на....."
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спрете рекламите, решете си проблемите - ад блок приставка за браузера ви.
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 10 литра водка не ще се радват ами не знам какво...
20
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е тя водата щото не може да се размразява с отоплителни уреди като стане в твърдо агрегатно състояние-тоест на лед??????????????? Откъде падаш бе, бунак?
19
1
 
28
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ами той е в болницата, защото за разлика от слоновете е пил водката неразредена и се отцепил като дърво.
18
1
 
23
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Бе аз да попитам, при 40 градуса под нулата, водката да речем е течна, ама водата?Освен да са ги държали на топло вътре, в кабината на шофьора да речем.
17
0
 
44
 
! Отговори
ХА, ХА преди 11 години
ЗНАЕХ СИ АЗ, ЧЕ ТВЪРДИЯ АЛКОХОЛ ЩЕ СПАСИ СВЕТА.НАЗДРАВЕ И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !!!
16
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Водката и необятната руска земя със суровата руска зима са били на 50% от успеха на братушките срещу немците през втората световна.
15
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужасно са досадни тия реклами, по-досадни и от драсканиците на журналята в този сайт. Влизам в него само, за да чета форума, в него понякога има по нещо духовито, като например под тази статия.
14
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След това те така зареваха, като в джунглата" - Най-вероятно са пяли - Градил Илия килия....,а дресьора е в болница, тъй като в опит да им каже колко много ги "уважава" с прегръдка е паднал.
13
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От районната администрация съобщиха, че в гаража на животните им е била дадена по 10 литра водка, разтворена във вода. След това те така зареваха, като в джунглата. Вероятно много се радваха, казаха от администрацията за РИА Новости. "МуахахахаахахахахахахаахаНаздраве слончета! Купона е с нас!
12
0
 
52
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
***, и теб да закарат в Сибир и да те пуснат на -50 градуса и ти ще лочиш от водката, така както пиеш вода.
11
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз в момента на мафиотите от Топлофикация им показвам среден, като си пия ракията и ми е готино и топло на душата, а ония нека ме чакат да си пусна радиаторите в апартамента с южно изложение. Трябва да стане -20 градуса че да усетя захладяване в нас.Наздраве, българи! И не ползвайте услугите на тази мафия. Тя само ви обира!

Спонсорирани публикации