Британец на 24 години е най-младият човек, посетил всички държави

Джеймс Аскуит е бил във всичките 196 международно признати страни
Обновена: 15 окт 2013 22:02 | 15 окт 2013 22:02, Елка Василева
4
Британец на 24 години е най-младият човек, посетил всички държави
Снимка: архив, Reuters

Британец на 24 години вероятно е най-младият човек, посетил всички 196 международно признати държави в света, съобщи в. "Дейли телеграф".

Джеймс Аскуит започва да пътува през 2008 г. Оттогава е събрал пълен комплект печати в паспорта си. Въпреки младостта си той не е бързал. Целта му обаче е била да посети всички страни, преди да навърши 25 години.

"Виетнам беше първата независима държава, в която отидох и прекарах там почти три месеца - каза Аскуит. - Прекарах около шест месеца в САЩ и Канада, като посетих 27 щата от Хаваи до Аляска".

Аскуит изчислява разходите се на 125 000 британски лири. Част от тях той си е осигурил, като е работил в барове и хостели, докато пътувал.

Най-дълго Джеймс Аскуит е останал в Африка - шест месеца. Той пътувал от Сенегал до Конго и след това се върнал на изток.

Джеймс Аскуит вече се е върнал в родния си град Стивънидж, но отново мисли за пътувания - би искал да посети Таити, Великденския остров, Антарктида.

Постижението на Джеймс Аскуит не е признато официално за рекорд на Гинес. Миналата година Греъм Хюс стана първият човек, посетил всички 201 държави в света, без да използва самолет.

Разминаването в броя се дължи на различни интерпретации колко са държавите в света. Съществуват 196 международно признати нации, но по други показатели държавите са 201, като има няколко, които не са признати от всички, уточнява "Дейли телеграф".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
варненец преди 10 години
Снимката е невероятна ! Вижте как свети само около река Нил , а всичко друго пустиня ! Всъщност Кайро и Александрия са свързани , т.е. в Египет има само един град . То така ще стане и тука , ако продължават софиянците да крадат държавичката ни ...
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
имам гадже аборигенка и много$$$$$, друго не ми трябва... ПОЗДРАВ от Сидни Австралия $$$$$
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Живял съм в западна европа посещавал съм западно европейски държави още преди 2007сега живея сред най райското място на планетата Австралия, или поне от малкото останали не ос*ани.И изкрено се възхищавам на помса. Евала на помса, няма по свободен човек от него, свободен е както азота в атмосферата. Наскоро ми се отдаде възможност да се поскитам из Африка но имах прекалено много ангажименти и отговорности и отказахЕдва ли някога ще стигна помсаПОЗДРАВ от Сидни Австралия $$$$$
1
0
 
33
 
! Отговори
Баба Тонка преди 10 години
Завиждам му благородно на момчето! Дано животът му е изпълнен с непрестанни приключения!