Това ли очаква Земята?

Суша, наводнения, пустош. Какво ще донесе глобалното затопляне?
52

Снимка: Reuters

Глобалното затопляне е един от най-сериозните проблеми, пред които ще се изправи Земята в близко бъдеще.

Само преди броени дни руски учени съобщиха, че температурата на земната атмосфера през последното столетие е нараснала с около 0,74 градуса, а нивото на световния океан се покачва с повече от 3 мм на година, при това процесите се ускоряват.

В по-влажните места валежите се усилват, а в по-сухите райони намаляват още повече, което е твърде неприятно.

Според завеждащият лаборатория на Института по океанология към Руската академия на науките Сергей Гулев, през последните 10 години съществено нарастване на температурата на Земята не е имало. Това обаче не означава, че глобалното затопляне е спряло. Просто на фона на много дългите процеси на затопляне може да има "естествени колебания в климата".

В средата на 2013 година пък Световната здравна организация отбеляза рекорд във въглеродните емисии в световен мащаб. Макар ЕС и САЩ да отбелязват спад в своите емисии на въглероден диоксид, Китай подрива успеха им, увеличавайки своите, оповести Международната енергийна агенция.

В тази връзка Dnes.bg събра за вас шокиращи снимки, илюстриращи ефекта и причините за глобалното затопляне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
1
 
! Отговори
ДО 42 преди 10 години
Нефта няма да свърши ами ще има да се тресе защото точим нефт - това е истината!!!!!!!!!
47
1
 
0
 
! Отговори
петко преди 10 години
Що очаква, очевидно вече се е случило - ужасно е. Не знаех, че има тооолкова чак запустели места. Направо не знам, как ще спя тая вечер. Ще се завия с 4 одеала - спирам да харча ток и вода. Спирам и да ям, само и само да спася майчицата Гея и белите мечки.
46
0
 
1
 
! Отговори
goro преди 10 години
do n47.....i ***...i ***...
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен... i ***.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След световния катаклизъм, който се задава, ще оцелеят само комунистите, плъховете и ***.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Това ли очаква Земята? ". Не, много по-лошо е.
42
1
 
0
 
! Отговори
Гей злодей преди 10 години
До шГлупи замълчи , станишко ти викни и отзад го поеми.Целуни доган отпред и на сидерага направи *инет!..........................................Из анлите на един анадолски приключенец, фен на кафявия салон
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ванга е казала че понякога вижда земята цялата обгоряла и тук таме човек!
40
4
 
1
 
! Отговори
ш преди 10 години
Бойко не се бави БСП за това обвин
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дори и да бъде ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ, то ще е нещо МНОГО ПО СТРАШНО. ЕТО: Горивата като природен ресурс са създадени с хиляди и милиони години. Ние, като цивилизация сега съществуваме благодарение на транспортните средства, с тях се реализира продукцията. Но в един момент, когато свърши нефта, а това ще стане, тогава??? Според една световна компания залежите на нефт (петрол, газ) ще стигнат за още 40-50 години. Освен това ще свършат и въглищата, запасите от ядренно гориво за АЕЦ а тогава???
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами вместо помежду си да се карат, човеците можеха да се хванат да изчистят природата и неща от този сорт, особено пък у нас, колко му е да е чиста страната и да не се замърсява, малко превъзпитание и това е
37
1
 
13
 
! Отговори
Мармот преди 10 години
Глобалното затопляна се измерва в броя на съчиненията за него, направени от продажни "учени", а мотивите за цялото театро са безкрайно плоски и излизат от нашите джобове...
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственият коментар, който имам, е дрън-дрън.
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, много ясно, че има "глобално затопляне", нали трябва да се събират "еко" данъци, "еко" такси, пари за емисии, акцизи и куп други глупости, които иначе няма как да се оправдаят. Пък и нали трябва да има повод да се гласува за някои партии, които праявт всичко възможно, за да се овладее "глобалното затопляне", че да оцелее човечеството. Въпреки че дори и да имаше не знам как точно ще ни накара да измрем, защото климатът не винаги е бил такъв и това е нормално. Пък и с тези данъци как ще го спра
34
2
 
13
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
След Комунизма, БКП, БСП - всичко следващо не е толкова страшно...Завод. Над него облаци от дим.Народът ***,животът тежък, скучен. Живот без маска и без грим озъбено, свирепо куче. И трябва да се бориш неуморно,и трябва да си страшно упорит,за да изтръгнеш от зъбитена туй настръхнало, вбесено псепарченце хлеб.
33
6
 
15
 
! Отговори
Win8 OEM преди 10 години
"Шокиращите снимки" нямат нищо общо с "Глобалното" затопляне. Стига плашихте хората с глупости!
32
0
 
31
 
! Отговори
Бобчо преди 10 години
В крайна сметка само *** и *** ще оцелеят... :)
31
1
 
11
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
А още по-лошото е, че някои по-хора ще имат възможност да оцелеят при Голямата вода на Ноев ковчек. Но след това глобално затопляне както казват именити учени следва нов 25 000 годишен Ледников период. А човек не може да изкара само на сладолед.Големите катаклизми са надвиснали над Човечеството.Само от нас зависи да ги удължим напред във времето.
30
3
 
14
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Както се пее в една песен: "Шумен - центъра на Варна...". Преди милиони години под Шуменското плато са се плискали вълните на морето. Сега там се намират и изкопават много лесно морски охлюви, вкаменени пипала на октоподи и други фосилии.Това ни очаква отново след години на глобално затопляне.Земята е жив организъм и всяко нещо си има начало и край. Може би ще се наложи да си търсим нова планета.
29
2
 
23
 
! Отговори
ГрийнПийсов преди 10 години
Аман от евтина пропаганда. Така, отваряме например сн. 12 и какво виждаме?Това драги ми *** се нарича паро-охладителна кула - обяснявам - в нея се охлажда парата от един ТЕЦ до втечняване а това което излиза отгоре е водна пара, т.е. H2O, вода, aqua.Същото се случва над ВСЕКИ водоем на планетата в по-топло време.Та по какъв начин въпросната снимка илюстрира унищожението на природата, с което толкова ни плашите. Дали не става въпрос за едни кинти за въглеродни емисии и едни далавери с ВЕИ?