Светещи мустаци пазят велосипедистите

Монтирали се на велосипеда
12 юни 2014 12:55,
5
Светещи мустаци пазят велосипедистите
Снимка: Reuters

Забравете за котешките очи по велосипедите, новото въведение са светещите в тъмното котешки мустаци, обозначаващи колоездачите, пише в. "Дейли мейл".

Необичайните габарити отразяват светлината на фаровете на автомобилите, но могат и да светят сами, чрез монтираните в тях диоди. Те се задействат чрез специални бутони, монтирани в ръкохватките на кормилото на колелото.

Мустаците се монтират в предната част на велосипеда, където обикновено се фиксира предният фар. Когато велосипедистът иска да завие, четирите мустака започват да мигат съответно вляво или вдясно.

Новият продукт носи търговската марка VibriSee и е разработен от студенти в Калифорнийския университет в Лонг Бийч.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Osias преди 9 години
Трябва да се осъвършенстват велосипедите,защото имат бъдеще в мегаполисите.
4
1
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
ще кажа че не карам колело и нямам нужда от него предпочитам да ходя пеша и се уча да се съобразявам! за Европа не е нужно да се говори защото само сме в континента за култура и дума не може да става! просто гледам да подтикна хората да могат да влязат в някакви рамки които ни определят и заради които трябва да се съобразим! защото за мен е грозно навсякъде да има колчета и легнали полицай и не знам си какво още за да можем да спрем с нахалството си!
3
1
 
11
 
! Отговори
Байкър преди 9 години
На тези "велоалеи" из София, редовно стоят или ходят пешеходци и те гледат "лошо", в стил "къде си тръгнал с това колело бе?".В Европа сме, ама малко с уклон към анадола.
2
1
 
9
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Карал ли си по въпросната "велоалея" за да видиш колко е велоалея?
1
3
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
всякакъв вид светлини пречат на пешеходци и могат да ти изкривят зрението направо! АПЕЛ КЪМ САМИТЕ КОЛОЕЗДАЧИ - КАРАЙТЕ СИ В ЛЕНТИТЕ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ И ГЛЕДАЙТЕ НАПРЕД ДОКАТО КАРАТЕ! дори и при направата на велоалея на братята Георгиеви хората продължават да си карат където им е кеф! предимно по платното! егоисти!

Спонсорирани публикации