Екскурзия в Северна Корея – сиромашка екзотика

Ескурзоводите ти казват кога да спиш и кога не, кога да снимаш и кога не
Обновена: 15 мар 2016 21:19 | 15 мар 2016 21:17,
83

1. Северна Корея отляво и Китай отдясно Снимка: BoredPanda

Екзотичните екскурзии са мечта на доста хора. Тайланд или пък Кения, плажовете на Бразилия или пък кристално сините води на остров Мали, определено планетата предлага доста екзотика.

Но полският аматьор фотограф Михал Хуниевич показва албум от една различна дестинация. Северна Корея. Да, екзотична е по различен начин от остров Пукет, но определено е интересна.

Михал е успял да преметне системата, като е заснел редица кадри, които всъщност не са разрешени, съобщава Euronews. Той е бил на официален тур в Северна Корея - единственият начин, по който туристите могат да надникнат в тази страна.

Освен недовършени пътища и празни сгради, несъответстващи на имиджа на силна страна, инвестираща в ядрени оръжия, Михал се натъква и на други странности.

Екскурзоводите, осигурени от Северна Корея, нареждали на групата кога да спят и кога да се събуждат.

"За мен Северна Корея беше всъщност още по-зле, отколкото е по телевизията", разказва Михал.

"Да, не видяхме насилие, бездомни хора, не видяхме смърт или концентрационни лагери. Но видяхме една сива нация от бедни хора, тъжни лица, които избягват контакт с очите и дори контакт с нас. Сякаш бяхме пиявици. Беше много разтърсващо", обяснява туристът.

"Онова, което ние видяхме, беше спектакъл, но ние също така бяхме и актьорите. Пред обикновените севернокорейци ние бяхме чужденците, които са дошли тук и се възхищават на най-доброто място на земята за живот", споделя още Михал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
6
 
! Отговори
Вера преди 8 години
Абе, коментиращите! Стига сте ни пращали в Северна Корея, Южна Корея, Русия, САЩ и прочие.Вземате, че ни пратете в България, толкова ли ви е неприемливо, че искаме да си живеем у дома
57
3
 
2
 
! Отговори
Хачо преди 8 години
Ау, ей сега ще изляза да направя снимки пред блока. Дали ще ги публикуват, като не ги правя тайно? Ей тъй да видят севернокорейците колко по-хубаво е у нас.
56
4
 
11
 
! Отговори
До Berlin преди 8 години
е човек, просто за това му плащат да напише. Иначе и през ума му не минава да отиде да живее в Русия,а ако получи зелена карта за САЩ, ще си удари г.за в тавана. Но до тогава, трябва да се работи нещо, а тролене на пълен работн ден е приемливо
55
8
 
12
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Това което виждам е много по-чисто и подредено отколкото при нас.------------------------------------------------------------------------------------------------------Добрите новини за теб са, че можеш да отидеш и да заживееш щастливо там. Също няма проблем да заминеш и за Русия. :)))Само че ти ще предпочетеш да се мъчиш в мръсния и опасен Еврoгейски съюз. А това се нарича лицемерие. ;-)
54
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки може да разбере колко сме зле в Бастунстана на балканите. Тиквун Сан надминава пропагандата на Северна Корея за по добър живот тук !
53
13
 
9
 
! Отговори
Kiki преди 8 години
Че по-добре изглежда от България,говоря за градовете
52
8
 
18
 
! Отговори
до 67 преди 8 години
За разлика от северно корейците, българите може да напуснем по всяко време страната в търсене на по - добър живот. Нещо което те , а и ние преди 89-та, неможехме. Ако ще да е Лас вегас, ако нямаш свободата да отидеш другаде, да правиш това което искаш, да слушаш и четеш каквото желаеш, пак си много по зле откокото в България. Но това разбира се не е опорна точка на копейките.
51
2
 
1
 
! Отговори
Brandenburg преди 8 години
Няма да се учудя,ако си спечелил и олимпиада по география.Важното е, че си се смял от сърце.
50
2
 
0
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
до ВескоВеско, оценявам високо чувството ти за хумор. А иначе, източникът е "UNHCR Freedom in the World 2008 - North Korea". Убеден съм, че ако се разровиш, би могъл да намериш още материали по въпроса, които да разсеят съмненията ти. :)))
49
3
 
5
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Berlin,колко пъти отвори картата преди да напишеш че Мали няма излаз на море?-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Аз съм доста добре по география и не е нужно да отварям картата, за да видя, че Мали е държава в западна Африка, която няма излаз на море. А остров Бали е съвсем друго нещо. Бил съм там нееднократно. :)ПП Така е като се назначават "журналисти" по шуробаджанашка линия. Чули-недочули, чели-недочели.
48
5
 
0
 
! Отговори
Brandenburg преди 8 години
Berlin,колко пъти отвори картата преди да напишеш че Мали няма излаз на море?Ако беше поне средно интелигентен, щеше да разбереш, че става въпрос за остров Бали, но това в Wikipedia май не го пише.
47
4
 
4
 
! Отговори
Веско преди 8 години
До BerlinКой по-точно е Уикипедия и с какво се занимава?
46
6
 
16
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
А по въпросите за Северна Корея - севернокорейците нямат право да излизат от градовете, в които живеят. Ето какво пише в Уикипедия по въпроса: "Freedom of movement in North Korea is also limited, as citizens are not allowed to move around freely inside their country.". Освен това е забранено да имаш лека кола. Хайде сега, нека да вземат колите на всички, дето се прехласват по живота там, а и да им забранят да напускат града, в който живеят. После пак да ги питат хубаво ли е... хахахаха. :)))
45
4
 
7
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
"кристално сините води на остров Мали"Ох, смял съм се от сърце! Хубаво би било господин авторът да отвори някоя карта, преди да ни обяснява за "кристално сините води на остров Мали". Мали няма излаз на море... хахахаха. :)))
44
16
 
25
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Бил съм преди тридесет години,но дори и тогава нещата не стояха така както ги описва Мухал.Напротив огромни зелени и подредени паркове пълни с най различни атракции достъпни за всеки човек понеже бяха безплатни.Дружелюбни и възспитани деца,които поздравяваха всеки възрастен човек вместо да му разбият устата както е у нас или пръснат черепа накто е демократична Америка.Тта прав е бай Мухал сива работа няма порно няма *** и наркомани като в братска Полша и тая работа трябва да се оправи.
43
11
 
11
 
! Отговори
ПреЦедента преди 8 години
Покажете Детройт , дето е от 4-тият свят !
42
6
 
6
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 48Либерт***рианството или не0либерализма създава морални ур.оди и пояжда фундаментите на обществото които се базират на солидарността между хората както е например в един кошер или мравуняк. Либерт***рианеца е алчен, безскруп0лен м0шенник който няма съвест и не би трябвало да е член на обществото, защото той е като хищник за обществото от което само граби и нищо не споделя, той би трябвало да бъде изпратен на необитаем остров за да проумее какво е това общество и защо трябва да е солидарен.
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Navsiakade ima geta. ..Vaprosa e dali gi pokazvat, v BG ima mesta dosta po zle ot tam.. primerno evropeiska darjava ..a pensiata e 80?... Hahah, mnoogo evropeisko a... ???????
40
11
 
15
 
! Отговори
посетител преди 8 години
Половината от нещата са преувеличени, другата половина просто не са верни. Да иде в Мексико, Турция или Тайланд, но не в Акапулко, Истанбул или остров Пукет, а по бедните села в дълбоката провинция - да видим точно колко щастливи, усмихнати и богати хора ще намери. Най-добрият начин да си направиш трафик към сайта или блога е да пуснеш сензационалистка история за Северна Корея или нечии човешки права някъде в Третия свят.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Do 48 Kolega .... v China kakav e stroyat ?????

Спонсорирани публикации