Екскурзия в Северна Корея – сиромашка екзотика

Ескурзоводите ти казват кога да спиш и кога не, кога да снимаш и кога не
Обновена: 15 мар 2016 21:19 | 15 мар 2016 21:17,
83

1. Северна Корея отляво и Китай отдясно Снимка: BoredPanda

Екзотичните екскурзии са мечта на доста хора. Тайланд или пък Кения, плажовете на Бразилия или пък кристално сините води на остров Мали, определено планетата предлага доста екзотика.

Но полският аматьор фотограф Михал Хуниевич показва албум от една различна дестинация. Северна Корея. Да, екзотична е по различен начин от остров Пукет, но определено е интересна.

Михал е успял да преметне системата, като е заснел редица кадри, които всъщност не са разрешени, съобщава Euronews. Той е бил на официален тур в Северна Корея - единственият начин, по който туристите могат да надникнат в тази страна.

Освен недовършени пътища и празни сгради, несъответстващи на имиджа на силна страна, инвестираща в ядрени оръжия, Михал се натъква и на други странности.

Екскурзоводите, осигурени от Северна Корея, нареждали на групата кога да спят и кога да се събуждат.

"За мен Северна Корея беше всъщност още по-зле, отколкото е по телевизията", разказва Михал.

"Да, не видяхме насилие, бездомни хора, не видяхме смърт или концентрационни лагери. Но видяхме една сива нация от бедни хора, тъжни лица, които избягват контакт с очите и дори контакт с нас. Сякаш бяхме пиявици. Беше много разтърсващо", обяснява туристът.

"Онова, което ние видяхме, беше спектакъл, но ние също така бяхме и актьорите. Пред обикновените севернокорейци ние бяхме чужденците, които са дошли тук и се възхищават на най-доброто място на земята за живот", споделя още Михал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BG v momenta niama nikakva razlika sss Severna Korea...Naroda si mizerstva I tova e... Thank you EU
37
9
 
6
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Истината е в суверенната национална държава ръководена по християнски образец и търсеща и признаваща Божията закрила както гласи и изречението "С нами Бог" или както пише "И нека Бог ми помага". Социалния елемент идва от християнската грижа за бедните, според Христовото слово "който стори това (добро) на един от тия Мои най-малки братя, Мене го е сторил". Това е доброто, християнството е Божия доктрина предназначена хората да живеят според нея, тя е предназначена да бъде приложена на практика.
36
5
 
18
 
! Отговори
Джон преди 8 години
"видяхме една сива нация от бедни хора, тъжни лица, които избягват контакт с очите и дори контакт с нас"Ето това му е най-лошото на комунизма - създава маса от безлични, сиви хора неотличаващи се нищо защото задушава духът на човека и полета на мисълта. Тези хора живеят в едно сиво и скучно безвремие. От друга страна стои алчния и жесток капитализъм със своята морална деградация пояждаща основите на обществото. Двете системи са като белите и черни шахматни фигури създадени от юде0-мас0нството.
35
12
 
19
 
! Отговори
Радостна въздишка преди 8 години
Зловещо, сиво, безнадеждно и навяващо самоубийствени мисли. Или мисли за бягство. Кошмарна действителност, предусетена гениално от Оруел. Слава Богу, че не сме се родили в тази сатанинска страна, а си обикаляме кръчмите, щъкаме си по света и у нас, цъкаме си в нета, слушаме си всякаква музика, гледаме си всякакви филми, хубаво е!
34
8
 
7
 
! Отговори
323 преди 8 години
Ние бяхме същото. Чакам и те да се демократизират.
33
8
 
27
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Почитаха го ... Я се чуй само - кой в България на власт са го почитали някога? Няма такъв човек. Аз бях на 26 години '89 и много добре си спомням вицовете за него и колко е *** е прочее. Спомням си и времето тогава и преди това. По-добре да не се връща - няма нищо привлекателно в това всичко да го получаваш с връзки - жилище, кола, мебели, сирене ... даже веднъж търсих за дядо ми лукчета че бяха изчезнали - планова икономика, все липсваше нещо.
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тихомир томовi koe xubavoto 4e se gotvqt za qdrena voina li 4e da im se vazxi6tavame BOLEN KOMUNISTI4ESKI MOZAK varvi da jivee6 togava v severna koreq be psixopat
31
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече почти не си спомням много от преди '89 ама да сравняваш СК с НРБ е доста смешно. Хората тогава можеха да си позволят доста работи, почитаха Тодор Живков, но не го боготворяха, и можеха да отидат в друга страна от варшавския договор, малко но от сърце. Достатъчно е да погледнеш снимки на възрастни хора от това време и да си направиш извода какъв е бил живота в НРБ. На повечето снимки в галерията липсват хора.
30
15
 
24
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Лично съм събирал консерви за великите поляци в началото на 80 -те . Българите изпратихме над 400 камиона с помощи , а тоя се гаври с единствената страна готова за ядрена война срещу щатите !
29
24
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не видях нищо сиромашко, особенно на снимка 7. Туй било забранено онуй било забранено, хайде идете пред Белия дом и скандирайте против Обонго и ще осъмнете в Гуантанамо та кой всъщност е диктаторa-комунист и капиталист задлъжнял на целия свят
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Uvi.. jivota v BG ne e dosta po razlichen, imame niakakva izmislena svoboda, no naroda jivee kato kuche. Thank you EU, thank u na bb&cc
27
23
 
31
 
! Отговори
Коце кмета преди 8 години
Само на мен ли ми се струва, или севернокорейската западнала държава изглежда една идея по-добре от земния тиквен рай, в частност от фандъчената ***? Там един криминален престъпник дали може да стане премиер? Една *** даскалица дали може да управлява Пхенян?
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Uvi.. jicota v BG ne e dosta po razlichen, imat niakakva izmislena svoboda, no naroda jivee kato kucheta. Thank you EU, thank u na bb&cc
25
5
 
13
 
! Отговори
ryt ryt преди 8 години
Е какво по различно от нашата действителност преди 30 години? И ся рани дърти БКП-та да не ми скачат защото аз помня ведомствените магазини, как се резервира маса в ресторант и почивка на хотел... Най много да стигнеш до някое бунгало в Несебър...Обаче това което съм чел за тях е много по различно от написаното в статията. Да най големия стадион не е Маракна! Да най големия музей на войната не е в Москва! Да най-многоетажната сграда (поне до скоро е там).И да като турист ще изтърпя за да видя!
24
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментиращите по-долу - абе що не хванете да емигрирате в братска Корея, или Русия, или на п-ка си лелина и да ни освободите от присъствието си? Ще има да берете трева, пред погледа на "единствения". И да лъскате ЯБГ-тата, на Вожда и учителя...Тревата е за ядене, ако сте пропуснали. Мани ги тия айфонове, падове, интернети и деца, те и трева ще ядат, в името на Вожда!
23
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй тъй но и вас да ви изолират и да нямате право да търгувате със света ще ядете каквото намерите а със подръчни средства дебелия Ким е мнооого напред от нас например. А там имаше и 7 поредни сушави години та хамеригосите пращаха някакви храни сега дайте снимки и от Харлем та ще сравним а иначе в нета има снимки на СК нямат нищо общо с тая пропаганда.
22
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми това е то комунизма СК, Венецуела - мизерия и изоставане от цивилизацията
21
22
 
16
 
! Отговори
eve1 преди 8 години
Хората в Северна Корея са уникално добродушни и щастливи.Какво по-добро от това един народ да се чувства щастлив.Парите и материалните блага,когато са в изобилие не правят човека щастлив.Американците имат повече пари но по-щастливи ли са от това?
20
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Призрачна работа, хора няма,коли няма, ток няма. С една дума-комунизъм
19
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПреЦедентаПълна пропаганда ! Вижте снимки на София и на Пхенян и ще видите че корейците са с 1000 години напред от фандъчената *** !---------Според другаря Ким са 2000 години напред !

Спонсорирани публикации