Красивите "стъклени" плажове

Заливът Усури в Русия е осеян със стъклени кристалчета
13 фев 2017 14:10, Михаела Лазарова
2
Красивите "стъклени" плажове
Снимка: DeMilked

Природата е всемогъща! Тя прави всичко възможно да преобрази и рециклира онова, което хората изхвърлят в нея. Така се появява една изумителна природна забележителност – стъкленият плаж в Русия.
Съществува още един подобен плаж в Калифорния. Двата феномена са предизвикани от човека, но изваяни от природата.

Преди десетилетия, когато опазването на природата не е било приоритет на човечеството, големи количества отпадъци били изхвърляни в океаните и моретата. Сред тези отпадъци разбира се са и стъклените бутилки.
Вместо да се примири обаче, природата прави всичко възможно да облагороди и извая промишлената стъклария, превръщайки я в изумителна природна забележителност, каквато са стъклените плажове в Русия и САЩ.

Заливът Усури в Русия е осеян със стъклени кристалчета, идеално оформени в обли форми от мощта на океана. Заради този феномен Усури се е превърнал в истинска туристическа атракция.

Стъкленият плаж в Калифорния край Форт Браг изглежда по подобен начин. В началото на 20 век жителите на района са изхвърляли по същия начин отпадъците си в океана, с което природата не се е примирила и в продължение на години е оформяла стъклените отпадъци, изхвърляйки ги на брега под формата на обли красиви кристалчета.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
8
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
А пък на *** всичките му плажове са с шоколадов отенък - от векове си изхвърля фекалиите в морето...
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето къде изчезват празните бутилки от боярищник.