Русия недоволна: Шедьовърът на HBO "Чернобил" е карикатура!

В Москва правят нов сериал, в който ЦРУ са виновни за аварията
7 юни 2019 20:00, Нели Христова
252
Русия недоволна: Шедьовърът на HBO "Чернобил" е карикатура!
Снимка: HBO

Крейг Мазин, мъжът, който стои зад сериала "Чернобил" на HBO, прекарва години, за да може всяка част от филма му да е напълно адекватна - от обикновен тапет на стената до образа на някой от спасителите. Той създава свят, който е ужасяваща реплика на реалността от 1980-те. Ала макар почти целия свят да се възхити от сериала, а потребителите да му дадоха най-високата оценка в историята на IMDB, руснаците, разбира се, не бяха доволни.

Още по темата

И преди някой да им е казал "ако не ви харесва, направете си го сами", те започнаха работа по техния сериал за "Чернобил", който "разкрива истината". А тя, както се и очакваше, хвърля вината върху... Америка. Както твърди статията в Moscow Times, не Анатоли Дятлов, а ЦРУ са отговорни за избухването на "Чернобил".

Режисьор на тази версия за трагедията в ядрената електроцентрала ще е Алексей Мурадов, който твърди, че историците не отричат конспиративната теория, че агент на вражеските сили е бил в "Чернобил" в деня на избухването.

Според медиите в Русия, шедьовърът на Крейг Мазин е една "карикатура" и също така: "само те имат право да говорят за историята си", която за нещастието на цяла Европа, щеше да убие хора не само в Съветския съюз. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 165: Много добро обяснение. А ако не си включиш лампата - пак има нейонизираща радиация - реликтово излъчване от големия взрив. Но какво общо има с темата?
146
4
 
1
 
! Отговори
До 165 преди 4 години
И "обединения" уран не е йонизираща радиация! В ГМО- та казват че ... няма! Заминавай да ги дишаш и ядеш, селски ....
145
4
 
4
 
! Отговори
Пак копи/пейст преди 4 години
До Анонимен 164: Би трябвало да си им благодарен, че не са се извинили (въпреки че не е баш така). Иначе как т'роловете ще го тиражират вече 35 години. И сто пъти да се извиняват, все толкова - копи/пейста си върви.
144
11
 
5
 
! Отговори
До 164 преди 4 години
Гледам ..... още си жив! Не те е уморил "убиеца" Чернобил..... Та какво дуднеш и внушаваш глупости в тая връзка, некомунисте?! Знаеш ли кое е уморило най-добрите много хора по света? Не знаеш -простотията! И ти си заразен от нея, така че - внимавай!
143
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "До 161"Еми пич, ти и лампата да си включиш - това пак е нейонизираща радиация. Не си съвсем наясно със значението на термините...селски.
142
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две престъпления извършиха комунистите срещу собствения си народ:Смениха насилствено имената на стотици хиляди свои граждани и ги изселиха от родните им места и скриха аварията в Чернобил и извадиха хората да им маршируват в дъжда.И дори 30 години след като им падна тоталитарния режим не намериха смелост да се извинят за това!
141
4
 
1
 
! Отговори
До 161 преди 4 години
Ами ОК - гълтай си "полезна" нейонизираща радиация! Същото е като като да дишаш чист въздух в планината, селски ....
140
3
 
6
 
! Отговори
Умно село преди 4 години
До Анонимен 161: Е, напиши нещо за "йонизираща и нейонизираща" радиация, че от сутринта не съм чел умна русофобска пропаганда. Например как радиацията от Фукушима или от атомните бомби над Хирошима и Нагасаки е "нейонизираща" а от Чернобил - баш йонизираща.
139
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СериозноТи си май от отбора, който не знае разликата между йонизираща и нейонизираща радиация, затова пак споменаваш мобилните антени. Да кажеш нещо за микровълните фурни или за 5Г (че е дело на рептилите, сатанистите, илюминатите, че Израел го е разработил за контрол над съзнанието или че от него вече са умрели хиляди животни, въпреки че дори няма изградена 5Г мрежа все още), че от сутринта не съм чел глупости по темата?
138
6
 
10
 
! Отговори
Сериозно преди 4 години
Спрете Чернобил да обвинявате за световното замърсяване и болестите! Да не би днешните ГМО-та, "обединения" уран от Югославия, Фокушима, дори антените на мобилните оператори да са "полезни" за здравето!?
137
9
 
8
 
! Отговори
Авария срещу бомби преди 4 години
До Анонимен 154: Това, което си написал е безсъвестна спекулация. Не е необходимо човек да е специалист, за да му е ясно, че замърсяването от авария в ядрен реактор не може да се равнява на взрив на две атомни бомби. В Хироцима има хора,от които е останала само сянката им - и представи си , японците също боледуват от рак. И едното, и другото е трагедия, но има голяма разлика. Аварията е инцидент, атомните бомбардировки - военна акция, за която са вложени милиарди. А филма е русофобска пропаганда
136
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За нормално мислещите хора, с нормален интелект и разум този сериал разказва една ужасяваща човешка драма и последиците от нея. За всички останали той е вечното противопоставяне по остта САЩ - Русия.След като изгледах само първи епизод си помислих две неща:Да пази Господ да се случва подобна трагедия отново и да пази Господ да се връща онзи режим отново. Режим който превръща хората в немислещи индивиди, без свободно мнение, хвърлящ им прах в очите. В случая Чернобил - радиоактивен прах.
135
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди Чернобил раковите заболявания са били рядкост, след това са втората причина по смъртност в световен мащаб след сърдечните болести.
134
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В русия има един гноен цирей Московия и всичко което олицетворява ..когато там стане пак на блато А центара се премести във да кажем Владимир русия ще се Върне в цивилизацията както е било преди да станат *** на Монголите и то в най лошият им вариянт откупвачи на данаци ...Абе *** държава
133
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И приятелката ми, и сестра ми са с Хашимото... Благодаря СССР!
132
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Замърсяването излезнало от реактора е между 500 и 2000 пъти по голямо от бомбите над Хирошима и Нагазаки, заболяемоста с ракови заболявания скача няколкостотин пъти в цяла Европа. В Украйна и Беларус са забранени статистиките. Разпада е 24000 години и всичко това заради некадърноста на няколко човека по веригата в системата на СССР.
131
4
 
7
 
! Отговори
Блиц анализ преди 4 години
Русия е държавата на най-големите крайности: там има както безмерно добро, каквото няма никъде по света, така и безмерно, ирационално, адово зло! И във волтовата дъга между тези два полюса изгарят десетки, стотици милиони неосъществени човешки съдби, в т.ч. и български. Крайностите може да са само епизод в човешкия живот, но човек не може да живее постоянно в крайности. Но те живеят така и не могат иначе. А ние трябва да се държим колкото може по-настрана от психопатското им виждане за света!
130
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ВЪПРОСНАТА ЛИЧНОСТ ЗАЩО НЕ НАПРАВИ СЕРИАЛ ЗА АТОМНИТЕ БОМБИ КОИТО ИЗСИПАХА АМЕРИКАНЦИТЕ В ЯПОНИЯ. НЕЩАТА СА МНОГО БЛИЗКИ ПО ЗНАЧЕНИЕ. ВСЕ АТОМНИ. МНОГО Е ЛЕСНО ДА ИЗСИПВАШ ПОМИЯ ВЪРХУ ЕДНИ А ДА НЕ ВИЖДАШ ВОНЯТА В ЗАДНИЯ СИ ДВОР. АЙДЕ ОТИДИ ВЪВ ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ И НАПРАВИ СЕРИАЛ ЗА ТАМ АМА НЕ ТИ СТИСКА НАЛИ.
129
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека направят, зрителя ще прецени кой крив кой прав, за мен серялът е уникално добър, и е много близко до истината. И днес в Русия на ключови позиции слагат верни на властта хора, които не стават за нищо, мърлячи.
128
10
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Поредна тема, като повод да се напише нещо против Русия. А за актуалните новини оттам - нито дума. А в Санкт Петербург на икономическият форум до вчера беше нашият президент Радев. От кумова срама можеха да напишат една статия за това. Но не - статия за филм за Чернобил и р'усофобска п'омия както винаги.